Prime Minister's Office
PM addresses NCC PM Rally at Cariappa Ground
“You represent ‘Amrit Generation’ that will create a Viksit and Aatmnirbhar Bharat”
“When dreams turn into resolution and a life is dedicated to it, success is assured. This is the time of new opportunities for the youth of India”
“India’s time has arrived”
“Yuva Shakti is the driving force of India's development journey”
“When the country is brimming with the energy and enthusiasm of the youth, the priorities of that country will always be its young people”
“This a time of great possibilities especially for the daughters of the country in the defence forces and agencies”
28 JAN 2023 7:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the annual NCC PM rally at the Cariappa Parade Ground in Delhi today. This year, NCC is celebrating 75th year of its inception. During the event, the Prime Minister released a special Day Cover and a commemorative specially Minted Coin of Rs 75/- denomination, commemorating 75 successful years of NCC. Unity Flame - Kanyakumari to Delhi was handed over to the Prime Minister and was lit at the Cariappa Ground. The rally was held as a hybrid day and night event and will also include a cultural program on the theme ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’. In the true Indian spirit of Vasudhaiva Kutumbakam, 196 officers and cadets from 19 foreign countries were invited to be a part of the celebrations.
Addressing the rally, the Prime Minister noted that India and NCC are both celebrating their 75th anniversaries this year and praised the efforts of those who have contributed towards nation building by leading the NCC and by being a part of it. The Prime Minister told the cadets that both as NCC cadets and as youth of the nation they represent the ‘Amrit Generation’ of the country which will take the nation to new heights in the coming 25 years and will create a ‘Viksit’ and ‘Aatmnirbhar Bharat’. The Prime Minister complimented the cadets for Unity flame where they completed the run from Kanyakumari to Delhi by covering 50 kilometer daily for 60 days and said that the flame and the culture extravaganza of the evening has strengthened the spirit of ‘EK Bharat Shreshtha Bharat’.
Noting that the NCC Cadets took part in the Republic Day Parade, the Prime Minister highlighted the speciality of the parade taking place on Kartavya Path for the first time. He also suggested the NCC Cadets to visit places like National War Memorial, Police Memorial, Netaji Subhas Chandra Bose Museum in Red Fort, Pradhan Mantri Sangrahalay, Sardar Patel Museum and B R Ambedkar Museum so that they can find inspiration and encouragement to move forward in life.
The Prime Minister emphasised the centrality of youth as the key energy that runs a nation. “When dreams turn into resolution and a life is dedicated to it then success is assured. This is the time of new opportunities for the youth of India. Everywhere it is evident that India’s time has arrived. Entire world is looking towards India and it is all due to the youth of India”, the Prime Minister stressed. The Prime Minister expressed pride in the youth’s enthusiasm for upcoming G-20 Presidency
“When the country is brimming with the energy and enthusiasm of the youth, the priorities of that country will always be its young people”, the Prime Minister said as he mentioned the efforts of the government to provide a platform for the youth that will help them in achieving their dreams. Noting that various sectors are being opened up for the youth of the nation, be it digital revolution, start-up revolution or innovation revolution, the Prime Minister underlined that the youth of India are its biggest beneficiaries. Pointing out that even assault rifles and bullet proof jackets were imported in India, the Prime Minister highlighted the reforms in the defence sector and informed that today India is manufacturing hundreds of defence equipment. He also touched upon the fast-paced border infrastructural work that is taking place and underlined that it will open a new world of opportunities and possibilities for the youth of India.
The Prime Minister presented strides in India's space sector as an example of the positive results of trusting in the capabilities of the youth. As the doors of the space sector were thrown open for the youth talent, great results like the launch of the first private satellite happened. Similarly, Gaming and animation sector is expanding opportunities for the talented youth of India. Drone technology is also taking over new spheres from entertainment, logistics to agriculture.
Talking about the aspiration of the youth to get associated with the defence forces and agencies, the Prime Minister said this a time of great possibilities especially for the daughters of the country. Police and paramilitary forces have witnessed doubling of the number of women in the last 8 years. Path of women on the frontiers of all three armed forces has been paved. He mentioned maiden recruitment of women as sailors in the Navy. Women have started entering combat roles in the armed forces. First batch of women cadets has started training at NDA, Pune, the Prime Minister informed. He further mentioned 1500 girls who have been admitted in Sainik Schools as these schools were thrown open for the girls students for the first time. NCC has also seen a consistent rise in women participation in the last decade.
Highlighting the power of Yuva Shakti, the Prime Minister informed that more than one lac cadets have been enrolled from the border and coastal regions of the country and expressed belief that if such large numbers of youth come together for nation development, no objective will remain unconquered. The Prime Minister expressed confidence that the cadets personally and as an institution will expand their role in the development of the nation. He observed that during the time of freedom struggle, many bravehearts had taken up the path of sacrificing their lives for the nation but today it is the will to live for the country that takes the nation to new heights.
The Prime Minister strongly cautioned against the efforts to sow differences and create chasm amongst the people. “Despite such efforts there will never be differences among the people of India" he said ‘Maa ke doodh main kabhi darar nahi ho sakti’. “For this mantra of Unity is the ultimate antidote. The Mantra of Unity is a pledge as well as India’s strength. This is the only way India will achieve grandeur” the Prime Minister emphasised.
Concluding the address, the Prime Minister remarked that it is not just India’s Amrit Kaal but the Amrit Kaal of the youth of India and when the nation will be celebrating 100 years of its independence, it will be the youth who will be at the summit of successes. “We must not lose any opportunity and continue moving forward with the resolve to take India to new heights”, Shri Modi concluded.
Union Minister for Defence, Shri Rajnath Singh, DG NCC, Lt Gen Gurbirpal Singh, Chief of Defence Staff, Lt Gen Anil Chauhan, Chief of Army Staff, Gen Manoj Pandey, Chief of Naval Staff, Admiral R Harikumar, Chief of Air Staff and Defence Secretary, Shri Girdhar Amamane were present on occasion.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা করিয়াপ্পা গ্রাউন্দদা এন.সি.সি পি.এম রেল্লিদা ৱা ঙাংখ্রে
“নখোয়না ‘অমৃত মীরোল’গী মহুৎশিল্লি অমসুং বিক্সিৎ অমসুং অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগনি”
“মঙলানশিং থবক ওইনা ওন্থোকপা মতমদা অমসুং মদুগীদমক পুন্সি অমা কৎথোকপা মতমদা, শোইদনা মাইপাকই”
“হৌজিক্কী মতম অসি ভারতকী নহারোলশিংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিংগী মতমনি”
“ভারতকী মতম লাক্লে”
“য়ুব শক্তি অসি ভারতকী চাউখৎপগী খোঙজেলগী শক্তিনি”
“নহারোলশিংগী থৌনা অমসুং থৱায় য়াওবগা লোয়ন্না লৈবাক অসি শেমগৎপা মতমদা, লৈবাক অদুগী মরুওইবা অদু মতম পুম্নমক্তা লৈবাক অদুগী নহারোলশিংনা ওইগনি”
“ঙাক-শেনগী ফোর্সশিং অমসুং এজেন্সিশিংদা লৈবাক অসিগী নুপীমচাশিংগী অচৌবা খুদোংচাবা কয়া লৈরবা মতম অমনি”
28 JAN 2023 7:50PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিল্লিগী কারিয়াপ্পা পেরেদ গ্রাউন্দদা পাংথোকপা চহিগী এন.সি.সি পি.এম রেল্লিদা ৱা ঙাংখ্রে। চহি অসিদা, এন.সি.সি লিংখৎখিবগী ৭৫শুবা মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্লি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা স্পিসিএল দে কোভর অমা অমসুং এন.সি.সি চহি ৭৫ মপুংফারকপগী অখন্নবা লুপা ৭৫গী শেনয়েক অমা ফোঙখি। কন্যাকুমারিদগী দিল্লি ফাওবা পুরকপা অপুনবা শক্তমগী মৈরা প্রধান মন্ত্রীদা খুৎশীন্নখি অমসুং মৈরা অদু কারিয়াপ্পা গ্রাউন্দা থানখি। রেল্লি অদু নুংথিল অমসুং নুমিদাংগী মতমদা পাংথোকখি অমসুং ‘এক ভারত, শ্রেস্থা ভারত’ হায়বা থিমদা কলচরগী থৌরম অমসু পাংথোক্কনি। বসুধাইভা কুতুমবকম হায়বা ভারতকী অশেংবা ৱাখল্লোন অদুদা, মপান লৈবাক ১৯গী ওফিসার অমসুং কেদেদ ১৯৬ থৌরমশিং শরুক য়ানবা চেবাউ পীখি।
রেল্লি অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চহি অসিদা ভারত অমসুং এন.সি.সি অনিমক চহি ৭৫শুবা মপুংফারকপগী থৌরমশিং পাংথোক্লি। লৈবাক শেমগৎপদা এন.সি.সিনা অচৌবা থৌদাং লৌরি অমসুং মসিগী শরুক অমা ওইরি। এন.সি.সি কেদেদশিং অমসুং লৈবাক অসিগী নহারোলশিং লৈবাক অসিগী ‘অমৃত মীরোল’গী মহুৎশীল্লি অমসুং লাক্লিবা মথং চহি ২৫দা লৈবাক অসিদা অনৌবা থাকশিংদা পুখৎকনি অমসুং বিক্সিৎ অমসুং অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগনি। নোংমদা কিলোমিতর ৫০ চেন্দুনা নুমিৎ ৬০নিদা কন্যাকুমারিদগী দিল্লি ফাওবা মখোয়না অপুনবা শক্তমগী মৈরা পুরকপদগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা কেদেদশিং থাগৎলদুনা হায়খি মৈরা অমসুং নুমিদাংৱাইরমগী কলচরগী থৌরম অসিনা ‘এক ভারত শ্রেস্থা ভারত’কী ৱাখল্লোন মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অহানবা ওইনা কর্তব্যা পথতা পেরেদ পাংথোক্লে। এন.সি.সি কেদেদশিংনা নেসনেল ৱার মেমোরিএল, পুলিস মেমোরিএল, লাল কিলাদা নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোস মিউজম, প্রধান মন্ত্রী শংগ্রালয়, সরদার পতেল মিউজম অমসুং বি.আর অম্বেকার মিউজম য়েংগদবনি অমসুং পুন্সি অসি চাউখৎনবা মখোয়না ইথিল অমসুং থৌনা ফংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অমা হিংবদা নহারোলশিংগী শক্তি অসি মরুওইবনি। মঙলানশিং থবক ওইনা ওন্থোকপা মতমদা অমসুং মদুগীদমক পুন্সি অমা কৎথোকপা মতমদা, শোইদনা মাইপাকই। হৌজিক্কী মতম অসি ভারতকী নহারোলশিংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিংগী মতমনি। ভারতকী মতম লাক্লে হায়বা মফম খুদিংমক খুদম লৈরে। মালেম পুম্নমক্না ভারতকী মাইকৈদা য়েংলক্লি অমসুং মসি ভারতকী নহারোলশিংনা ওইহনবনি। জি-২০গী প্রসিদেন্দ ওইবা মতম অসিদা নহারোলশিংগী থৱায় য়াওবা অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা চাউথোকচবা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নহারোলশিংগী থৌনা অমসুং থৱায় য়াওবগা লোয়ন্না লৈবাক অসি শেমগৎপা মতমদা, লৈবাক অদুগী মরুওইবা অদু মতম পুম্নমক্তা লৈবাক অদুগী নহারোলশিংনা ওইগনি।নহারোলশিংগী মফম অমা পীনবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসিনা মখোয়গী মঙলানশিং মঙফাওনবদা মখোয়গী মতেং পাংগনি। দিজিতেলগী অওনবশিং, স্তার্দ-অপকী অওনবশিং নত্ত্রগা ইন্নোবেসনগী অওনবশিং য়াওনা লৈবাক অসিগী সেক্তর কয়া নহারোলশিংগীদমক হাংদোক্লে। মসিগী কান্নবশিং ফংলিবশিং ভারতকী নহারোলশিংনি। এসাউল্ত রাইফলশিং অমসুং বুল্লেত প্রুফ জেক্কেতশিং মপান লৈবাকশিংদগী ভারত্তা পুশিল্লকখি। দিফেন্স সেক্তরদা অওনবা পুরকপদগী ঙসিদি ভারতনা ঙাক-শেনগী খুৎলায় চা কয়া শারে। ঙমখৈগী শরুক্তা মচাক-মথুম কয়া শেমগৎলে অমসুং মসিনা ভারতকী নহারোলশিংগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী স্পেস সেক্তরদা মাইপাকপা অসি নহারোলশিংগী তৌবা ঙম্বশিং থাজবদগী ফংলকপা অফবা ফলশিংনি। স্পেস সেক্তরগী থোং নহারোলশিংগী হৈথোই-শিংথোইবগীদমক হাংদোকপদা, অহানবা ওইনা লনাই সেতেল্লাইত থাগৎপা ঙমখি। মসিগা মান্নবা মওংদা, গেমিং অমসুং এনিমেসন সেক্তরদা ভারতকী নহারোলশিংগী হৈথোই-শিংথোইবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎলক্লি। হরাও-কুহ্মৈ, লোজিস্তিক্স অমসুং লৌউ-শিংউগী লমদা দ্রোন তেক্নোলোজিনা অনৌবা থবক কয়া পাংথোকপা হৌরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙাক-শেনগী ফোর্সশিং অমসুং এজেন্সিশিংদা লৈবাক অসিগী নুপীমচাশিংগী অচৌবা খুদোংচাবা কয়া লৈরবা মতম অমনি। হৌখিবা চহি ৮দা পুলিস অমসুং পেরামিলিতরি ফোর্সশিংদা নুপী মশিং শরুক অনিদা হেনগৎলে। আর্মদ ফোর্স অহুমদা নুপীশিংগী লম্বী শেম্লে। অহানবা ওইনা নেভিদা নুপীশিং সেলরশিং ওইনা থবক লৌবা হৌরে। আর্মদ ফোর্সশিংদা নুপীশিং খুৎলায় পায়দুনা লান য়াওনবগী থৌদাং লৌবা হৌরে। নুপী কেদেদশিংগী অহানবা বেতচ এন.দি.এ পুনেদা ত্রেনিং হৌরে। অহানবা ওইনা সৈনিক স্কুলশিংদা নুপীমচাশিং চংবা য়াবদগী, সৈনিক স্কুলশিংদা নুপীমচা ১৫০০ মিং চল্লে। হৌখিবা চহি ১০দা এন.সি.সিদা নুপীশিং শরুক য়াবা হেনগৎলকপা উরে।
য়ুব শক্তিগী থৌনাগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক্কী ঙমখৈশিং অমসুং সমুদ্র মপানগী লমশিংদগী কেদেদ লাখ অমা হেন্না থবক হাপ্লে অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎনবগীদমক করিগুম্বা অসিগুম্বা মশিং য়াম্লবা নহারোলশিং অমতা ওইরবদি, ফংবা ঙম্লোইদবা অমতা লৈরোই। কেদেদশিং মশামক অমসুং ইন্সতিতুৎ অমা ওইনা লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক মখোয়গী থৌদাং পাংথোক-চাউথোকহনগদবনি। নিংতম ইহৌ মতমদা থৌনা ফরবা মীওই কয়া লৈবাক্কীদমক মখোয়গী পুন্সি কৎথোকখি অদুবু ঙসিদি লৈবাক অসি অনৌবা থাক অমদা পুখৎনবা লৈবাক্কীদমক হিংগদবনি।
মীয়াম মরক্তা শিংচেপ থাবগী থবকশিংগী ময়োক্তা চেকশিন্নবা ৱাফম থম্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অসিগুম্বা থবক কয়া পাংথোক্লবশু ভারতকী মীয়ামগী মরক্তা কৈদৌঙৈদা খেন্নবা লৈরোই। মহাক্না হায়খি ‘ইমাগী খোম্লাংদা কৈদৌঙৈদা তোখাই তাহনবা ঙম্লোই’। মসিগী অপুনবগী লাইৱা অসি অমতা ঙাইরবা হিদাক্নি। অপুনবগী লাইৱা অসি ৱাশক অমনি অমসুং ভারতকী থৌনানি। মসি ভারতনা মাইপাকপা ঙম্নবগী অমতা ঙাইরবা লম্বীনি।
লোইশিল্লকপগী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসি ভারতকী অমৃত কাল খক নত্তনা, ভারতকী নহারোলশিংগী অমৃত কালনি অমসুং ভারতনা মনিংতম্বা ফংলকপা চহি ১০০শুবা থৌরম পাংথোকপা মতমদা, নহারোলশিংগী মাইপাকপা মতোল লোমগনি। ঐখোয়না খুদোংচাবা অমতা মাঙহল্লোইদবনি অমসুং ভারত অনৌবা থাকশিংদা পুখৎনবা মাঙলোমদা চংশিনগদবনি।
থৌরম অদুদা দিফেন্স মিনিস্তর শ্রী রাজনাথ সিংহ, দি.জি এন.সি.সি, লেপ্তনেন্ত জেনেরেল গুরবিরপাল সিংহ, চীফ ওফ দিফেন্স স্তাফ, লেপ্তনেন্ত জেনেরেল অনিল চৌহান, চীফ ওফ আর্মি স্তাফ, জেনেরেল মনোজ পান্দে, চীফ ওফ নেভি স্তাফ, এদমিরেল আর হরিকুমার, চীফ ওফ এয়র স্তাফ অমসুং দিফেন্স সেক্রেতরি শ্রী গিরধার অমামানে শরুক য়াখি।