Prime Minister's Office
PM to address programme marking silver jubilee celebrations of TRAI on 17th May
PM to launch 5G Test Bed which will support Indian Industry and startups to validate their products, prototypes, solutions and algorithms in 5G and next generation technologies
16 MAY 2022 4:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address a programme marking silver jubilee celebrations of Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) on 17 May, 2022 at 11 AM via video conferencing. Prime Minister will also release a postal stamp to commemorate the occasion.
During the programme, Prime Minister will also launch a 5G Test Bed, developed as a multi institute collaborative project by a total of eight institutes led by IIT Madras. The other institutes that participated in the project include IIT Delhi, IIT Hyderabad, IIT Bombay, IIT Kanpur, IISc Bangalore, Society for Applied Microwave Electronics Engineering & Research (SAMEER) and Centre of Excellence in Wireless Technology (CEWiT). The project has been developed at a cost of more than Rs. 220 crore. The Test Bed will enable a supportive ecosystem for Indian industry and startups which will help them validate their products, prototypes, solutions and algorithms in 5G and next generation technologies.
TRAI was established in 1997 through the Telecom Regulatory Authority of India Act, 1997.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৭ মে’ত TRAI ৰ ৰূপালী জয়ন্তী উৎসৱত ভাষণ প্ৰদান কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
পিএম-এ ৫জি টেষ্ট বেড মুকলি কৰিব, যিয়ে ভাৰতীয় উদ্যোগ আৰু ষ্টাৰ্টআপসমূহক ৫জি আৰু পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ প্ৰযুক্তিত তেওঁলোকৰ সামগ্ৰী, প্ৰটোটাইপ, সমাধান আৰু এলগৰিথম পৰীক্ষা কৰাত সহায় কৰিব
16 MAY 2022 4:15PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৭ মে, ২০২২ তাৰিখে পুৱা ১১ বজাত ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে ভাৰতীয় টেলিকম নিয়ামক প্ৰাধিকৰণৰ (ট্ৰাই) ৰূপালী জয়ন্তী উদযাপনত ভাষণ প্ৰদান কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই উপলক্ষে এটা ডাক টিকটও মুকলি কৰিব।
অনুষ্ঠানটোত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আইআইটি মাদ্ৰাজৰ নেতৃত্বত মুঠ আঠখন প্ৰতিষ্ঠানৰ দ্বাৰা বহু-প্ৰতিষ্ঠান সহযোগিতামূলক প্ৰকল্প হিচাপে বিকশিত ৫জি পৰীক্ষা বিচনাও মুকলি কৰিব। প্ৰকল্পটোত অংশগ্ৰহণ কৰা অন্যান্য প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ ভিতৰত আছে আইআইটি দিল্লী, আইআইটি হায়দৰাবাদ, আইআইটি বোম্বাই, আইআইটি কানপুৰ, আইআইএছ বাংগালোৰ, চ'চাইটি ফৰ এপ্লাইড মাইক্ৰ'ৱেভ ইলেক্ট্ৰনিক্স ইঞ্জিনিয়াৰিং এণ্ড ৰিচাৰ্ছ (এছএএএআৰ) আৰু চেণ্টাৰ অৱ এক্সেলেন্স ইন ৱায়াৰলেচ টেকন'লজী (চিইডব্লিউআইটি)। প্ৰকল্পটো ২২০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে বিকশিত কৰা হৈছে। পৰীক্ষা বিচনাখনে ভাৰতীয় উদ্যোগ আৰু ষ্টাৰ্টআপৰ বাবে এক সহায়ক পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ সক্ষম কৰিব, যি তেওঁলোকক 5জি আৰু পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ প্ৰযুক্তিত তেওঁলোকৰ সামগ্ৰী, প্ৰটোটাইপ, সমাধান আৰু এলগৰিথম পৰীক্ষা কৰাত সহায় কৰিব।
ট্ৰাই ১৯৯৭ চনত টেলিকম ৰেগুলেটৰী অথৰিটি অফ ইণ্ডিয়া আইন, ১৯৯৭-ৰ অধীনত স্থাপন কৰা হৈছিল।