Prime Minister's Office
PM to participate in a historic programme marking ‘Veer Bal Diwas’ at Major Dhyan Chand National Stadium on 26th December
PM to attend a ‘Shabad Kirtan’ performed by about three hundred Baal Kirtanis
PM to flag off a march-past by about three thousand students
24 DEC 2022 7:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in a historic programme marking ‘Veer Bal Diwas’ at Major Dhyan Chand National Stadium, Delhi on 26th December, 2022 at 12:30 PM. During the programme, Prime Minister will attend a ‘Shabad Kirtan’ performed by about three hundred Baal Kirtanis. On this momentous occasion, Prime Minister will also flag off a march-past by about three thousand children in Delhi.
The Government is organising interactive and participative programmes all over the country to inform and educate the citizens, especially the young children, about the story of exemplary courage of the Sahibzades. In this endeavour, essay writing, quiz competitions and other activities will be organised in schools and colleges across the country. Digital exhibitions will be set up at public places like railway stations, petrol pumps, airports etc. All over the country, programmes will be organised where dignitaries will narrate the life story and sacrifice of the Sahibzades.
On the day of the Prakash Purab of Sri Guru Gobind Singh Ji, on 9th January 2022, Prime Minister had announced that 26th December will be observed as ‘Veer Bal Diwas’, to mark the martyrdom of Sri Guru Gobind Singh’s sons Sahibzadas Baba Zorawar Singh Ji and Baba Fateh Singh Ji.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী দিসেম্বর ২৬তা মেজর ধ্যান চন্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদা পাঙথোক্কদবা ‘বীর বাল দিবস’কী পুৱারী ওইরগদবা থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা বাল কির্তনী চাহুম্লোম্না পাঙথোক্কদবা ‘সবদ কির্তন’ শরুক য়াগদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা মহৈরোয় লিশিং অহুম্লোম্না চৎকদবা মার্চ-পাস্ত লমথাগনি
24 DEC 2022 7:21PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ২৬কী নুংথিল পুং ১২:৩০ তাবা মতমদা মেজর ধ্যান চন্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদা পাঙথোক্কদবা ‘বীর বাল দিবস’কী পুৱারী ওইরগদবা থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি‍। থৌরম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা বাল কির্তনী চাহুম্লোম্না পাঙথোক্কদবা ‘সবদ কির্তন’ শরুক য়াগনি‍। অসিগুম্বলা থৌরম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লীদা মহৈরোয় লিশিং অহুম্লোম্না চৎকদবা মার্চ-পাস্ত অমসু লমথাগনি‍।
লৈঙাক্না মীয়ামদা, মরুওইনা অঙাংশিংদা, হাসিবজাদেশিংগী ফিদম্নিংঙাই ওইরবা থৌনা ফবগী ৱারীশিং পাউদম্নবা অমদি খঙহন্নবা লৈবাক শিনবা থুংনা ইন্তরেক্তিব অমদি মীয়াম শরুক য়াগদবা থৌরমশিং পাঙথোক্লি‍। থৌরাং অসিগী মনুং চন্না, লৈবাক শিনবা থুংনা স্কুল অমদি কলেজশিংদা এসে ইবা, ৱাহং পাউহং চাংদম্নবা অমদি অতৈ থবক থৌরমশিং পাঙথোক্কনি‍। রেলৱে স্তেসন, পেত্রোল পম্প, এয়রপোর্তনচিংবা মীয়াম তিনবা মফমশিংদা দিজিতেল একজিবিসনশিং খিনগনি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা, পাঙথোক্কদবা থৌরমশিংদা শরুক য়াগদবা মীথুংশিংনা সাহিবজাদেশিংগী পুন্সি অমদি মখোয়গী কত্থোকপগী মরমদা ৱারী কয়া লীগনি‍।
জনুৱারী ৯, ২০২২, স্রী গুরু গোবিন্দ সিংহ জীগী প্রকাস পুরব নুমিত্তা, প্রধান মন্ত্রীনা স্রী গুরু গোবিন্দ সিংহগী মচানুপা সাহিবজাদা বাবা জোরাৱর সিংহ জী অমদি বাবা ফতেহ সিংহ জীনা কত্থোকখিববু নীংশিংবা ওইনা দিসেম্বর ২৬বু ‘বীর বাল দিবস’ হায়না পাঙথোক্লগনি হায়না লাউথোকখিবনি‍।