Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Japan-India Association (JIA)
24 MAY 2022 3:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met former Japanese Prime Ministers Yoshiro Mori and Shinzo Abe on 24 May 2022 in Tokyo, Japan. Yoshiro Mori is the current Chairperson of the Japan-India Association (JIA) while Shinzo Abe will be taking over this role shortly. The JIA, established in 1903, is one of the oldest friendship associations in Japan.
Prime Minister appreciated the significant contributions made by JIA under the leadership of Yoshiro Mori in promoting exchanges between India and Japan in political, economic and cultural fields. Prime Minister conveyed his best wishes to Shinzo Abe on his new responsibilities and looked forward to the JIA continuing its important role.
The leaders also discussed the broad canvas of India-Japan Special Strategic and Global Partnership as well as the shared vision of India and Japan for a peaceful, stable and prosperous Indo-Pacific. Discussions were held on ways to further promote cultural and people-to-people ties.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জপান-ইন্দিয়া এসোসিএসন(জিয়া)গী লুচিংবশিংগা প্রধান মন্ত্রীগা উনখ্রে
24 MAY 2022 3:08PM by PIB Imphal
মে ২৪ ২০২২দা জপানগী তোকিওদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জপানগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রীশিং য়োসিরো মোরি অমসুং সিনজো অবেগা উনখ্রে। য়োসিরো মোরি হৌজিক জপান-ইন্দিয়া এসোসিএসন(জিয়া)গী চিয়ারপর্সন ওইরি অমসুং মতম খরগী মতুংদা ফম অসি সিনজো অবেনা পায়রগনি। ১৯০৩দা লিংখৎখিবা জিয়া অসি জপানগা লৈনবা মরুপ-মপাং ওইবা খ্বাইদগী লিরবা এসোসিএসনশিংগী মনুংদা অমনি।
রাজনিতি, শেন-থুম অমসুং কলচরগী লমদা ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা য়োসিরো মোরিগী লুচিং মখাদা জিয়ানা পাংথোকখিবা শিংথানিঙাই ওইরবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখি। মহাক্না নৌনা ফম পায়গদৌরিবা অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা সিনজো অবেগী মফমদা য়াইফ-পাউজেল পীখি অমসুং জিয়ানা মখা তানা মসিগী মরুওইবা থৌদাং লৌখিগনি হায়বগী থাজবা থমখি।
শান্তি লৈবা, তংদু লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা ইন্দো-পেসিফিক অমা ওইহন্নবা ভারত অমসুং জপানগী মান্নবা পান্দম য়াওনা ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা লৈনরিবা অখন্নবা মরী অমসুং মালেমগী থাক্তা মতেং পীনরিবশিংগী মতাংদা লুচিংবশিংনা পাক-শন্না খন্নখি। কলচর অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরী মখা তানা ফগৎহন্নবা লম্বীশিংগী মতাংদশু ৱারি শানখি।