Prime Minister's Office
English rendering of PM's video message at Maharashtra Rozgar Mela
03 NOV 2022 1:24PM by PIB Delhi
Namaskar!
(Opening remarks in local language)
Today Maharashtra is also joining the campaign of collectively providing appointment letters to the youth of the country for posts in various government departments. On the day of Dhanteras, the central government had started a campaign to provide 10 lakh jobs. That's when I had said that in the coming days different state governments would also organize similar job fairs. In line with this, today, hundreds of youths in Maharashtra are being given appointment letters. I heartily congratulate the young men and women who are getting appointment letters today!
I also congratulate the Chief Minister of Maharashtra Shri Eknath Shinde ji and Deputy Chief Minister Bhai Devendra Fadnavis ji. The 'Rozgar Mela' event has been organized at a very short notice. This shows that the Maharashtra government is moving with a strong resolve towards providing employment to the youth. I am glad to know that such job fairs will be further expanded in Maharashtra in the coming times. I have been told that thousands of police constables will be recruited in the home department of Maharashtra and a recruitment drive will be conducted in the rural development department as well.
Friends,
The country is celebrating the 'Azadi Ka Amrit Mahotsav'. The country is working on the goal of a developed India. Our youth plays a crucial role in achieving this goal. As the nature of jobs is changing rapidly in the changing times, the government is also constantly creating opportunities for different types of jobs, adapting to the changing scenarios. Under the Mudra scheme, which aims at providing loans without guarantee for self-employment, the government has provided assistance of more than Rs 20 lakh crore to the youth. The youth of Maharashtra have availed maximum benefits of this scheme. The government is providing all possible financial help to start-ups and Small-Scale Industries - MSMEs, so that the youngsters get the right opportunity to showcase their talent.
Friends,
The most important thing about the efforts of the government is that these opportunities for employment and self-employment are now available equally to all - Dalits-backward classes, tribal, general class and women. Self-Help Groups are also being promoted a lot by the government in rural areas. In the last 8 years, 8 crore women have joined Self-Help Groups. These Self-Help Groups have been given financial assistance of Rs.5 lakh crore. Now the women who are part of these groups are not only making their own products but also giving employment to other women.
Friends,
Today, the record investments that the government is making in infrastructure, information technology and other areas across the country are also continuously creating new employment opportunities. If we talk about Maharashtra alone, about 225 projects worth more than 2 lakh crores have been approved by the central government. The work on these projects is either underway or about to start very soon. Just imagine! In Maharashtra, projects worth Rs 75 thousand crore have been approved for railways and Rs 50 thousand crore have been approved for modern roads. When the government spends such a huge amount of budget on infrastructure, lakhs of new employment opportunities are created.
Friends,
I am sure that in future, innumerable employment opportunities will continue to be created for the youth in Maharashtra. Once again, I convey my best wishes to all the young men and women who got their appointment letters today.
Thanks a lot!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মহাৰাষ্ট্ৰ ৰোজগাৰ মেলাত প্ৰধানমন্ত্ৰী ভিডিঅ’ বাৰ্তাৰ অসমীয়া অনুবাদ
03 NOV 2022 1:24PM by PIB Guwahati
নমস্কাৰ!
মী, সৰ্বত আধী, আপলা সৰ্বাঞ্চে, মনাপসুণ শুভেচ্ছা! আপলা পেকী কহী লোকানা, আজ নিযুক্তিপত্ৰ প্ৰদান হোতে আহে, য়াছা মলা খুপ আনন্দ হোতে আহে৷ মী য়াছাঠী, আপলা, লা, খুপ খুপ শুভেচ্ছা দেতো!
চৰকাৰী বিভাগত সামূহিকভাৱে দেশৰ যুৱক-যুৱতীসকলক নিযুক্তি পত্ৰ দিয়াৰ অভিযানত আজি মহাৰাষ্ট্ৰৰ নামো সংযোজন কৰা হৈছে। ধনতেৰাছৰ দিনা কেন্দ্রীয় চৰকাৰে ১০ লাখ চাকৰি প্রদানৰ অভিযান আৰম্ভ কৰিছিল৷ তেতিয়াই মই কৈছিলো যে আগন্তুক দিনত বিভিন্ন ৰাজ্য চৰকাৰেও একেধৰণৰ চাকৰি মেলাৰ আয়োজন কৰিব। এই শৃংখলাত আজি মহাৰাষ্ট্ৰৰ শতাধিক যুৱকক একেলগে নিযুক্তি পত্ৰ দিয়া হৈছে। আজি নিযুক্তি পত্ৰ পোৱা যুৱক-যুৱতীসকলক আন্তৰিক অভিনন্দন জনাইছো।
লগতে মহাৰাষ্ট্ৰৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী একনাথ সিন্দি জী আৰু উপ-মুখ্যমন্ত্ৰী ভাই দেৱেন্দ্ৰ ফাডনাৱীশ জীক অভিনন্দন জনাইছো। ইমান কম সময়ৰ ভিতৰতে নিয়োগ মেলাৰ আয়োজনৰ পৰা স্পষ্ট হৈ পৰিছে যে মহাৰাষ্ট্ৰ চৰকাৰে যুৱক-যুৱতীসকলক কৰ্মসংস্থাপন প্ৰদানৰ দিশত দৃঢ় সংকল্পৰে আগবাঢ়িছে। মই সুখী হৈছো যে আগন্তুক সময়ত মহাৰাষ্ট্ৰত এনে চাকৰি মেলা আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰণ কৰা হ'ব৷ মোক কোৱা হৈছে যে মহাৰাষ্ট্ৰৰ গৃহ বিভাগত হাজাৰ হাজাৰ আৰক্ষী কনিষ্টবল নিযুক্তি দিয়া হ’ব আৰু গ্ৰামোন্নয়ন বিভাগতো নিযুক্তি অভিযান চলোৱা হ’ব।
বন্ধুসকল,
এই সময়ত দেশত অমৃত স্বাধীনতা উৎসৱ উদযাপন কৰা হৈছে। দেশে এখন উন্নত ভাৰতৰ লক্ষ্যত কাম কৰি আছে৷ এই লক্ষ্যত উপনীত হোৱাত আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকল, আপোনালোৰ এক বৃহৎ ভূমিকা আছে৷ পৰিৱৰ্তিত সময়ত চাকৰিৰ প্ৰকৃতি যিদৰে দ্ৰুতগতিত সলনি হৈছে, চৰকাৰেও বিভিন্ন ধৰণৰ চাকৰিৰ বাবে অহৰহ সুযোগ সৃষ্টি কৰি আহিছে। স্বনিয়োজনৰ বাবে নিশ্চয়তা অবিহনে ঋণ দিয়া মুদ্ৰা আঁচনিৰ অধীনত যুৱক যুৱতীসকলক ২০লাখ কোটিৰো অধিক টকাৰ সহায় আগবঢ়াইছে। ইয়াৰ যথেষ্ট সুবিধা লৈছে মহাৰাষ্ট্ৰৰ যুৱক-যুৱতীসকলে। চৰকাৰে ষ্টাৰ্ট-আপ, ক্ষুদ্ৰ উদ্যোগ-এমএছএমইসমূহক সকলো সম্ভৱপৰ আৰ্থিক সহায় আগবঢ়াইছে, যাতে যুৱক-যুৱতীসকলে নিজৰ প্ৰতিভা প্ৰদৰ্শনৰ সম্পূৰ্ণ সুযোগ পায়।
বন্ধুসকল,
চৰকাৰৰ এই প্ৰচেষ্টাৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ’ল যে দলিত-পিছপৰা, জনজাতীয়, সাধাৰণ শ্ৰেণী আৰু মহিলাৰ বাবে এই সংস্থাপন আৰু স্ব-নিয়োগৰ সুযোগসমূহ সমানে উপলব্ধ হৈছে। গ্ৰামাঞ্চলত আত্মসহায়ক গোটকো চৰকাৰে যথেষ্ট প্ৰচাৰ কৰি আছে। বিগত ৮ বছৰত ৮ কোটি মহিলাই আত্মসহায়ক গোটত যোগদান কৰিছে। এই আত্মসহায়ক গোটসমূহক ৫ লাখ কোটি টকাৰ আৰ্থিক সাহায্য প্ৰদান কৰা হৈছে। এতিয়া এই গোটসমূহৰ অন্তৰ্গত মহিলাসকলে কেৱল নিজৰ সামগ্ৰী নিজেই নিৰ্মাণ কৰাই নহয় আন মহিলাসকলকো কৰ্মসংস্থাপন প্ৰদান কৰিছে।
বন্ধুসকল,
চৰকাৰৰ এই প্ৰচেষ্টাৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ’ল যে দলিত-পিছপৰা, জনজাতীয়, সাধাৰণ শ্ৰেণী আৰু মহিলাৰ বাবে এই সংস্থাপন আৰু স্ব-নিয়োগৰ সুযোগসমূহ সমানে উপলব্ধ হৈ পৰিছে। গ্ৰামাঞ্চলত আত্মসহায়ক গোটকো চৰকাৰে যথেষ্ট প্ৰচাৰ কৰি আছে। বিগত ৮ বছৰত ৮ কোটি মহিলাই আত্মসহায়ক গোটত যোগদান কৰিছে। এই আত্মসহায়ক গোটসমূহক ৫ লাখ কোটি টকাৰ আৰ্থিক সাহায্য প্ৰদান কৰা হৈছে। এতিয়া এই গোটসমূহৰ অন্তৰ্গত মহিলাসকলে কেৱল নিজৰ সামগ্ৰী নিজেই নিৰ্মাণ কৰাই নহয় আন মহিলাসকলকো কৰ্মসংস্থাপন প্ৰদান কৰিছে।
বন্ধুসকল,
আজি সমগ্ৰ দেশৰ আন্তঃগাঁথনি, তথ্য প্ৰযুক্তি আৰু অন্যান্য ক্ষেত্ৰত চৰকাৰে যি অভিলেখ হাৰত বিনিয়োগ কৰি আছে, সেই বিনিয়োগেও অবিৰতভাৱে নতুন কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰি আছে। যদি আমি কেৱল মহাৰাষ্ট্ৰৰ কথা কওঁ, তেন্তে ২ লাখ কোটিতকৈও অধিক মূল্যৰ প্ৰায় ২৫০টা প্ৰকল্প কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে অনুমোদন জনাইছে। এই প্ৰকল্পসমূহৰ কাম হয় চলি আছে নহয় অতি সোনকালে কাম আৰম্ভ হ’ব। আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত ৰে’লৱেৰ বাবে ৭৫ হাজাৰ কোটি টকা আৰু আধুনিক পথৰ বাবে ৫০ হাজাৰ কোটি টকাৰ প্ৰকল্প অনুমোদন দিয়া হৈছে। যেতিয়া চৰকাৰে আন্তঃগাঁথনিৰ বাবে ইমান বৃহৎ পৰিমাণৰ ধন ব্যয় কৰে, তেতিয়া তাৰ বাবেই লাখ লাখ নতুন কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ সৃষ্টি হয়।
বন্ধুসকল,
মই নিশ্চিত যে ভৱিষ্যতেও মহাৰাষ্ট্ৰৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে অসংখ্য কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ সৃষ্টি হ’ব। আজি নিযুক্তি পত্ৰ পোৱা সকলো যুৱক-যুৱতীলৈ আকৌ এবাৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছোঁ।
বহুত বহুত ধন্যবাদ।