প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্রধানমন্ত্রীয়ে ইন্দোনেছিয়াৰ বালিত ভাৰতীয় বংশোদ্ভুত আৰু ভাৰতৰ বন্ধুসকলৰ সৈতে মতবিনিময় কৰে
15 NOV 2022 4:28PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে ১৫ নবেম্বৰত ইন্দোনেছিয়াৰ বালিত ৮০০জনৰো অধিক ভাৰতীয় বংশোদ্ভুত আৰু ভাৰতৰ বন্ধুসকলৰ সৈতে মতবিনিময় কৰে। ইন্দোনেছিয়াৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা এই প্ৰাণৱন্ত লোকসকল একত্ৰিত হৈছিল।
তেওঁৰ ভাষণত প্রধানমন্ত্রীয়ে ভাৰতীয় আৰু ইন্দোনেছীয় সভ্যতাৰ মাজত নিবিড় যোগাযোগৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ কয়, ‘বালি যাত্রা’ৰ দৰে প্রাচীন প্রথাই উভয় দেশৰ মাজত সাংস্কৃতিক আৰু বাণিজ্যিক যোগাযোগৰ বিষয়টোক তুলি ধৰে। দুয়োখন দেশৰ বিভিন্ন ক্ষেত্রত সাদৃশ্যৰ প্রসঙ্গও প্রধানমন্ত্রীয়ে উল্লেখ কৰে।
শ্রী মোদীয়ে ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু অধ্যৱসায়ৰ স্বভাৱজাত দিশটো উল্লেখ কৰে। ইয়াৰ ফলত বিদেশত বসবাস কৰি থকা ভাৰতীয়সকলে দেশৰ মুখ উজ্জ্বল কৰিছে বুলি তেওঁ মন্তব্য কৰে। ভাৰত-ইন্দোনেছিয়াৰ মাজত সম্পর্কৰ ইতিবাচক দিশৰ কথা উল্লেখ কৰি প্রধানমন্ত্রীয়ে কয় যে এই সম্পর্কক মজবুত কৰাৰ ক্ষেত্রত ইন্দোনেছিয়াত বসবাস কৰি থকা ভাৰতীয়সকলে গুৰুত্বপূর্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে।
প্রধানমন্ত্রীয়ে ভাৰতৰ বিকাশ যাত্রা আৰু বিভিন্ন ক্ষেত্রৰ সাফল্যৰ কথা উল্লেখ কৰে। ডিজিটেল প্রযুক্তি, অর্থ, স্বাস্থ্য, টেলিকম আৰু মহাকাশৰ দৰে নানা ক্ষেত্রত ভাৰত আগুৱাই গৈছে। বিশ্বৰ ৰাজনৈতিক আৰু অর্থনৈতিক চাহিদাৰ দিশটো বিবেচনা কৰি ভাৰতৰ উন্নয়নৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে বুলি তেওঁ মন্তব্য কৰে। আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতে বিশ্বৰ কল্যাণ নিশ্চিত কৰিব।
প্রধানমন্ত্রীয়ে অহা ৮-১০ জানুৱাৰীত মধ্যপ্ৰদেশৰ ইন্দোৰত প্রবাসী ভাৰতীয় দিৱস সন্মিলনত যোগ দিবলৈ ইন্দোনেছিয়াত বসবাস কৰি থকা ভাৰতীয় আৰু ভাৰতৰ বন্ধুসকলক আমন্ত্রণ জনায়। ইয়াৰ উপৰিও এই অনুষ্ঠানৰ পাছত গুজৰাটত যি ঘুড়ি উৎসৱৰ আয়োজন কৰা হৈছে তালৈও তেওঁ সকলোকে অংশগ্রহণৰ বাবে আমন্ত্রণ জনায়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s interaction with the Indian Community and Friends of India in Bali, Indonesia
15 NOV 2022 4:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed and interacted with over 800 members of Indian diaspora and Friends of India in Bali, Indonesia, on 15 November 2022. The vibrant and diverse crowd had gathered from all over Indonesia.
During his address, Prime Minister highlighted the close cultural and civilizational linkages between India and Indonesia. He referred to the age old tradition of "Bali Jatra” to highlight the enduring cultural and trade connect between the two countries. He also highlighted the commonalities between India and Indonesia in various sectors.
Prime Minister appreciated the community members for enhancing the stature and prestige of India abroad through hard work and dedication to their adopted motherland. He also spoke about the positive trajectory of India-Indonesia relationship, and the crucial role played by Indian community members in its strengthening.
Prime Minister highlighted India’s growth story, its achievements and tremendous strides that India is making in various fields such as - digital technology, finance, health, telecom and space. He also mentioned that India’s roadmap for development includes the political and economic aspirations of the world and the vision of self reliant India embodies the spirit of global good.
Prime Minister invited the community members and friends of India to attend the next Pravasi Bharatiya Divas Convention which will be held in Indore, Madhya Pradesh from 8 to 10 January, 2023 and the kite festival which will be held in Gujarat later on.