Prime Minister's Office
Prime Minister’s interaction with the Indian Community and Friends of India in Bali, Indonesia
15 NOV 2022 4:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed and interacted with over 800 members of Indian diaspora and Friends of India in Bali, Indonesia, on 15 November 2022. The vibrant and diverse crowd had gathered from all over Indonesia.
During his address, Prime Minister highlighted the close cultural and civilizational linkages between India and Indonesia. He referred to the age old tradition of "Bali Jatra” to highlight the enduring cultural and trade connect between the two countries. He also highlighted the commonalities between India and Indonesia in various sectors.
Prime Minister appreciated the community members for enhancing the stature and prestige of India abroad through hard work and dedication to their adopted motherland. He also spoke about the positive trajectory of India-Indonesia relationship, and the crucial role played by Indian community members in its strengthening.
Prime Minister highlighted India’s growth story, its achievements and tremendous strides that India is making in various fields such as - digital technology, finance, health, telecom and space. He also mentioned that India’s roadmap for development includes the political and economic aspirations of the world and the vision of self reliant India embodies the spirit of global good.
Prime Minister invited the community members and friends of India to attend the next Pravasi Bharatiya Divas Convention which will be held in Indore, Madhya Pradesh from 8 to 10 January, 2023 and the kite festival which will be held in Gujarat later on.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগা ইন্দোনেসিয়াগী বালিদা লৈবা ভারতকী কম্ম্যুনিতী অমসুং মরুপশিংগা উন্নদুনা ৱারী শান্নখ্রে
15 NOV 2022 4:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দোনেসিয়াগী বালিদা লৈবা ভারতকী দাইস্পোরাগী মেম্বর ৮০০ হেনবা অমসুং ভারতকী মরুপশিংগা নবেম্বর ১৫, ২০২২দা উন্নখিবগা লোয়ননা মহাক্কী ৱারোলসু মীয়াম মাঙদা থমখ্রে। য়াম্লবা মীয়ামশিং অসি ইন্দোনেসিয়া শিনবা থুংবদগী লাকখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোলদা ভারত অমসুং ইন্দোনেসিয়াগী মরক্তা লৈনরিবা নাত অমসুং সিভিলাইজেসনগী নক্নবা মরীদা মিৎয়েং চঙখি। মহাক্না লৈবাক অনিগী মরক্তা চত্থদুনা লাক্লিবা লল্লোন ইতিক অমসুং লৈনরিবা নাৎকী মরী তাক্নবা চহি কয়াদগী চৎনবী অমা ওইরক্লিবা ‘বালি জত্রা’বু খুদম ওইনা পীখি। তোঙানবা সেক্তরশিংদা ভারত অমসুং ইন্দোনেসিয়াগী মান্নবা মতৌবুসু মহাক্না তাকখি।
কম্ম্যুনিতী মেম্বরশিংনা হৌজিক্না মখোয়গী মমা লৈবাক ওইরবা মীরম লৈবাক অসিদা কন্না হোৎনদুনা ভারতকী মিংচৎ ঙাকপা অমসুং থাক ৱাংনা থম্বগীদমক্তা প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়বু থাগৎখি। ভারত-ইন্দোনেসিয়া মরীগী ফিভম হেন্না ফগৎলক্লিবা অমসুং মরী অসিবু হেন্না চেৎশিনহনবদা ভারতকী কম্ম্যুনিতীনা থৌদাং য়াবগী মতাংদসু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী শাহৌ লৌবগী ৱারী, মায় পাকপা অমসুং দিজিতেল তেক্নোলোজী, ফাইনান্স, হকশেল, তেলিকোম অমসুং স্পেসকুম্বা লমদা খোঙজেল য়াঙনা চাউখৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা মিৎয়েং চঙখি। চাউখৎ-থৌরাংগীদমক্তা ভারতনা থৌরাং য়াৎলিবসিদা রাজনিতী অমসুং শেন্মিৎলোনগী লমদা লৈরিবা মালেমগী অপাম্বা অমসুং মালেমগী অফবা পাংথোকপগী ইথিল শাগোন্নরিবা মরোমদোম লেপচবা ভারতকী মঙলান্সু মনুং চল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কম্ম্যুনিতী মেম্বর অমসুং ভারতকী মরুপশিংবু ইং ২০২৩গী জনুৱারী ৮দগী ১০ ফাওবদা মধ্য প্রদেশকী ইন্দোর্দা চত্থগদবা মথংগী প্রবাসি ভারতীয় দিবস কনভেন্সন অমসুং মসিদগী মতম খরগী মতুংদা গুজরাত্তা পাংথোক্কদবা তেলঙ্গাগী কুহ্মৈদা লাক্তুনা শরুক য়ানবা পাউজেল পীখি।