Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
The President of the Cooperative Republic of Guyana, Dr. Mohamed Irfaan Ali lauds Indian Prime Minister for organizing the First Global Millets (Shree Anna) Conference in Delhi
In a Video Message from Guyana, Dr Irfaan Ali said, this Conference will go a long way in addressing the World’s Foremost Challenge of Food Insecurity
Dr Irfaan Ali offered 200 Acres of Land in his country for exclusive production of Millets in honor of the United Nations declaring the year 2023 as the International Year of Millet (IYOM)
In another Video Address the President of Ethiopia Ms Sahle-Work Zewde said, the Global Millets Conference will galvanize the Governments of the World and the Policy makers for promotion and production of Miracle Millets
Ms Sahle-Work Zewde said, Millets will go a long way not only address the food security challenges of Sub-Saharan country like Ethiopia but also the entire African Continent
The ideas from the First Global Millets (Shree Anna) Conference will also help shape the Sustainable Development Goals of 2030: Ms Sahle-Work Zewde
18 MAR 2023 12:21PM by PIB Delhi
The President of the Cooperative Republic of Guyana, Dr. Mohamed Irfaan Ali today lauded Indian Prime Minister Shri Narendra Modi for organizing the First Global Millets (Shree Anna) Conference at PUSA, New Delhi and said this Conference will go a long way in addressing the World’s Foremost Challenge of Food Insecurity.
In a Video Message from Guyana, Dr Irfaan Ali also today offered 200 Acres of Land in his country for exclusive production of Millets in honour of the United Nations declaring the year 2023 as the International Year of Millet (IYOM). He said, India in exchange will provide technology and technical support for enhancing the farm production and productivity of this wonder food.
Dr Irfaan Ali said, Millets are not only an affordable and nutritious option, but this group of crops are also resilient to climate change vagaries. He promised all help in production and promotion of Millets in the 17 Caribbean Countries, which will popularize Millets in the Caribbean Community.
Dr Irfaan Ali said, India is the Global Leader both in the production and export of Millets and can play a leading role in global production and popularization of Millets.
In another Video Address the President of Ethiopia Ms Sahle-Work Zewde heartily congratulated Prime Minister Modi for or gazing this Global Conference on Millets and said that it will galvanize the Governments of the World and the Policy makers for promotion and production of Miracle Millets.
Ms Sahle-Work Zewde said that Millets will go a long way not only address the food security challenges of Sub-Saharan country like Ethiopia but also the entire African Continent and the world. She said, the ideas from this Conference will also help shape the Sustainable Development Goals of 2030.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কোওপরেতিব রিপব্লিক ওফ গুয়ানাগী রাস্ত্রপতি, দাঃ মোহম্মদ ইর্ফান অলিনা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীবু খ্বাইদগী অহানবা মালেমগী মিল্লেত (শ্রী অন্না) কনফরেন্স অমা দিল্লীদা পাংথোকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
দাঃ ইর্ফান অলিনা মহাক্কী ভিদিওগী ৱারোলদা কনফরেন্স অসিনা ফুদ সেক্যুরিতীগী মালেমগী খ্বাইদগী মরু ওইবা শিংনবা অমা মাইয়োক্নবদা চাউনা তেংবাংগনি হায়খ্রে
দাঃ ইর্ফান অলিনা য়ুনাইতেদ নেসন্সনা ইং ২০২৩বু মালেমগী মিল্লেতকী চহি (আই.ৱাই.ও.এম.) হায়না লাউথোকখিববু শকখঙবা ওইনা মহাক্কী লৈবাক্তা মিল্লেত মপুং ওইনা থানবগীদমক্তা একর ২০০০গী লম পীখ্রে
ভিদিওগী অতোপ্পা ৱারোল অমদা, ইথিওপিয়াগী রাস্ত্রপতি, কুমারী সাহলে-ৱোর্ক জিউদেনা মালেমগী মিল্লেত কনফরেন্স অসিনা মালেমগী সরকার অমসুং পোলিসী শেম্বশিংগী মফমদা মিরাকল মিল্লেত পুথোকপা অমসুং মসিবু পুক্নিং থৌগৎনবা পায়খৎপা থৌওংশিংদা থৱাই হেন্না য়াওহল্লগনি
ইথিওপিয়াগুম্বা সব-সহারা লৈবাকশিং খক্তা নত্তনা অফ্রিকা মহাদেশ পুম্বনা থেংনরিবা ফুদ সেক্যুরিতীগী শিংনবশিং মাইয়োক্নবদা মিল্লেতনা য়াম্না চাউনা তেংবাংগনি হায়না কুমারী সাহলে- ৱোর্ক জিউদেনা ফোংদোকখ্রে
মিল্লেতকী (শ্রী অন্না) মালেমগী অহানবা কনফরেন্স অসিদগী ফংবা ৱাখল্লোনশিংনা ইং ২০৩০গী সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত পান্দমশিং ফংহনবদসু তেংবাংগনিঃ কুমারী সাহলে- ৱোর্ক জিউদে
18 MAR 2023 12:21PM by PIB Imphal
কোওপরেতিব রিপব্লিক ওফ গুয়ানাগী রাস্ত্রপতি, দাঃ মোহম্মদ ইর্ফান অলিনা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীবু খ্বাইদগী অহানবা মালেমগী মিল্লেত (শ্রী অন্না) কনফরেন্স অমা নই দিল্লীগী পুসাদা পাংথোকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে অমসুং কনফরেন্স অসিনা ফুদ সেক্যুরিতীগী মালেমগী খ্বাইদগী মরু ওইবা শিংনবা অমা মাইয়োক্নবদা চাউনা তেংবাংগনি হায়খ্রে।
গুয়ানাদগী ঙসি থারকপা ভিদিওগী ৱারোল অমদা দাঃ ইর্ফান অলিনা য়ুনাইতেদ নেসন্সনা ইং ২০২৩বু মালেমগী মিল্লেতকী চহি (আই.ৱাই.ও.এম.) হায়না লাউথোকখিববু শকখঙবা ওইনা মহাক্কী লৈবাক্তা মিল্লেত মপুং ওইনা থানবগীদমক্তা একর ২০০০গী লম পীগনি হায়না ফোংদোকখ্রে। মসিগুম্বা অঙকপা চিঞ্জাক অসিবু ফার্মদা থাবা অমসুং পুথোকপগী চাং হেনগৎহন্নবগীদমক্তা ভারতনা তেক্নোলোজী অমসুং তেক্নিকেল সপ্পোর্ত পীগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
মিল্লেত অসি শেল য়াম্না তাঙদবা অমসুং মচি য়াম্না লৈবা ওপ্সন অমা ওইবতা নত্তনা অইং-অশা হোংবগী তোঙান-তোঙানবা শিংনবশিং নিংথীনা মাইয়োক্নবসু ঙম্মি হায়না দাঃ ইর্ফান্না হায়খি। কেরিবিয়ন লৈবাক ১৭তা মিল্লেত থাবা অমসুং পুথোকপগী থৌওংশিংদা পাংবা য়াবা মতেং খুদিংমক মহাক্না পীগনি হায়না ফোংদোকখি অমসুং মসিগুম্বা থৌওং অসিনা কেরিবিয়ন লৈবাকশিংদা মিল্লেতপু মমিং চৎহনগনি।
ভারতনা মিল্লেত পুথোকপা অমসুং এক্সপোর্ত তৌবদা মালেমগী খ্বাইদগী মকোক থোংবা ওইরি অমসুং মালেমদা মিল্লেতপু মমিং চৎহনবা অমসুং পুথোকপগী চাং হেনগৎহনবদা লুচিংবগী থৌদাং লৈবা ঙমগনি হায়না দাঃ ইর্ফান অলিনা মখা তাখি।
অতোপ্পা ভিদিওগী ৱারোল অমদা, ইথিওপিয়াগী রাস্ত্রপতি, কুমারী সাহলে-ৱোর্ক জিউদেনা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীবু মিল্লেতকী মতাংদা মসিগুম্বা মালেমগী কনফরেন্স শীনবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মসিনা মালেমগী সরকার অমসুং পোলিসী শেম্বশিংগী মফমদা মিরাকল মিল্লেত পুথোকপা অমসুং মসিবু পুক্নিং থৌগৎনবা পায়খৎপা থৌওংশিংদা থৱাই হেন্না য়াওহল্লগনি হায়না ফোংদোকখি।
ইথিওপিয়াগুম্বা সব-সহারা লৈবাকশিং খক্তা নত্তনা অফ্রিকা মহাদেশ পুম্বনা থেংনরিবা ফুদ সেক্যুরিতীগী শিংনবশিং মাইয়োক্নবদা মিল্লেতনা য়াম্না চাউনা তেংবাংগনি হায়না কুমারী সাহলে- ৱোর্ক জিউদেনা ফোংদোকখি। কনফরেন্স অসিদগী ফংবা ৱাখল্লোনশিংনা ইং ২০৩০গী সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত পান্দমশিং ফংহনবদসু তেংবাংগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।