Ministry of Home Affairs
Ministry of Home Affairs successfully conducts Special Campaign 2.0
01 NOV 2022 12:05PM by PIB Delhi
The Ministry of Home Affairs successfully conducted Special Campaign 2.0 from 2nd to 31st October 2022. As part of Special Campaign 2.0 cleanliness drive was conducted at 11,559 campaign sites including the field and outstation offices having public interface. Pendency in various categories such as MP References, Parliamentary Assurances, IMC References, State Government References, PMO References, Public Grievances and PG Appeals were also disposed of efficiently.
During Special Campaign 2.0 a total of 5.15 lakh files were identified for review within the Ministry and its attached/subordinate offices. Out of these, 4.77 lakh files have been reviewed and 2.81 lakh files have been weeded out.
Scrap disposal earnings of Rs. 1,40,99,510 have been reported so far. 90,525 square feet of space has also been freed.
During the preparatory phase of Special Campaign 2.0 total 5,126 Public Grievances and appeals were identified for redressal, out of which 4,708 Public Grievances and appeals have been redressed effectively.
More than 2,000 tweets have been posted by the Central Armed Police Forces (CAPFs), Delhi Police and attached/subordinate offices, out of which more than 200 tweets have been re-tweeted from the Ministry’s PIB twitter handle @PIBHomeAffairs.
Some of the photographs related to Special Campaign 2.0
Before & After Images of Badminton court, North Block
Before & After Images of Main Office, NKSTPP, Tandwa
Before & After Images of Corridors at North Block
Before & After Images of office room at NCB, Jammu
Outdoor Cleanliness activities at Laitkor, Shillong
Outdoor Cleanliness activities at Changlang, Arunachal Pradesh
Swachhata activities near Tower Morcha HQR/153 Bn
Swachhata activities near Jhelum River Area 53 Bn

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
গৃহ মন্ত্রালয়না স্পিসিএল কেম্পেন ২.০ মায় পাক্না পাঙথোকখ্রে
01 NOV 2022 12:05PM by PIB Imphal
গৃহ মন্ত্রালয়না ওক্তোবর ২দগী ৩১, ২০২২ ফাওবা স্পিসিএল কেম্পেন ২.০ মায় পাক্না পাঙথোকখ্রে‍। স্পিসিএল কেম্পেন ২.০গী শরুক অমা ওইনা মীয়াম চঙথোক চঙশিন তৌবা ফীল্দ অমসুং আউতস্তেসন ওফিসশিং য়াওনা কেম্পেন সাইত ১১,৫৫৯দা লম তু শেংদোকপগী থবক চত্থখি‍। এম.পি. রিফরেন্স, পার্লিয়ামেন্তরী এস্যুরেন্স, আই.এম.সি. রিফরেন্স, স্তেত গভর্নমেন্ত রিফরেন্স, পি.এম.ও. রিফরেন্স, পব্লিক গ্রীভান্সেস অমসুং পি.জি. আপীলনচিংবা তোঙান তোঙানবা কাঙলুপকী পন্দুনা লৈবা থবকশিং মতিক চানা লোইশিনখি‍।
স্পিসিএল কেম্পেন ২.০ মনুংদা, মন্ত্রালয় মনুং অমদি মসিগী এতেচ/সবওর্দিনেৎ ওফিসশিংদা রিভিউ তৌনবা পুন্না ফাইল লাখ ৫.১৫ মশক খঙদোকখি‍। মখোয়গী মনুংদা, ফাইল লাখ ৪.৭৭ য়েংশিনখি অমদি ফাইল লাখ ২.৮১ লৌথোকখি‍।
হৌজিক ফাওবদা ফত্তবা পোৎলমশিং লৌথোকখিবদা ফংলকপা শেন্ফম লুপা ১,৪০,৯৯,৫১০ রিপোর্ত তৌরক্লে‍। মফম স্ক্বার ফীৎ ৯০,৫২৫ হাঙহল্লে‍।
স্পিসিএল কেম্পেন ২.০ শেম শাবা হৌরকপগী মতমদা, ৱাখৈ পুরক্নবগীদমক পব্লিক গ্রীভান্সেস অমসুং আপীল পুন্না ৫,১২৬ খঙদোকখি, মসিগী মনুংদা পব্লিক গ্রীভান্সেস অমসুং আপীল ৪,৭০৮কী ৱাখৈ পুরকখ্রে‍।
সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (সি.এ.পি.এফ.), দিল্লী পুলিস অমসুং এতেচ/সবওর্দিনেৎ ওফিসশিংদগী ত্বীত ২,০০০ হেন্না তৌখি, মসিগী মনুংদা ত্বীত ২০০ হেনবদা মন্ত্রালয়গী পি.আই.বি. ত্বীতর হেন্দল @PIBHomeAffairs দগী অমুক হন্না ত্বীত তৌখি‍।
স্পিসিএল কেম্পেন ২.০গা মরী লৈনবা ফোতোগ্রাফ খরা
নোর্থ ব্লোক্তা লৈবা বেদমিন্তন কোর্তকী মমাঙ অমসুং মতুংগী মমিশিং
মেন ওফিস, এন.কে.এস.তি.পি.পি., তান্দ্বাগী মমাঙ অমসুং মতুংগী মমিশিং
নোর্থ ব্লোক্তা লৈবা কোরিদোরশিংগী মমাঙ অমসুং মতুংগী মমিশিং
জম্মুগী এন.সি.বি. ওফিস কাগী মমাঙ অমসুং মতুংগী মমিশিং
লাইতোর, সিলোংদা লম তু শেংবগী থবক তৌবা
চংলাং, অরুনাচল প্রদেশতা লম তু শেংবগী থবক তৌবা
তৱার মোর্চা ঐচ.ক্যু.আর./১৫৩ বতালিয়ন মনাক্তা শিৎ-শেংবগী থবক তৌবা
ঝেলম তুরেল এরিয়া ৫৩ বতালিয়ন মনাক্তা শিৎ-শেংবগী থবক তৌবা