Ministry of Commerce & Industry
Finance and Corporate Affairs Minister, Smt. Nirmala Sitharaman chairs 1st meeting of Apex Monitoring Authority of National Industrial Corridor Development Programme.
Finance Minister emphasizes upon optimal utilization of resources for Industrial Corridors
PM GatiShakti National Master Plan to bring about greater coherence in all investments in infrastructure projects: Smt. Nirmala Sitharaman
States must find ways to make land and electricity reasonably priced to attract investment: Shri Goyal.
Industrial parks will be regarded as successful only if investment flows in: Shri Goyal
States must ensure affordable accommodation, canteens for workers so that slums don’t come up in industrial parks: Shri Goyal
Ashwini Vaishnaw asks States to have dedicated nodes for electronic manufacturing, make provision for railway projects, optical fibre ducts and data centers
NITI Aayog to undertake study of various infra projects for exploring possibility of bringing them under PM GatiShakti
07 JUL 2022 5:12PM by PIB Delhi
Finance and Corporate Affairs Minister, Smt. Nirmala Sitharaman today chaired the 1st meeting of the Apex Monitoring Authority constituted to review the activities of National Industrial Corridor Development programme. The Apex Monitoring Authority comprises of Finance Minister as Chairperson, Minister-in- charge, Ministry of Commerce & Industry, Minister of Railways, Minister of Road Transport & Highways, Minister of Shipping, Vice Chairman, NITI Aayog, and Chief Minister(s) of States concerned. Chief Ministers from six states, viz. Gujarat, Haryana, Karnataka, M.P. Maharashtra and Uttarkhand; Ministers from 7 States viz. Bihar, Himachal Pradesh, Uttar Pradesh, Andhra Pradesh, Kerala and Rajasthan besides senior officials from all the states attended the meeting.
Addressing the meeting, Smt. Sitharaman thanked the State Chief Ministers and Ministers for keeping the work going all these years. “What started with about 3-4 states with few nodes today has gone to cover 18 States and the ecosystem for industrial development has taken a different colour and speed as we are seeing a far more liberalized environment. This is a rapid scaling up and as a result there should be a greater cumulative benefit, we should be able to derive,” she said while urging the States to expedite the acquisition of land.
Emphasizing upon the need to ensure optimal utilization of resources, the Finance Minister said that PM’s GatiShakti National Master Plan was expected to bring about greater coherence in all investments in infrastructure projects. She asked the NITI Aayog to map all the different projects such as Industrial Corridors, Freight Corridors, Defence Corridors, NIMZ (National Industrial Manufacturing Zones) PLI-based industry parks, PM-Mitra parks, Medical & Pharma Parks and Logistic Parks to understand the need for bringing them under PM GatiShakti. The finance minister also asked the Shipping Ministry to map out all the sea ports connected to various industrial corridors to see whether there are meaningful linkages. She asked the next meeting of the Monitoring Committee to be convened in November.
Shri Piyush Goyal, Minister of Commerce & Industry, Consumer Affairs, Food & Public Distribution and Textiles said that there is a need to focus on attracting investors quickly in these Industrial Corridors and asked NICDIT as well as States to have Road Shows to attract businesses. The minister said that the Industrial parks will be regarded as successful only if investment flows in. “We must allot the land fast. The land should be reasonably priced for the industry and we should allow innovative ways such as different lease period, lease premium payment flexibility, rental model, lease cum rent option. Electricity rate is another thing investors look at closely. We need to have affordable and consistent rates. High rates of electricity are a deterrent to the industry,” the minister added. Shri Goyal warned that if the existing parks are not put to good use, then the Centre would not support any new park. The minister also urged the States to ensure affordable accommodation, canteens for workers so that slums don’t come up in industrial parks.
Shri Ashwini Vaishnaw, Minister for Railways, Communications and Electronics & Information Technology, said that rail connectivity has to be an integral part of planning of project nodes and the land acquisition can take into consideration the requirement of railways. He informed that regional railways and hydrogen train are being planned and the infrastructure development should keep this aspect in mind. He also asked the NICDIT to plan for data centers and ducts for laying optical fibre.
Shri Vaishnaw urged the State governments to have dedicated nodes for electronic manufacturing, which he said was highly employment intensive. “There is a huge opportunity for electronic manufacturing. Entire global value chain is shifting away from untrusted partners and India is being seen as a trusted partner. Success of electronic manufacturing in last in India has been watched by the world. From nowhere we have reached 76 billion dollars and it now growing in double digits,” the Minister added.
Shri Anurag Jain, Secretary DPIIT informed that supplementing the efforts of Govt. of India for realizing the manufacturing potential of the country, NICDC is developing Eleven (11) Industrial corridors comprising 32 nodes/projects to be developed in 04 Phases for taking forward the vision set out under PM GatiShakti National Master Plan.
Shri Amrit Lal Meena, Special Secretary (Logistics) and CEO&MD, NICDC, informed that NICDC has meticulously been able to deliver 4 developed futuristic “Smart industrial cities” namely Dholera Special Investment Region (DSIR) in Gujarat; Shendra Bidkin Industrial Area (SBIA), Aurangabad in Maharashtra; Integrated Industrial Township, Greater Noida (IITGN) in Uttar Pradesh; Integrated Industrial Township, Vikram Udyogpuri (IITVU) in Ujjain, Madhya Pradesh. He further stated that with the support of Government of Andhra Pradesh and Karnataka, two new nodes in Krishnapatnam and Tumakuru are moving forward towards implementation. NICDC is also developing Multi Modal Logistics Hubs (MMLH) at Nangal Choudhary in Haryana and at Dadri in Uttar Pradesh. Additionally, Multi Modal Transport Hub (MMTH) is being developed at Boraki in Uttar Pradesh.
Till date 201 plots with 979 acre of land parcels have been allotted to various national/multi-national Industrial units with committed investment of over Rs. 17,500 crore and potential employment of over 23,000. The commercial production has already started in 12 units and nearly 40 companies are setting up factories. Over 5400 acre developed land is available for immediate allotment for various uses like industrial, commercial, residential, institutional etc. Under the Industrial Corridor Programme, complete hand holding support is being provided to the plot allottees till they go into commercial production.
NICDC Limited is a Special Purpose Vehicle (SPV) under the Administrative Control of DPIIT, Ministry of Commerce & Industry which carries out project development activities and coordinates the implementation of the various Industrial Corridor projects under ‘National Industrial Corridor Programme’. Under this programme, NICDC has 4 greenfield smart cities namely Dholera Special Investment Region (DSIR) in Gujarat; Shendra Bidkin Industrial Area (SBIA), Aurangabad in Maharashtra; Integrated Industrial Township, Greater Noida (IITGN) in Uttar Pradesh; Integrated Industrial Township, Vikram Udyogpuri (IITVU) in Ujjain, Madhya Pradesh have already been developed with plug and play infrastructure upto plot level for the industries.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রামগী এপেক্স মোনিতরিং ওথোরিতীগী অহানবা মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
শেল-থুম মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরশিংগীদমক রিসোর্সশিংগী ওপতিমেল য়ুতিলাইজেসন তৌনবা অকনবা ৱাফম থমখ্রে
পি.এম. গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান্না ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংদা তৌরকপা ইনভেস্তমেন্ত পুম্নমক্তা হেন্না কোহেরেন্স লৈহনগনি: শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন
রাজ্যশিংনা ইনভেস্তমেন্ত লাকহন্নবা লম অমসুং মৈগী মমল রিজনেসবল ওইহন্নবা লম্বীশিং থীদোক্কদবনি: শ্রী গোয়ল
ইন্দস্ত্রিএল পার্কশিং অসি ইনভেস্তমেন্ত লাক্লবা খক্তদা মাইপাক্লে হায়না লৌগনি: শ্রী গোয়ল
রাজ্যশিংনা ইন্দস্ত্রিএল পার্কশিংদা স্লমশিং লৈরক্তনবা শিন্মীশিংদা অতাবা মমলদা লৈফম চাফম পীগদবনি, কেন্তীনশিং লৈহনগদবনি: শ্রী গোয়ল
অশ্বিনি বৈস্নোনা রাজ্যশিংদা ইলেক্রোনিক মেন্যুফেকচরিংগীদমক দেদিকেতেদ নোদশিং থম্নবা, রেলৱে প্রোজেক্তশিং, ওপতিকেল ফাইবর দক্তশিং অমসুং দেতা সেন্তরশিংগী প্রোবিজন শেম্নবা হায়খি
নিতি আয়োগনা পি.এম. গতিশক্তিগী মখাদা মখোয়বু পুশিল্লকপা য়ানবগী ওইথোকপা য়াবা অদু খঙদোক্নবা তোঙান-তোঙানবা ইনফ্রা প্রোজেক্তশিংগী স্তদী তৌরগনি
07 JUL 2022 5:12PM by PIB Imphal
শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না ঙসি নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রামগী থবক-থৌরমশিং য়েংশিন্নবা শেমখিবা এপেক্স মোনিতরিং ওথোরিতীগী পাঙথোকখিবা অহানবা মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। এপেক্স মোনিতরিং ওথোরিতীদা শেল-থুম মন্ত্রীনা চিয়রপর্সন ওইনা, কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী, রেলৱেজকী মন্ত্রী, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী মন্ত্রী, শিপ্পিংগী মন্ত্রী, নিতি আয়োগকী ভাইস চিয়রমেন অমসুং মরী লৈনবা রাজ্যশিংগী মুখ্য মন্ত্রীশিং য়াওরি। রাজ্য তরুক হায়বদি গুজরাত, হরিয়ানা, কর্নাতকা, এম.পি., মহারাস্ত্র অমসুং উত্তরাখন্দগী মুখ্য মন্ত্রীশিং; রাজ্য ৭ হায়বদি বিহার, হিমাচল প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, আন্ধ্র প্রদেশ, কেরলা অমসুং রাজস্থানগী মন্ত্রীশিং লোয়ননা রাজ্য পুম্নমক্কী মোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি।
মীফম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রীমতি সিতারামন্না চহি কয়া অসিদা থবক লেপ্তনা পাইখৎলিবা অসিগীদমক রাজ্যগী মুখ্য মন্ত্রীশিং অমসুং মন্ত্রীশিংবু থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না লম লৌশিনবগী থবক খুমাং চাউশিন্নবা রাজ্যশিংদা হায়রদুনা “রাজ্য ৩-৪দা নোদ খরগা লোয়ননা হৌদোকখিবা অসি ঙসিদি রাজ্য ১৮দা শন্দোকখ্রে অমসুং ইন্দস্ত্রিএল দিবেলপমেন্তগী ইকোসিস্তেম্না হেন্না লিবরেলাইজ ওইবা এনভাইর্নমেন্ত অমা উরকপগা লোয়ননা তোঙানবা শক্লোন অমা লৌরকখি অমসুং খোঙজেল য়াংখৎলকখি। মসি লেপ্পা লৈতনা খুমাং চাউশিল্লকই অমসুং মসিগী ফল ওইনা চাউনা কান্নবা ফংগনি” হায়না ফোঙদোকখি।।
রিসোর্সশিংগী ওপতিমেল য়ুতিলাইজেসন তৌবা মথৌ তাবগী মতাংদা শেল-থুম মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পি.এম. গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান অসিনা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংদা তৌবা ইনভেস্তমেন্ত পুম্নমক্তা হেন্না কোহেরেন্স পুরক্কনি হায়না থাজবা থম্মি। মহাক্না নিতি আয়োগনা মখোয়বু পি.এম. গতিশক্তিগী মখাদা পুরকপা মথৌ তাবগী মতাংদা খঙনবগীদমক ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরশিং, ফ্রেৎ কোরিদোরশিং, দিফেন্স কোরিদোরশিং, এন.আই.এম.জেৎ. (নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল মেন্যুফেকচরিং জোনশিং) পি.এল.আই.-বেজ ইন্দস্ত্রী পার্কশিং, পি.এম.-মিত্রা পার্কশিং, মেদিকেল অমসুং ফার্মা পার্কশিং অমসুং লোজিস্তিক পার্কশিং অসিগুম্বা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেক্তশিং মেপ তৌনবা হায়খি। শেল-থুম মন্ত্রীনা শিপ্পিং মন্ত্রালয়দা অফবা লিঙ্কেজশিং লৈবরা য়েংথোক্নবা তোঙান-তোঙানবা ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরশিংগা মরী লৈনবা সমুদ্রগী হীথাংফম পুম্নমক মেপ তৌনবা হায়খি। মহাক্ন মোনিতরিং কম্মিতিগী মথংগী মীফম নবেম্বরদা পাঙথোক্নবসু হায়খি।
কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী, কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং তেক্সতাইলসকী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা হায়খি মদুদি ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরশিংদা অথুবদা ইনভেস্তরশিংগী পুক্নিং চিংশিনবদা মীৎয়েং চংবা মথৌ তাই অমসুং এন.আই.সি.দি.আই.তি. লোয়ননা রাজ্যশিংদা বিজিনেসশিংগী মীৎয়েং চংনবা রোদ শোশিং তৌনবসু হায়খি। মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইন্দস্ত্রিএল পার্কশিং অসি করিগুম্বা ইনভেস্তমেন্তশিং লাক্লবা খক্ততা মাইপাক্লে হায়না লৌগনি। “ঐখোয়না থুনা লম এল্লোৎ তৌবা তাই। ইন্দস্ত্রীগীদমক লম অসি মমল চান্না লৌগদবনি অমসুং ঐখোয়না তোঙান-তোঙানবা লীজ পেরিয়দ, লীজ প্রিমিয়ম পেমেন্তগী ফ্লেক্সিবিলিতী লৈহনবা, রেন্তেল মোদেল, লীজ কম রেন্ত ওপ্সন অসিগুম্বা ইনোভেতিব ওইবা মওংশিং ঐখোয়না লৈহনগদবনি। ইলেক্ত্রিসিতী রেৎ অসি ইনভেস্তরশিংনা লুপ্না য়েংলিবা হীরম অমনি। ঐখোয়না অহোংবা অমসুং কনসিস্তেন্ত রেৎশিং ফংহনবা তাই। ইলেক্ত্রিসিতীগী রেৎ ৱাংবনা ইন্দস্ত্রীদা অকাইবা পী,” হায়না মন্ত্রীনা মখা তাখি। শ্রী গোয়লনা করিগুম্বা হৌজিক লৈরিবা পার্কশিং অসি অফবা মওংদা শীজিন্নদবা তারবদ কেন্দ্রনা অতোপ্পা অনৌবা পার্ক অমত্তদা তেংবাং পীরোই হায়না চেকশিলৱা থমখি। মন্ত্রীনা রাজ্যশিংদা ইন্দস্ত্রিএল পার্কশিংদা স্লমশিং লৈরক্তনবা শিন্মীশিংদা অতাবা মমলদা লৈফম চাফম, কেন্তীনশিং ফংহন্নবা হায়খি।
রেলৱেজ, কম্ম্যুনিকেসন্স অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি বৈস্নোনা হায়খিরেল কন্নেক্তিবিতী অসি প্রোজেক্ত নোদশিং প্লান্নিং তৌবগী মরু ওইবা শরুক অমা ওইগদবনি অমসুং রেলৱেজকী মথৌ তাবা য়েংলগা লম লোশিন্নবা হায়খি। মহাক্না রিজনেল রেলৱেজ অমসুং হাইদ্রোজেন ত্রেনগী থৌরাং তৌরি অমসুং ৱাফম অসি ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তনা খঙজিনগদবনি হায়খি। মহাক্না এন.আই.সি.দি.আই.তি.দা ওপ্তিকেল ফাইবর তিংনবগীদমক দেতা সেন্তরশিং অমসুং দক্তশিং প্লান তৌনবা হায়খি।
শ্রী বৈস্নোনা রাজ্য সরকারশিংদা এমপ্লোইমেন্ত ইন্তেন্সিব ৱাংবা ইলেক্ত্রোনিক মেন্যুফেকচরিংগীদমক দেদিকেতেদ নোদশিং থম্নবা হয়খি। “ইলেক্ত্রোনিক্স মেন্যুফেকচরিংগীদমক অচৌবা খুদোংচাবা অমা লৈ। অপুনবা গ্লোবেল ভেল্যু চেন অসিনা থাজবা য়াদবা পার্তনরশিংদগী মাই লৈথোরক্লি অমসুং ভারত অসি থাজবা য়াবা পার্তনর ওইনা লৌরি। ভারত্তা হৌখিবা চহি খরা অসিদা ইলেক্ত্রোনিক্স মেন্যুফেকচরিংগী মাইপাকপা অসি মালেম্না য়েংলি। ঐখোয়না মখোংদগী হৌরক্তুনা দোলর বিলিয়ন ৭৬ য়ৌবা ঙম্লে অমসুং হৌজিক্না দবল দিজিত ওইনবা হোৎনরি”, হায়না মন্ত্রীনা মখা তাখি।
দি.পি.আই.আই.তি.গী সেক্রেতরী শ্রী অনুরাগ জেন্না হায়খি লৈবাক অসিগী মেন্যুফেকচরিং পোতেন্সিএল পুথোক্নবগীদমক ভারত সরকারগী খোঙথাংশিংদা মতেং পাংলদুনা এন.আই.সি.দি.সি.না পি.এম. গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লানগী মখাদা বিজন অসি মাংদা পুখৎনবা ফেস ০৪দা দিবেলপ তৌগদবা নোদশিং/প্রোজেক্তশিং ৩২ য়াওনা ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর ১১ দিবেলপ তৌরি।
স্পেসিএল সেক্রেতরী (লোজিস্তিক্স) অমসুং এন.আই.সি.দি.সি.গী সি.ই.ও. অমসুং এম.দি. শ্রী অমৃত লাল মীনান্না হায়খি মদুদি এন.আই.সি.দি.আইনা দিবেলপ ফ্যুচরিস্তিক “স্মার্ত ইন্দস্ত্রিএল সিতীজ” ৪ মমিং ওইনা পল্লবদা গুজরাত্তা ধোলেরা স্পেসিএল ইনভেস্তমেন্ত তিজন (দি.এস.আই.আর.); মহারাস্ত্রদা শেন্দ্র বিদকিন ইন্দস্ত্রিএল এরিয়া, ওরঙ্গবাদ; উত্তর প্রদেশতা ইন্তিগ্রেতেদ ইন্দস্ত্রিএল তাউনশিপ, গ্রেতর নোইদা (আই.আই.তি.জি.এন.); মধ্য প্রদেশতা ইন্তিগ্রেতেদ ইন্দস্ত্রিএল তাউনশিপ, বিক্রম উধ্যোগপুরি (আই.আই.তি.ভি.য়ু.), উজেন ফংহন্নবা কন্না হোৎনরি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কর্নাতকাগী মতেংগা লোয়ননা কৃষ্ণপতনম অমসুং তুমাকুরুদা অনৌবা নোদ অনি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা মাইকৈদা কন্না ফংশিল্লি। এন.আই.সি.দি.সি.না হরিয়ানাগী নঙ্গল চৌধুরীদা অমসুং উত্তর প্রদেশকী দাদ্রিদা মলতি মোদেল লোজিস্তিক্স হবশিং (এম.এম.এল.ঐচ.) দিবেলপ তৌরি। অহেনবা ওইনা উত্তর প্রদেশকী বোরাকিদা মলতি মোদেল ত্রান্সপোর্ত হবশিং (এম.এম.তি.ঐচ.) দিবেলপ তৌরি।
হৌজিক ফাওবদা লেন পর্সেলগী একর ৯৭৯গা লোয়ননা প্লোৎ ২০১দা লুপা করোর ১৭,৫০০ হেনবগী ইনভেস্ত অমসুং থবক ২৩,০০ হেনবগী পোতেন্সিএল এমপ্লোইমেন্তগী থাজবগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা নেস্নেল/মলতি নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিৎশিংদা এলোৎ তৌখি। কম্মর্সিএল প্রদক্সনশিং অসি য়ুনিৎ ১২দা হৌখ্রে অঞসুং কম্পনী ৪০গী ময়ানা ফেক্তরীশিং লিংখৎলি। দিবেলপ লেন্দ একর ৫৪০০ হেনবা অসি ইন্দস্ত্রিএল, কম্মর্সিএল, রেসিদেন্সিএল, ইন্সতিত্যুস্নেল অসিনচিংবগীদমক শীজিন্ননবা খুদক্তা এলোৎ তৌখি। ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর প্রোগ্রামগী মখাদা প্লোৎ এলোতীশিংদা কম্মর্সিএল প্রদক্সন হৌদ্রিঙৈ মমাংদা মপুং ফানা হেন্দ হোল্দিং সপ্পোর্ত পীরি।
এন.আই.সি.দি.সি. লিমিতেদ অসি ‘নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর প্রোগ্রাম’গী মখাদা তোঙান-তোঙানবা ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর প্রোজেক্তশিংগী প্রোজেক্ত দিবেলপমেন্ত এক্তিবিতীশিং পাইখৎলিবা অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসন্দা কোর্দিনেৎ তৌরিবা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রাকয়গী দি.পি.আই.আই.তি.গী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোল মখাদা লৈরিবা স্পেসিএল পর্পস ভেহিকল (এস.পি.ভি.) অমনি। প্রোগ্রামগী মখাদা এন.আই.সি.দি.সি.গী গ্রীনফিল্দ স্মার্ত সিতিজ ৮ লৈ মমিং ওইনা পল্লবদা গুজরাতকী ধোলেরা স্পেসিএল ইনভেস্তমেন্ত রিজন (দি.এস.আই.আর.); মহারাস্ত্রদা শেন্দ্র বিদকিন ইন্দস্ত্রিএল এরিয়া, ওরঙ্গবাদ; উত্তর প্রদেশতা ইন্তিগ্রেতেদ ইন্দস্ত্রিএল তাউনশিপ, গ্রেতর নোইদা (আই.আই.তি.জি.এন.); মধ্য প্রদেশতা ইন্তিগ্রেতেদ ইন্দস্ত্রিএল তাউনশিপ, বিক্রম উধ্যোগপুরি (আই.আই.তি.ভি.য়ু.), উজেন অসি ইন্দস্ত্রীজশিংগী প্লোৎ লেবেল ফাওবা প্লগ এন্দ প্লে ইনফ্রাস্ত্রকচরগা লোয়ননা দিবেলপ তৌখি।