Ministry of Ports, Shipping and Waterways
World’s longest river cruise ‘MV Ganga Vilas’ to culminate its journey on 28th February in Dibrugarh
Shri Sarbananda Sonowal to grace the welcome ceremony at Dibrugarh
Prime Minister Shri Narendra Modi flagged off the cruise from Varanasi on 13th January
Single longest river journey by a single river ship in the world covering over 50 days through 27 river systems in India and Bangladesh
MV Ganga Vilas cruise has opened a new horizon & vertical for Tourism in Indian sub-continent; already booked for to & fro journey for the next two years
Dibrugarh becomes the second business hub after Guwahati to cater to entire North East
25 FEB 2023 3:17PM by PIB Delhi
Flagged off from Varanasi on January 13th by Prime Minister Shri Narendra Modi, the world’s longest river cruise ‘MV Ganga Vilas’ will culminate its journey on 28th February in Dibrugarh. A welcome ceremony will be organised by the Inland Waterways Authority of India (IWAI), under the aegis of the Ministry of Ports, Shipping and Waterways, Government of India in Dibrugarh on the same day. The event will be graced by Union Minister of Ports, Shipping and Waterways (MoPSW)Shri Sarbananda Sonowal along with other Union Ministers, State Ministers, Diplomats and officials of IWAI & MoPSW.
‘MV Ganga Vilas’ a cruise vessel made in India, began its journey from Varanasi on 13th January after being flagged off by the Prime Minister Shri Narendra Modi. The Cruise will cover a distance of 3,200 km in over 50 days before reaching Dibrugarh on the 28th February via Patna Sahib, Bodh Gaya, Vikramshila, Dhaka, the Suderbans and the Kaziranga national park. Built with a unique design and a futuristic vision, the cruise has three decks and 18 suites on board with a capacity of 36 tourists. It is already booked for to and fro journey for the next two years.
Shri Sonowal said ‘‘MV Ganga Vilas’ has put India and Bangladesh on the river cruise map of the world thus opening a new horizon and vertical for Tourism and freight carriage in Indian sub-continent. Tourists seeking spirituality have the opportunity to visit destinations like Kashi, Bodh Gaya, Vikramshila, Patna Sahib and those keen on witnessing the natural diversity will cover destinations like Sundarbans and Kaziranga. This route heralds a new chapter for freight carriage through inland waterways both for India and Bangladesh. Now through this journey, tourists have an opportunity to go on board an immersive experiential voyage and explore the art, culture, history, and spirituality of India and Bangladesh along the entire route
North East has a huge potential for freight carriage through National Waterways (NW). These National Waterways provide hinterland connectivity to states of Assam, Nagaland, Tripura, Manipur, Mizoram and Arunachal Pradesh also and connect these States with mainland India and sea ports of Kolkata and Haldia through Indo-Bangladesh Protocol route. Several projects for developing inland water transport infrastructure namely fairway, terminals and navigation aids have been completed by IWAI in the North East region and some of them are under progress. As per an IWAI internal study conducted in the year 2017, 49 MMTPA of cargo moves in and out of the North East Region and ~30 MMTPA of cargo moves within North East region.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
মালেমগী খ্বায়দগী শাংবা তুরেলগী ক্রুজ 'এম.ভি. গঙ্গা বিলাস' দিব্রুগরদা ফেব্রুৱারী ২৮দা মাগী খোঙচৎ লোইশিল্লগনি
শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱালনা দিব্রুগরদা পাঙথোকপা তরাম্না ওকপগী থৌরমদা শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ক্রুজ অসিবু জনুৱারী ১৩দা বরানসীদগী লমথাখিবনি
ভারত অমসুং বংলাদেশগী রিভর সিস্তেম ২৭ ফাওদুনা নুমিৎ ৫০নি চুপ্না রিভর সিপ অমখক্তনা চৎপা মালেমগী খ্বায়দগী শাংবা তুরেলগী খোঙচৎ অমা ওইরে
এম.ভি. গঙ্গা বিলাস ক্রুজনা ইন্দিয়ন সব-কন্তিনেন্ততা তুরিজমগী অনৌবা লমখৈ অমা হাংদোক্লে; মথং চহি অনিগী হঙ্গৎ হন্দা খোঙচৎকীদমক মাঙজৌননা বুক তৌখ্রে
গুৱাহাতীগী মতুংদা অৱাং নোংপোক পুম্বদা সর্ভিস পীননবগী অনিসুবা বিজিনেস হব দিব্রুগরনা ওইরে
25 FEB 2023 3:17PM by PIB Imphal
জনুৱারী ১৩দা বরানসীদগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লমথাখিবা, মালেমগী খ্বায়দগী শাংবা রিভর ক্রুজ ‘এম.ভি. গঙ্গা বিলাস’না মাগী খোঙচৎ দিব্রুগরদা ফেব্রুৱারী ২৮দা লোইশিল্লগনি‍। ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (আই.দব্লিউ.এ.আই.)না ভারত লৈঙাক্কী পোর্ত, সিপ্পিং এন্দ ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয়গী মখাদা হায়রিবা নুমিৎসিমক্তদা দিব্রুগরদা তরাম্না ওকপগী থৌরম অমা পাঙথোক্কদৌরি‍। থৌরম অসিদা পোর্ত, সিপ্পিং অমদি ৱাতরৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱালগা লোয়ননা অতৈ কেন্দ্র মন্ত্রীশিং, স্তেতকী মন্ত্রীশিং, দিপ্লোমেৎশিং অমদি আই.দব্লিউ.এ.আই. অমসুং এম.ও.পি.এস.দব্লিউ.গী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াগনি‍।
ভারত্তা শাবা ক্রুজ ভেসেল ‘এম.ভি. গঙ্গা বিলাস’ প্রধান মন্ত্রীনা লমথারবা মতুংদা জনুৱারী ১৩দা বরানসীদগী মাগী খোঙচৎ হৌরকখিবনি‍। ক্রুগ অসিনা ফেব্রুৱারী ২৮দা দিব্রুগর য়ৌরকত্রিঙৈদা পত্না সাহিব, বোধ গয়া, বিক্রমসিলা, ধাকা, সুন্দরবন্স, অমদি কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্ক ফাওদুনা নুমিৎ ৫০নিদা কিলোমিতর ৩,২০০ লাপ্না লাক্লি‍। তোপ তোপ্পা দিজাইন অমদি তুংগী ওইবা মীৎয়েঙ থমদুনা শাখিবা ক্রুজ অসিদা তেক অহুম অমদি সুইত ১৮ য়াওদুনা তুরিস্ত ৩৬ চল্লি‍। মসি মথঙগী চহি অনিগী ওইনা হঙ্গৎ হন্দাগী খোঙচৎকীদমক মাঙজৌননা বুক তৌখ্রে‍।
“এম.ভি. গঙ্গা বিলাসনা ভারত অমসুং বংলাদেশপু মালেমগী রিভর ক্রুজকী মেপ্তা হাপ্তুনা ইন্দিয়ন সব-কন্তিনেন্ততা তুরিজম অমদি ফ্রৈৎ কেরিএজকর অনৌবা লমখৈ অমা হাংদোক্লে‍। স্পিরিচুএলিতী থিরিবা তুরিস্তশিংনা কাসি, বোধ গয়া, বিক্রমসিলা, পত্না সাহিবনচিংবা মফমশিং চৎনবগী অদুগা মহৌশাগী খেন্নবা মফমশিং য়েংনিংবা মীওইশিংনা সুন্দরবন অমদি কাজিরঙ্গানচিংবা লমথুংফমশিং চৎপগী খুদোংচাবা ফংগনি‍। রুত অসিনা ভারত অমসুং বংলাদেশ অনিমক্কী ওইনা ইনলেন্দ ঈশিং লম্বীদা পোৎ-চৈ পুথোক পুশিন তৌবগী অনৌবা পন্দুপ অমা হাংদোক্লে‍। হৌজিক্তি খোঙচৎ অসিগী খুত্থাঙদা, তুরিস্তশিংনা ইমর্সিব এক্সপরিএন্সিএল ওইবা খোঙচৎ অমদা চৎনবগী অমদি খোঙচৎ পরিংসিদা ভারত অমসুং বংলাদেশকী আর্ত, নাৎ, পুৱারী, অমদি স্পিরিচুএলিতীগী মশকশিং য়েংনবগী খুদোংচাবা পীরি”, হায়না শ্রী সোনোৱালনা হায়খি‍।
অৱাং নোংপোক্তা নেস্নেল ৱাতরৱেজ (এন.দব্লিউ)গী খুত্থাঙদা পোৎ-চৈ পুথোক পুশিন তৌবগী অচৌবা মতিং লৈ‍। হায়রিবা নেস্নেল ৱাতরৱেজশিং অসিনা অসাম, নগালেন্দ, ত্রিপুরা, মনিপুর, মিজোরম অমদি অরুনাচল প্রদেশগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা কন্নেক্তিবিতী ফংহন্দুনা স্তেতশিং অসিবু মেনলেন ইন্দিয়া অমদি ইন্দো-বংলাদেশ প্রোতোকোল রুতকী খুত্থাঙদা কোলকতা অমদি হল্দিয়াগী সমুদ্রগী হিথাংফমশিংদা শম্নহল্লে‍। ফ্যারৱে, তর্মিনেল অমদি নেভিগেসন এদনচিংবা ইনলেন্দ ৱাতর ত্রান্সপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগী প্রোজেক্ত কয়া অৱাং নোংপো লমদমদা আই.দব্লিউ.এ.আই.না পায়খৎপা লোইরে অমদি মখোয় খরনা থবক পায়খৎলি‍। ইং ২০১৭দা পাঙথোকখিবা আই.দব্লিউ.এ.আই.গী মনুংগী ওইবা স্তদী অমগী মতুং ইন্না, অৱাং নোংপোক লমদমদা কার্গো এম.এম.তি.পি.এ. ৪৯ পুশিল্লকপা অমদি পুথোকখিবগী থবক তৌই অমদি অৱাং নোংপোক লমদম মনুংগী ওইনা এম.এম.তি.পি.এ. ৩০রোমগী কার্গো পুথোক পুশিন তৌরি হায়রি‍।