Cabinet Secretariat
National Crisis Management Committee (NCMC) under Chairmanship of Cabinet Secretary Shri Rajiv Gauba meets and reviews preparedness for possible cyclonic storm over Bay of Bengal
21 OCT 2022 6:55PM by PIB Delhi
The National Crisis Management Committee (NCMC) under Chairmanship of Cabinet Secretary Shri Rajiv Gauba met today and reviewed the preparedness of Central Ministries/Agencies, and State/UT Governments for the possible cyclonic storm over the Bay of Bengal.
The Director General, India Meteorological Department (IMD), briefed the Committee about the current status of the weather system in the Bay of Bengal, which is likely to move Northwards and intensify into a Cyclonic Storm on 24th October. Thereafter it is likely to move North Eastwards and reach the West Bengal – Bangladesh coasts on 25th October, skirting the Odisha Coast. It is likely to cross Bangladesh and adjoining West Bengal Coasts around the midnight of 25th October.
The Chief Secretaries of, Odisha and West Bengal and Andaman & Nicobar Islands and the Spl. Chief Secretary of Andhra Pradesh apprised the Committee of the preparatory measures being taken to protect the population in the expected path of the cyclonic storm and measures being taken by the local administration. Fishermen out at sea have been alerted to return back and others not to venture into the sea.
The NDRF has made its teams available to the States and additional teams are also being kept in readiness. Rescue and relief teams of the Army and Navy along with ships and aircrafts have been kept ready on standby.
Reviewing preparedness measures of the States and Central Agencies, Shri Rajiv Gauba stressed that preventive and precautionary measures should be taken by concerned authorities of State/UT Governments and concerned Central Agencies. The aim should be to keep loss of lives to zero and minimize damage to property and infrastructure such as power and telecom, and in case of damage to this infrastructure, it must be restored in the shortest possible time.
The Cabinet Secretary said fishermen at sea should be called back and it must be ensured that people from vulnerable areas are evacuated well in time before the storm. The Cabinet Secretary assured the State/UT Governments that all Central agencies are ready and will be available for assistance.
The meeting was attended by the Chief Secretaries of Odisha, West Bengal and the Andaman & Nicobar Islands and the Spl. Chief Secretary of Andhra Pradesh, Secretaries of Ministries of Home Affairs, Power and representatives of Department of Telecom, Member Secretary NDMA, CISC IDS, DG NDRF, DG IMD, DG Coast Guard and senior officers from the Ministry of Home Affairs.

মন্ত্রীমন্দলগী লোইশঙ
বে ওফ বেঙ্গোল মথক্তা সাইক্লোনিক স্তোর্ম থোক্লকপা মতমদা মাইয়োক্নবা ঙম্নবগীদমক্তা শেম শাদুনা লৈবগী থৌওং য়েংশিন্নবা কেবিনেত সেক্রেতরী শ্রী রাজিব গাউবাগী লুচিং মখাদা নেস্নেল ক্রাইসীস মেনেজমেন্ত কম্মিতী (এন.সি.এম.সি.)না মীফম ফমখ্রে
21 OCT 2022 6:55PM by PIB Imphal
বে ওফ বেঙ্গোল মথক্তা সাইক্লোনিক স্তোর্ম থোক্লকপা মতমদা মাইয়োক্নবা ঙম্নবগীদমক্তা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়/এজেন্সী অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.গী সরকারশিংনা শেম শাদুনা লৈবগী থৌওং য়েংশিন্নবা কেবিনেত সেক্রেতরী শ্রী রাজিব গাউবাগী লুচিং মখাদা নেস্নেল ক্রাইসীস মেনেজমেন্ত কম্মিতী (এন.সি.এম.সি.)না মীফম ফমখ্রে।
ইন্দিয়া মেতেওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আই.এম.দি.)কী দাইরেক্তর জেনেরেলনা ওক্তোবর ২৪দা অৱাং মাইকৈরোমদা হুমজিন্দুনা সাইক্লোনিক স্তোর্ম ওইহল্লকপা য়ারিবা বে ওফ বেঙ্গোলগী অকোয়বগী ৱেদর সীস্তেমগী হৌজিক ওইরিবা ফিভমগী মতাংদা পাউদমখি। মসিনা মখা তারকপা ওইনা, নোংপোক্লোমদা হাইদুনা ওরিশাগী সমুদ্র তোর্বান ময়াদা হুমদুনা নোংচুপ বেঙ্গোল – বাঙ্গলাদেশকী ঙমখৈদা ওক্তোবর ২৫দা য়ৌখিবা য়ানা লৈরি। মসিনা ওক্তোবর ২৫গী অহিং নোংয়াইদা বাঙ্গলাদেশ অমসুং মনাক নকপদা লৈবা নোংচুপ বেঙ্গোলগী সমুদ্র তোর্বানগী মফমশিং ফাওদুনা চৎখিবগী ওইথোকপসু লৈরি।
ওরিশা অমসুং নোংচুপ বেঙ্গোল অমদি অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎকী চীফ সেক্রেতরীশিংগা লোয়ননা আন্ধ্র প্রদেশকী স্পিসিএল চীফ সেক্রেতরীনা সাইক্লোনিক স্তোর্ম অসিগী লম্বীদা লৈবা মীওইশিংবু ঙাক শেন্নবা শেম শারিবশিং অমসুং লোকেল লৈঙাক্লোইনা পায়খৎলিবা থৌওংশিংগী মতাংদা কম্মিতীগী মফমদা পাউদমখি। মখা তাবা ওইনা, ঙামীশিংবু সমুদ্রদগী হল্লক্নবা অমসুং অতোপ্পশিংবুসু সমুদ্র মনাক্তা চৎপীদনবা চেকশিনৱাসু খঙহনখ্রে।
এন.দি.আর.এফ.না মখোয়গী তীমশিংবু রাজ্যশিংনা শিজিন্নবা য়ানবা শীন লাঙদুনা থম্লে অমসুং অহেনবা তীম্বুসু মরী লৈনবা তেংবাংগীদমক্তা শেম শাদুনা থমখ্রে। আর্মী অমসুং নেভীগী রেস্ক্যু অমসুং রিলীফ তীম্বুসু জহাজ অমসুং এয়রক্রাফকা লোয়ননা শেম শাদুনা স্তেন্দবাইদা থমখ্রে।
রাজ্য অমসুং কেন্দ্রগী এজেন্সীশিংগী শেম-শাদুনা লৈবগী থৌওং য়েংশিল্লদুনা, শ্রী রাজিব গাউবানা রাজ্য/য়ু.তি. সরকার অমসুং কেন্দ্রগী এজেন্সীশিংগী মরী লৈনবা ওথোরিতীশিংনা মাংজৌননা ঙাকথোকপা অমসুং চেকশিনবগী থৌওং পাংথোক্কদবনি হায়না ফোংদোকখি। মীওইবা অমত্তগী পুন্সি মাঙহন্দবা অমসুং পাৱর অমসুং তেলিকোমগুম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং লন-থুমদা য়ারিবমখৈ অমাঙ অতা থোকহন্দবা, অদুগা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অসিদা করিগুম্বা অমাঙ-অতা থোক্লবসু, মখোয়শিংবু খ্বাইদগী অতেনবা মতমদা শেমদুনা মথৌ পাংথোকপা ঙমহনবা হায়বসিনা পায়খৎলিবা থবক-থৌরম খুদিংগী পান্দম ওইগদবনি।
সমুদ্রদা হৌজিক লৈরিবা ঙামীশিংবু খুদক্তা কৌশিনগদবনি অমসুং খুদোংথীবা নংবা য়াই পানরিবা মফমশিংগী মীওইশিংবুসু নোংলৈ নুংশিৎ অসিনা লাক্ত্রিঙৈ মমাংদা ইভাক্বেত তৌহৌগদবনি হায়না কেবিনেত সেক্রেতরীনা হায়খি। কেবিনেত সেক্রেতরীনা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংদা কেন্দ্রগী এজেন্সী পুম্নমক্না শেম শাদুনা লৈরে অমসুং তেংবাংবগীদমক্তা মখোয় লৈরি হায়বগী থাজবা পীখি।
ওরিশা, নোংচুপ বেঙ্গোল অমসুং অন্দমান অমদি নিকোবর ইথৎকী চীফ সেক্রেতরীশিং; আন্ধ্র প্রদেশকী স্পিসিএল চীফ সেক্রেতরী; হোম এফিয়র্স, পাৱর মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরীশিং অমসুং তেলিকোম বিভাগকী মীহুতশিং; এন.দি.এম.এ., সি.আই.এস.সি. আই.দি.এস., দি.জি. এন.দি.আর.এফ., দি.জি. আই.এম.দি., দি.জি. কোস্ত গার্দকী মেম্বর সেক্রেতরী অমসুং হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী সেনিয়র ওফিসরশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি।