প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘জাপান-ইণ্ডিয়া এছোচিয়েশ্যন’(জিআইএ)ৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
24 MAY 2022 3:08PM by PIB Guwahati
জাপানৰ টকিঅ’ত ২৪ মে’ ২০২২ত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জাপানৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰীদ্বয় য়োশ্বিৰো ম’ৰি আৰু শ্বিনঝো আবেৰে এক বৈঠকত মিলিত হয়। য়োশ্বিৰো ম’ৰি ‘জাপান-ইণ্ডিয়া এছোচিয়েশ্যন’(জিআইএ)ৰ বৰ্তমানৰ অধ্যক্ষ আৰু শ্বিনঝো আবেই কিছুদিন পিচতে এই দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰিব। জাপানত ভাৰতৰ অতিকে পুৰণি বন্ধুত্বমূলক সংস্থাৰ অন্যতম ‘জিআইএ’ স্থপিত হৈছিল ১৯০৩ চনত।
ৰাজনৈতিক, অৰ্থনৈতিক আৰু সাংস্কৃতিক ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু জাপানৰ মাজত বিনিময়ৰ উত্তৰণৰ ক্ষেত্ৰত য়োশ্বিৰো ম’ৰিৰ নেতৃত্বত ‘জিআইএ’-ই আগবঢ়োৱা গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদানৰ শলাগ লয় প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে অচিৰেই গ্ৰহণ কৰিবলগীয়া দায়িত্বৰ বাবে শ্বিনঝো আবেক শুভকামনা জনোৱাৰ লগতে ‘জিআইএ’-য়ে আগলৈকো গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি যাব বুলি আশা প্ৰকাশ কৰে।
নেতাকেইগৰাকীয়ে ভাৰত-জাপান বিশেষ ৰণকৌশলগত আৰু গোলকীয় অংশীদাৰিত্বৰ লগতে এক শান্তিপূৰ্ণ, সুস্থিৰ আৰু সমৃদ্ধ ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলৰ বাবে ভাৰত আৰু জাপানে পোষণ কৰি অহা উমৈহতীয়া দৃষ্টিভংগী সন্দৰ্ভতো বিস্তৃত আলোচনা কৰে। সেইদৰে দুয়ো দেশৰ সংস্কৃতি আৰু নাগৰিকসকলৰ মাজৰ পাৰস্পৰিক সম্পৰ্ক সুদৃঢ় কৰাৰ প্ৰসংগতো তেওঁলোকে মত বিনিময় কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Japan-India Association (JIA)
24 MAY 2022 3:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met former Japanese Prime Ministers Yoshiro Mori and Shinzo Abe on 24 May 2022 in Tokyo, Japan. Yoshiro Mori is the current Chairperson of the Japan-India Association (JIA) while Shinzo Abe will be taking over this role shortly. The JIA, established in 1903, is one of the oldest friendship associations in Japan.
Prime Minister appreciated the significant contributions made by JIA under the leadership of Yoshiro Mori in promoting exchanges between India and Japan in political, economic and cultural fields. Prime Minister conveyed his best wishes to Shinzo Abe on his new responsibilities and looked forward to the JIA continuing its important role.
The leaders also discussed the broad canvas of India-Japan Special Strategic and Global Partnership as well as the shared vision of India and Japan for a peaceful, stable and prosperous Indo-Pacific. Discussions were held on ways to further promote cultural and people-to-people ties.