Prime Minister's Office
English rendering of PM's video message at Maharashtra Rozgar Mela
03 NOV 2022 1:24PM by PIB Delhi
Namaskar!
(Opening remarks in local language)
Today Maharashtra is also joining the campaign of collectively providing appointment letters to the youth of the country for posts in various government departments. On the day of Dhanteras, the central government had started a campaign to provide 10 lakh jobs. That's when I had said that in the coming days different state governments would also organize similar job fairs. In line with this, today, hundreds of youths in Maharashtra are being given appointment letters. I heartily congratulate the young men and women who are getting appointment letters today!
I also congratulate the Chief Minister of Maharashtra Shri Eknath Shinde ji and Deputy Chief Minister Bhai Devendra Fadnavis ji. The 'Rozgar Mela' event has been organized at a very short notice. This shows that the Maharashtra government is moving with a strong resolve towards providing employment to the youth. I am glad to know that such job fairs will be further expanded in Maharashtra in the coming times. I have been told that thousands of police constables will be recruited in the home department of Maharashtra and a recruitment drive will be conducted in the rural development department as well.
Friends,
The country is celebrating the 'Azadi Ka Amrit Mahotsav'. The country is working on the goal of a developed India. Our youth plays a crucial role in achieving this goal. As the nature of jobs is changing rapidly in the changing times, the government is also constantly creating opportunities for different types of jobs, adapting to the changing scenarios. Under the Mudra scheme, which aims at providing loans without guarantee for self-employment, the government has provided assistance of more than Rs 20 lakh crore to the youth. The youth of Maharashtra have availed maximum benefits of this scheme. The government is providing all possible financial help to start-ups and Small-Scale Industries - MSMEs, so that the youngsters get the right opportunity to showcase their talent.
Friends,
The most important thing about the efforts of the government is that these opportunities for employment and self-employment are now available equally to all - Dalits-backward classes, tribal, general class and women. Self-Help Groups are also being promoted a lot by the government in rural areas. In the last 8 years, 8 crore women have joined Self-Help Groups. These Self-Help Groups have been given financial assistance of Rs.5 lakh crore. Now the women who are part of these groups are not only making their own products but also giving employment to other women.
Friends,
Today, the record investments that the government is making in infrastructure, information technology and other areas across the country are also continuously creating new employment opportunities. If we talk about Maharashtra alone, about 225 projects worth more than 2 lakh crores have been approved by the central government. The work on these projects is either underway or about to start very soon. Just imagine! In Maharashtra, projects worth Rs 75 thousand crore have been approved for railways and Rs 50 thousand crore have been approved for modern roads. When the government spends such a huge amount of budget on infrastructure, lakhs of new employment opportunities are created.
Friends,
I am sure that in future, innumerable employment opportunities will continue to be created for the youth in Maharashtra. Once again, I convey my best wishes to all the young men and women who got their appointment letters today.
Thanks a lot!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রগী রোজগার মেলাদা ভিদিও মেসেসকী থোংদা থমখিবা ৱারোল
03 NOV 2022 1:24PM by PIB Imphal
খুরুমজরি!
অহানবদা ঐহাক্না পুম্নমকপু থমোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি! ঙসি নখোয় খরনা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংবদা ঐহাক্না য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই। ঐহাক্না মসিগীদমক নখোয়দা য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি!
ঙসি মহারাস্ত্রগী মমিং সরকারগী বিভাগশিংদা লৈবাক পুম্বগী ওইনা নহারোলশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং পীবগী কেম্পেন্দা হাপচিল্লি। ধনতেরসকী নুমিৎতা কেন্দ্র সরকারনা থবক লাখ ১০ পীনবগী কেম্পেন অমা হৌদোকখি। মতম অদুদা ঐহাক্না তুংদা তোঙান-তোঙানবা রাজ্য সরকারশিংনা চপ মান্নবা রোজগার মেলাশিং পাঙথোক্নরক্কনি হায়না ফোঙদোকখি। মথং-মথং চত্থরকপা ওইনা ঙসি মহারাস্ত্রদা লৈরিবা নহারোল কয়াদা অমুক্তদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং পীরি। ঐহাক্না ঙসি এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ফংলবা নহা ওইরিবা নুপা অমসুং নুপীশিংবু থমোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।
মুখ্য মন্ত্রী শ্রী একনাথ সিন্দেজী অমসুং উপ মুখ্য মন্ত্রী ভাধ দেবেন্দ্র ফদনবীসজীবু থাগৎপা ফোঙদোকচরি। অতেনবা মতমগী মনুংদা রোজগার মেলা পাঙথোকপা অসিনা মহারাস্ত্র সরকারনা নহারোলদা থবক পীনবগী অচেৎপা ফিরেপকা লোয়ননা মাংদা চংশিল্লি হায়বা ময়েক শেংলে। অসিগুম্বা রোজগার মেলাশিং মহারাস্ত্রদা তুংদসু হেন্না পাঙথোক্কদবা অসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা পোকই। মহারাস্ত্রগী হোম দিপার্তমেন্তদা পুলিস কোন্সতেবল লিশিং কয়া লৌগনি অমসুং রাজ্য অসিগী রুরেল দিবেলপমেন্ত দিপার্তমেন্তদা রিক্রুৎমেন্ত দ্রাইব চত্থগনি হায়না ঐঙোন্দা খঙহনবীরকখি।
মরুপশিং,
লৈবাক অসিনা আদাজী কা অমৃত মহোৎসব পালন তৌরিবা মতমদা লৈবাক অসিনা চাউখৎপা ভারতকী পান্দমদা থবক পাইখৎলি। পান্দম অসি ফংনবা হোৎনবদা নহারোলগী থৌদাং চাউই, মসি নখোয়গী থৌদাংনি। থবক্কী মওং-মতৌশিং লেপ্পা লৈতনা হোংলক্লি অমসুং সরকারনা তোঙান-তোঙানবা থবক্কী মখলশিংগীদমক খুদোংচাবশিং লেপ্পা লৈতনা পীরি। মুদ্রা স্কিমগী মখাদা ইশানা ইশাদা থবক পীজনবা গরেন্তী য়াওদনা লোনশিং পীরিবা অসিনা নহারোলশিংদা লুপা করোর লাখ ২ হেনবগী মতেং সরকারনা পীখি। মহারাস্ত্রদা লৈরিবা নহারোলনা মসিদগী কান্নবা ফংলি। মতৌ অসুম্না স্তার্ত-অপশিং অমসুং এম.এস.এম.ই. সেক্তরদা চাউনা মতেং পাংলি।
মরুপশিং,
সরকারগী খোঙথাংশিংগী মতাংদা খ্বাইদগী মরু ওইবা ৱাফম অসি থবক্কী অমসুং ইশানা ইশাদা থবক পীজবগী খুদোংচাবশিং অসি পুম্নমক্তা, দলিত-শোত্থরবা, ত্রাইবেল, জেনরেল ক্লাস অমসুং নুপীশিংদা থোং মান্ননা ফংহল্লি। খুঙ্গংগী মফমশিংদা সরকারনা সেল্ফ-হেল্প গ্রুপশিং চাউখৎহন্নবা চাউনা হোৎনরি। হৌখিবা চহি ৮দা সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংগা লোয়ননা থবক তৌরিবা নুপী করোর ৮দা লুপা করোর লাখ ৫গী তেংবাং পীথখি। হৌজিক গ্রুপশিং অসিদা য়াওবা নুপীশিংনা মখোয়গী মশাগী পোত্থোকশিং পুথোকপা খক্তা নত্তনা অতোপ্পা নুপীশিংদা থবক পীরি।
মরুপশিং,
ঙসি সরকারনা ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবগী অতোপ্পা লমশিংদা রেকোর্দ ওইবা মওংদা ইনভেস্তমেন্তশিং তৌবা অসিনা অনৌবা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীরি। মহারাস্ত্রগী মতাংদা ঐখোয়না ৱারী শাবা তারবদি কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য অসিগীদমক লুপা করোর লাখ ২ হেনবগী প্রোজেক্ত ২২৫রোম অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসিগী থবক অসি হৌজিক পাইখৎলি নত্ত্রগা অথুবদা থবক পাইখৎগদবা ওইরি। খন্থদুনা য়েংবীয়ু, মহারাস্ত্রদা লুপা করোর লিশিং ৭৫ রোমগী রেলৱে প্রোজেক্তশিং অমসুং মোদর্ন রোদশিংগীদমক লুপা করোর ৫০ রোমগী প্রোজেক্তশিং অয়াবা পীখ্রে। সরকারনা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শেনফম চাউনা চাদিং তৌরবা মতমদা মসিনা মরম ওইদুনা থবক্কী অনৌবা খুদোংচাবা করোর কয়া ফংহল্লি।
মরুপশিং,
মহারাস্ত্রগী নহারোলশিংগীদমক তুংদা লাক্কদবা মতমশিংদসু মশিং লাকঙমদ্রবা থবক্কী খুদোংচাবশিং মখা তানা পীগনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ। অমুক্কা হন্না ঐহাক্না ঙসি এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংখিবা নহা ওইরিবা নুপা অমসুং নুপীশিংদা ঐহাক্না য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।
হন্না-হন্না থাগৎচরি!