Vice President's Secretariat
Vice President calls for removing barriers hindering the emancipation of women
VP calls for greater push for women’s education
‘Practice your religion, don’t denigrate other’s beliefs’, appeals VP
VP emphasizes the importance of a futuristic approach to education by focusing on developing 21st century skills
Calls for moving away from rote learning to ‘active learning’
VP inaugurates Platinum Jubilee Celebration of Mount Carmel College, Bengaluru
09 JUL 2022 2:33PM by PIB Delhi
The Vice President, Shri M. Venkaiah Naidu today called for removing barriers hindering the emancipation of women in the country. He said that though our civilizational ethos encourages equal participation of women in various fields, there are many areas in which women are yet to realize their full potential.
Addressing a gathering after inaugurating the Platinum Jubilee celebrations of Mount Carmel College in Bengaluru today, the Vice President called for a greater push to women’s education through consistent efforts of the governments. He said that given an opportunity, women have always proven themselves in every discipline.
Observing that Indians are proving themselves as leaders in all fields, he said that India's rise is widely recognized on the global stage. Touching on the issue of religious intolerance, Shri Naidu appealed that religion is a personal matter and that while one can take pride and practice one’s religion, no one has the right to denigrate others’ religious beliefs. He stressed that secularism and tolerance towards others’ views are a core part of Indian ethos and that sporadic incidents cannot undermine India’s commitment to the values of pluralism and inclusivity.
Referring to India’s glorious heritage in education, the Vice President said that India’s stellar contribution to the field of education in ancient times earned it the status of ‘Viswa Guru’. Mentioning the names of distinguished women scholars of ancient India such as Gargi and Maitreyi, he said that since ancient times, there was a clear emphasis on women’s education. He also praised many progressive rulers and reformers from Karnataka like Attimabbe and Sovaladevi, who were great patrons of learning, and the Virashaiva movement that focused on the emancipation of women through education.
Mentioning the names of many illustrious women alumni of the MCC, the Vice President lauded the College for empowering women since independence to become catalysts of change by bridging gender disparity in education.
Observing that workspaces are changing at a rapid pace, Shri Naidu emphasized the importance of adopting a futuristic approach to education by focusing on developing students’ skills ranging from artificial intelligence to data analytics. “Equally important is to possess effective communication skills,” he added.
Emerging career options and even established ones, to an extent, now require employees to have wider knowledge in diverse fields. Going forward, youth must not only have an in-depth knowledge of their specialization, but must also be strong in fundamentals of other disciplines. They must nurture the ability to assimilate and integrate knowledge from different fields to become competitive in the 21st century job market.
Stressing the need to move away from rote learning to ‘active learning’, the Vice President wanted educational institutions to adopt an evaluation based on continuous assessment. Calling for breaking rigidity and water-tight compartmentalization of the subjects, he underlined that “Interdisciplinarity and multidisciplinarity are the way forward.”
Terming education as the most powerful instrument for building a just and equitable society, Shri Naidu wanted educational institutions to equip youth with the right skill sets to make them not just employable but also catalysts of New India’s growth story.
On this occasion, a Commemorative Envelope of the Postal Department was also released to mark the Platinum Jubilee Year of Mount Carmel College.
Shri Thaawarchand Gehlot, Honorable Governor of Karnataka, Smt. Margaret Alva, Former Governor, Dr. Ashwanthnarayan, Minister for IT/BT & Higher Education, Govt. of Karnataka, Dr. Lingaraj Gandhi, Vice Chancellor, Bengaluru City University, S. Rajendra Kumar, IPoS, Chief Postmaster General, Karnataka Circle, Dr. Peter Machado, Archbishop of Bengaluru, Dr. Sr. Chris, Mother General, Carmelite Sisters of St.Teresa, Sr. Bernice, Provincial Head, Carmelite Sisters of St.Teresa, Sr. Aparna, Superior, Mount Carmel Institutions, Dr. Sr. Arpana, Principal, Mount Carmel College, other dignitaries, faculty members and students were present.

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ রাস্ত্রপতিনা নুপীশিংদা নীংতম্বা ফংহনবদা অপনবা ওইরিবা পলশিং লৌথোক্নবা হায়খ্রে
ভি.পি.না নু্পীশিং মহৈ তম্বদা হেন্না ইনোৎ হাপ্নবা হায়খ্রে
‘অদোমগী লাইনিং অদু চৎপীয়ু, অতোপ্পগী থাজবশিংবু হন্থনা খনবা তৌনু’ হায়না ভি.পি.না অপীল তৌখ্রে
২১শুবা চহিচাগী স্কিলশিং হেনগৎহনবদা মীৎয়েং থমদুনা এজুকেসনগী ফ্যুচরিস্তিক এপ্রোচ অমা মরু ওই হায়না ভি.পি.না অকনবা ৱাফম থমখ্রে
রোৎ লর্নিংদগী ‘এক্তিব লর্নিং’দা হোংদোক্নবা হায়খ্রে
ভি.পি.না বেঙ্গলুরুগী মাউন্ত কার্মেল কোলেজকী প্লেতিনম জুবিলীগী থৌরম হৌদোকখি
09 JUL 2022 2:33PM by PIB Imphal
উপ রাস্ত্রপতি, শ্রী এম. বেঙ্কাইয়া নাইদুনা ঙসি লৈবাক্কী নুপীশিংদা নীংতম্বা পীবদা অপনবা পীরিবা পলশিং লৌথোক্নবা হায়খ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয়গী সিভিলাইজেস্নেল ইথোসনা তোঙান-তোঙানবা লমশিংদা নুপীশিং চপ মান্ননা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎলি, নুপীশিংনা মখোয়গী তৌবা ঙম্বা মপুং ফানা পুথোক্ত্রিবা লম কয়া লৈরি।
ঙসি বেঙ্গলুরুদা মাউন্ত কার্মেল কোলেজকী প্লেতিনম জুবিলী থৌরম হৌদোক্লবা মতুংদা মীতিন অসিদা ৱা ঙাংলদুনা উপ রাস্ত্রপিনা সরকারগী অচেৎপা খোঙথাংশিংগী খুত্থাংদা নুপীগী এজুকেসন্দা ইনোৎ হাপ্নবা হায়খ্রে। মহাক্না হায়খি খুদোংচাবা অমা পীরবদি নুপীশিংনা লম খুদিংদা মখোয় মশাবু মতম চুপ্পদা উৎথোকচবা ঙম্লগনি।
ভারত মচাশিংনা লম পুম্নমক্তা মখোয় মশাবু লুচিংবশিং ওইরকপা ঙম্লিবা অসিদা মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতনা খুমাং চাউশিল্লিবা অসি মালেমগী থাক্তা শকখঙলক্লি। লাইনিংগী ওইবা মান্নদবা ৱাখল্লোন চেনবগী সমস্যগী মতাংদা শ্রী নাইদুনা হায়খি মদুদি লাইনিং হায়বা অসি লনাইগী ওইবা ৱাফমনি অমসুং কনাগুম্বা অমনা মাগী লাইনীংদা চাউথোকচবা পোকচবা অমসুং চৎপবা য়াই, কনাগুম্বা অমত্তনা অতোপ্পা লাইনিংগী থাজবশিং অদু হন্থনা য়েংবগী হক লৈতে। মহাক্না হায়খি অতোপ্পগী ৱাখল্লোনশিংদা সেক্যুলরিজম অমসুং য়ানীংবা উৎপা হায়বা অসি ভারতকী চৎনবীগী মরু ওইবা শরুক অমনি অমসুং অসিগুম্বা স্পোরেদিক ইন্সিদেন্তশিং অসিনা ভারতকী প্লুরেলিজম অমসুং ইনক্লুসিবিতীগী ভেল্যুশিংবু নমথবা ঙমলোই।
এজুকেসন্দা ভারতকী ফজরবা হেরিতেজ অসিগী মতাংদা উপ রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি ভারতনা অরিবা মতমদা এজুকেসনগী লমদা শীংথানীংঙাই ওইনা শরুক তম্লিবা অসিনা ‘বিস্বা গুরু’গী থাক ফংবা ঙমখি। গার্গী আমসুং মাইত্রেয়ি অসিগুম্বা অরিবা মতমগী মশক নাইবা নুপী স্কোলরশিংগী মমিং পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি অরিবা মতমদগী হৌনা নুপীগী এজুকেসন্দা ময়েক শেংনা মীৎয়েং চংদুনা লাকখি। মহাক্না মহৈ তম্বা য়াম্না পামজবা মীওইশিং ওইরিবা, অত্তিমাব্বে অমসুং সোবালাদেবিগুম্বা কর্নাতকাদগী অনৌবা ৱাখল্লোন চেনবা রুলর অমসুং রিফোর্মর কয়াবু অমসুং এজুকেসনগী খুত্থাংদা নুপীবু নীংতম্বা ফংহন্নবা মীৎয়েং চংলিবা বিরাসাইবা ইহৌবু থাগৎখি।
এম.সি.সি.গী মশক নাইবা নুপী এলুমনি কয়াগী মমিং পল্লদুনা উপ রাস্ত্রপতিনা কোলেজ অসিনা নীংতম্বা ফংলবা মতুংদগী নুপীশিংবু শক্তি পীনবগীদমক এজুকেসন্দা জেন্দর দিস্পেরিতী লৈতনবা অহোংবগী কেতলিস্ত ওইরিবা অসিবু থাগৎখি।
ৱার্কস্পেসশিং খোঙজেল য়াংনা হোংলক্লিবা অসিদা শ্রী নাইদুনা আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্সতগী দেতা এনালাইতিক্স ফাওবদা মহৈরোয়শিংগী স্কিলশিং হেনগৎহনবদা মীৎয়েং চংদুনা এজুকেসনগী ফ্যুচরিস্তিক এপ্রোচ অমা পাইখৎপা মরু ওই হায়না অকনবা ৱাফম থমখি। “মসিগা মান্ননা মরু ওইরিবা অসি অফবা কম্ম্যুনিকেসন স্কিলশিং লৈবনি” হায়না মহাক্না মখা তাখি।
অনৌবা কেরিয়র ওপ্সনশিং অমসুং হান্নদগী লৈরবশিংনা হৌজিক লম কয়ামরুমদা হেন্না লৌশিং লৈনবা কর্মচারিগী মথৌ তারি। মাংদা চংশিল্লদুনা নহারোলশিংনা মখোয়গী স্পেসিএলাইজেসন্দা মনুং হুৎনা লৌশিং লৈবা খক্তা নত্তনা অতোপ্পা লমশিংগী ফন্দামেন্তেলশিং নীংথিনা লৈবা তাই। মখোয়না তোঙান-তোঙানবা লমশিংদগী লৌশিং লৌশিনবা অমসুং পুনশিনবগী গুন অদু মখোঙ শোমদুনা ২১শুবা চহিচাগী জোব মার্কেৎতা কম্পিতিতিব ওইনবা হোৎনগদনি।
রোৎ লর্নিংদগী ‘এক্তিব লর্নিং’দা হোংদোকপগী মথৌ তাবা অদু ফোঙদোক্লদুনা উপ রাস্ত্রপতিনা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিংনা লেপ্পা লৈতনা এসেসমেন্ত তৌবদা য়ুম্ফম ওইরগা ইভাল্যুএসন অমা তৌনবা হায়খি। সবজেক্তশিংগী রিজিদিতী অমসুং ৱাতর-তাইৎ কম্পার্তমেন্তেলাইজেসন অসু থুগাইনবা হায়রদুনা মহাক্না হায়খি, “ইন্তরদিস্সিপ্লিনরী অমসুং মলতিদিস্সিপ্লিনরী অসিনা মাংদা চংশিনহনবা ঙমগনি”।
এজুকেন্সনবু অচুম্বা অমসুং থাক মান্নবা খুন্নাই অমা শেমগৎনবা খ্বাইদগী শক্তি লৈবা খুৎলাইনি হায়রদুনা শ্রী নাইদুনা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিংনা নহারোলশিংদা মখোয় মশাবু এম্প্লোয়েবল ওইহনবা ঙম্নবা অচুম্বা স্কিল সেৎ পীবতা নত্তনা অনৌবা ভারতকী গ্রোথ স্তোরীগী কেতলিস্তশিং ওইহনবসু পামখি।
থৌরম অসিদা মাউন্ত কার্মেল কোলেজকী প্লেনিনম জুবিলীগী চহি পালন তৌবা ওইনা পোস্তেল দিপার্তমেন্তগী কোম্মেমোরেতিব এনভেলপসু ফোঙখি।
কর্নাতকাগী ইকাই খুম্নরবা রাজ্যপাল, শ্রী থাৱরচান্দ গেহলোৎ, হান্নগী রাজ্যপাল শ্রীমতি মার্গরেৎ অলবা, কর্নাতকা সরকারগী আই.তি./বি.তি. অমসুং হায়র এজুকেসনগী মন্ত্রী দা. অশ্বন্থনরয়ন, বেঙ্গলুরু সিতী য়ুনিভর্সিতীগী ভাইস চাঞ্চেলর দা. লিঙ্গরাজ গান্ধি, কর্নাতকা সর্কলগী চীফ পোস্তমাস্তর জেনরেল আই.পি.ও.এস. এস. রাজেন্দ্র কুমার, বেঙ্গলুরুগী আর্কবিশোপ দা. পিতর মাচাদো, কার্মেলাইৎ সিস্তর্স ওফ সেন্ত তেরেসাগী মোদর জেনরেল, দা. সিস্তর খৃস, কার্মেলাইৎ সিস্তর্স ওফ সেন্ত তেরেসাগী প্রোবিজনেল হেদ সিস্তর বর্নিস, মাউন্ত কার্মেল ইন্সতিত্যুসনগী সুপেরিয়র সিস্তর অপর্না, মাউন্ত কার্মেল কোলেজকী প্রিন্সিপল দা. সিস্তর অপর্না, অতোপ্পা দিগনিতরীশিং, ফেকলতী মেম্বরশিং অমসুং মহৈরোয়শিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।