Ministry of Development of North-East Region
North-East Festival commemorating Azadi Ka Amrit Mahotsav under Ministry of DoNER
Shri Hardeep Singh Puri to grace symposium on ‘Urban Development in NE States: Smart City Revolution’ in Gangtok
29 APR 2022 2:09PM by PIB Delhi
Shri Hardeep Singh Puri, Union Minister of Housing & Urban Affairs and Petroleum & Natural Gas is scheduled to attend a symposium at Gangtok tomorrow, 30th April, 2022, as the chief guest. The event will be focusing on ‘Urban Development in NE States: Smart City Revolution’. An online building permission system will be formally launched during the inaugural session to be attended also by the Sikkim Minister for Urban Development, Food & Civil Supplies Departments Shri Arun Upreti and senior officials from the Centre and the State.
Three technical sessions on the relevant subject-matter will be held following the morning session. These will be conducted by senior professors of IIT, Kharagpur.
The Sikkim event is a part of Azadi ka Amrit Mahotsav: North East Festival being celebrated across all the eight North Eastern States from 28th April, 2022 to 4th May, 2022. This has been organized by the Union Ministry of Development of North East Region (DONER) with the spirit of "Hum Kisi Se Kam Nahi". India is currently celebrating its 75 years of Independence, her glorious history, people, culture and achievements during the Azadi ka Amrit Mahotsav, the Ministry is highlighting the beauty of the North-Eastern Region and its achievements in various fields through this festival. Similar events, on varied themes, are being held in various capital cities of the NE States under the ongoing festival.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ-ইস্ত ফেস্তিবেলনা দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসব পাংথোক্লি
শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরীনা “এন.ই. রাজ্যশিংদা অর্বান দিভেলপমেন্তঃ স্মার্ত সিতীগী ইহৌ”গী মতাংদা গেংতোক্তা পাংথোকপা সিম্পোজিয়মদা শরুক য়াগনি
29 APR 2022 2:09PM by PIB Imphal
হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স অমদি পেত্রোলিয়ম অমসুং গ্যাসকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরীনা হয়েং এপ্রিল ৩০, ২০২২দা গেংতোক্তা পাংথোক্কদবা সিম্পোজিয়মদা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা শরুক য়াগনি। থৌরম অসিনা “এন.ই. রাজ্যশিংদা অর্বান দিভেলপমেন্তঃ স্মার্ত সিতীগী ইহৌ”দা মিৎয়েং চঙগনি। অর্বান দিভেলপমেন্ত, ফুদ এন্দ সিভিল সপ্লাই দিপার্তমেন্তকী সিক্কিমগী মন্ত্রী, শ্রী অরুন উপ্রেতী অমসুং কেন্দ্র অমদি রাজ্যগী সেনিয়র ওফিসরশিংনা শরুক য়াগদৌরিবা থৌরম অসি হৌদোকপগী সেসন্দা ওনলাইন বিলদিং পর্মিসন সীস্তেম অমসু হৌনবী মতুং ইন্না হৌদোক্কনি।
অয়ুক্কী সেসন অসিগী মখা তারকপা ওইনা মরী লৈনবা সবজেক্ত-মেত্তরগী তেক্নিকেল সেসন অহুম অমগসু পাংথোক্কনি। সেসনশিং অসিবু আই.আই.তি., খরগপুরগী সেনিয়র প্রোফেসরশিংনা কন্দক্ত তৌগনি।
সিক্কিমগী থৌরম অসি এপ্রিল ২৮দগী মে ৪, ২০২২ ফাওবদা অৱাং নোংপোক রাজ্য ৮দা পাংথোক্লিবা নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসবঃ নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবেলগী শরুক অমনি। থৌরম অসি “ঐখোয়না কনাদগী তাদে” হায়বা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং (দোনর)গী কেন্দ্র মন্ত্রালয়না শীন-লাঙবনি। ভারতনা নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসবকী মনুংদা হৌজিক নীংতম্বগী চহি ৭৫ মপুং ফাবা, লৈবাক অসিগী মশক থোক্লবা পুৱারী, মীয়াম, নাৎ অমসুং মায় পাকপশিংগী নুংঙাইবা ফোংদোক্লি অমসুং মন্ত্রালয় অসিনা অৱাং নোংপোক লমদমগী ফজবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংদা মায় পাকখিবা কয়াবু ফেস্তিবেল অসিগী খুত্থাংদা মীয়ামদা খঙহল্লি। মান্নবা থৌরম কয়াসু তোঙানবা হীরম কয়াদা এন.ই. রাজ্যশিংগী কোনুংশিংদা হৌজিক চত্থরিবা ফেস্তিবেল অসিগী মখাদা পাংথোক্লি।