Ministry of Women and Child Development
Prime Minister Shri Narendra Modi to Release Benefits under PM CARES For Children Scheme on 30th May
Scheme Aims to ensure Comprehensive Care and Protection of these COVID Affected Children through Health Insurance, Education and Financial Support till they attain the Age of 23 Years
29 MAY 2022 12:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will release benefits under the PM CARES for Children Scheme tomorrow i.e., 30th May 2022 at 10:30 A.M. via video conferencing. Prime Minister will transfer scholarships to school going children. A passbook of PM CARES for Children, and Health card under Ayushman Bharat – Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana will be handed over to the children during the programme.
The Beneficiary Children along with their Guardians/Caregivers and concerned District Magistrate of their respective district will join the event through virtual mode. The event will be attended by the Ministers, Members of Parliament and Members of Legislative Assemblies of respective States/UTs.
PM CARES for Children Scheme was launched by the Prime Minister on 29th May 2021 to support children who have lost both the parents or legal guardian or adoptive parents or surviving parent to COVID-19 Pandemic, during the period from 11th March 2020 to 28th February 2022. The objective of the Scheme is to ensure comprehensive care and protection of children in a sustained manner by providing them boarding and lodging, empowering them through education and scholarships, equipping them for self-sufficient existence with financial support of Rs. 10 lakh on attaining 23 years of age and ensuring their wellbeing through health insurance.
A portal named pmcaresforchildren.in was launched to register the children under the scheme. The portal is a single window system which facilitates approval process and all other assistance for children.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ৩০দা পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন স্কিমগী মখাদা কান্নবশিং পীথরগনি
স্কিম অসিনা কোবিদনা চেথেং পীবীরবা অঙাংশিংদা মখোয়না চহি ২৩ শুদ্রিবা ফাওবা হেল্থ ইন্সুরেন্স, এজুকেসন অমসুং ফাইনান্সিএল সপ্পোর্তকী খুত্থাংদা মখোয়দা কমপ্রিহেন্সিব কিয়র অমসুং প্রোতেক্সন পীনবা পান্দম থম্মি
29 MAY 2022 12:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হয়েং হায়বদি, মে ৩০, ২০২২গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন স্কিমগী মখাদা কান্নবশিং পীথরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা স্কুল চৎলিবা অঙাংশিংদা স্কোলরশিপশিং ত্রান্সফর তৌরগনি। থৌরম অসিদা অঙাংশিংদা পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেনগী পাসবুক অমসুং আয়ুশ্মান ভারত – প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনাগী মখাদা হেল্থ কার্দ খুৎশিন্নগনি।
বেনিফিসরী ওইরিবা অঙাংশিং লোয়ননা মখোয়গী গর্জিয়ন/কিয়রগিভরশিং অমসুং মখোয়গী মশাগী জিলাশিংগী মরী লৈনবা দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেৎনা থৌরম অসিদা ভর্চুএল মোদকী খুত্থাংদা শরুক য়াগনি। থৌরম অসিদা মন্ত্রী, মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী লেজিস্লেতিব এসেমব্লীশিংগী মেম্বরশিংনা শরুক য়াগনি।
পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন স্কিম অসি মার্চ ১১, ২০২০দগী ফেব্রুৱারী ২৮, ২০২২ ফাওবগী মতমগী মনুংদা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা মমা-মপা অনিমক নত্ত্রগা লিগেল গর্জিয়ন নত্ত্রগা অয়োকপা মমা-মপাশিং নত্ত্রগা হিংহৌবা মমা/মপা লৈখিদ্রবা অঙাংশিংদা মতেং পীনবা মে ২৯, ২০২১দা প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখি। স্কিম অসিগী পান্দমদি অঙাংশিংদা বোর্দিং অমসুং লোদজিং পীদুনা, এজুকেসন অমসুং স্কোলরশিপশিংগী খুত্থাংদা মখোয়বু এম্পাৱর তৌদুনা, চহি ২৩ শুরকপা মতমদা লুপা লাখ ১০গী শেলগী তেংবাং অমা পীদুনা মীপাল তাংদনা হীংবা ঙমজনবা অমসুং হেল্থ ইন্সুরেন্সকী খুত্থাংদা মখোয়গী ৱেলবিংগীদমক সস্তেনেবল ওইবা মওং অমদা মখোয়দা কমপ্রিহেন্সিব কিয়র অমসুং প্রোতেক্সন পীবা অসিনি।
pmcaresforchildren.in কৌবা পোর্তেল অমা স্কিম অসিগী মখাদা অঙাংশিং রেজিস্তর তৌনবা লোঞ্চ তৌখি। পোর্তেল অসি এপ্রুবেল প্রোসেস তৌরিবা অমসুং অঙাংশিংদা অতোপ্পা তেংবাং পীরিবা সিঙ্গল ৱিন্দো সিস্তেম অমনি।