Prime Minister's Office
In light of PM’s instructions to offer all possible assistance to cope with earthquake in Türkiye today, meeting held in PMO to discuss immediate relief measures
Search & Rescue Teams, Medical Teams along with relief material to be dispatched to Türkiye in coordination with Government of Republic of Türkiye
06 FEB 2023 2:34PM by PIB Delhi
In light of Prime Minister Shri Narendra Modi’s instructions to offer all possible assistance to cope with the earthquake in Türkiye today, Dr. P. K. Mishra, Principal Secretary to the Prime Minister held a meeting in South Block to discuss immediate relief measures. It was decided that Search & Rescue Teams of NDRF and Medical Teams along with relief material would be dispatched immediately in coordination with the Government of Republic of Türkiye.
Two teams of NDRF comprising 100 personnel with specially trained dog squads and necessary equipment are ready to be flown to the earthquake hit area for search & rescue operations. Medical Teams are also being readied with trained doctors and paramedics with essential medicines. Relief material will be dispatched in coordination with the Government of Republic of Türkiye and Indian Embassy in Ankara and Consulate General office in Istanbul.
The meeting was attended by Cabinet Secretary, representatives of Ministries of Home Affairs, NDMA, NDRF, Defence, MEA, Civil Aviation and Health & Family Welfare.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ঙসি তর্কিদা য়ুহা হাবদা খুদোংথিবা নংলবশিংদা মতেং পাংনবা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীরকপদগী, খুদক্কী ওইনা মতেং পাংনবা খন্ননবা পি.এম.ওদা মীফম পাংথোকখ্রে
তর্কি সরকারগা পাউ ফাউন্দুনা তর্কিদা মী কনবা অমসুং থিনবা কাংবু, মেদিকেল তিমশিং তেংবাং পোৎলমশিংগা লোয়ন্না থারগনি
06 FEB 2023 2:34PM by PIB Imphal
ঙসি তর্কিদা য়ুহা হাবদা খুদোংথিবা নংলবশিংদা মতেং পাংনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পাউতাক পীরকপদগী,খুদক্কী ওইনা মতেং পাংনবা খন্ননবা প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি দোক্তর পি.কে মিশ্রানা সাউথ ব্লোক্তা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। এন.দি.আর.এফকী মী কনবা অমসুং থিনবা কাংবুশিং অমসুং তেংবাং পোৎলমশিংগা লোয়ন্না মেদিকেল তিমশিং খুদক্তা থাবা হায়না মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখ্রে।
অখন্ননা ত্রেন তৌরবা হুইশিং অমসুং দরকার ওইবা খুৎশু-খুৎলায়শিং য়াওরবা মীওই ১০০না শাবা এন.দি.আর.এফকী তিম অনি মী কনবা অমসুং থিবগী থবক পাংথোক্নবা য়ুহা হাবদগী শোকহল্লবা মফমদা পাইনবা থৌরাং তৌরে। ত্রেন তৌরবা দোক্তরশিং অমসুং পেরামেদিকশিং অমসুং তঙাইফদবা হিদাক-লাংথকশিংগা লোয়ন্না মেদিকেল তিমশিংশু থারগনি। তর্কি সরকার অমসুং অনকারাদা লৈবা ইন্দিয়ান এম্বেসি অমসুং ইসতানবুল লৈবা কন্সুলেত জেনেরেলগা পাউ ফাউনদুনা তেংবাং পোৎলমশিং থারগনি।
মীফম অদুদা কেবিনেত সেক্রেতরি, হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি, এন.দি.এম.এ, এন.দি.আর.এফ, দিফেন্স, এম.ই.এ, সিবিল এভিএসন অমসুং হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলিফিয়ারগী মীহুৎশিং শরুক য়াখি।