Ministry of Development of North-East Region
North-East Festival commemorating Azadi Ka Amrit Mahotsav under Ministry of DoNER
Shri Hardeep Singh Puri to grace symposium on ‘Urban Development in NE States: Smart City Revolution’ in Gangtok
29 APR 2022 2:09PM by PIB Delhi
Shri Hardeep Singh Puri, Union Minister of Housing & Urban Affairs and Petroleum & Natural Gas is scheduled to attend a symposium at Gangtok tomorrow, 30th April, 2022, as the chief guest. The event will be focusing on ‘Urban Development in NE States: Smart City Revolution’. An online building permission system will be formally launched during the inaugural session to be attended also by the Sikkim Minister for Urban Development, Food & Civil Supplies Departments Shri Arun Upreti and senior officials from the Centre and the State.
Three technical sessions on the relevant subject-matter will be held following the morning session. These will be conducted by senior professors of IIT, Kharagpur.
The Sikkim event is a part of Azadi ka Amrit Mahotsav: North East Festival being celebrated across all the eight North Eastern States from 28th April, 2022 to 4th May, 2022. This has been organized by the Union Ministry of Development of North East Region (DONER) with the spirit of "Hum Kisi Se Kam Nahi". India is currently celebrating its 75 years of Independence, her glorious history, people, culture and achievements during the Azadi ka Amrit Mahotsav, the Ministry is highlighting the beauty of the North-Eastern Region and its achievements in various fields through this festival. Similar events, on varied themes, are being held in various capital cities of the NE States under the ongoing festival.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ উপলক্ষে ড’নাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনত উত্তৰ-পূব মহোৎসৱৰ আয়োজন
গেংটকত 'উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ নগৰ উন্নয়নঃ স্মাৰ্ট চিটি বিপ্লৱ' শীৰ্ষক আলোচনা চক্ৰত অংশগ্ৰহণ কৰিব শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰীয়ে
29 APR 2022 2:09PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ ও নগৰ পৰিক্ৰমা আৰু পেট্ৰ'লিয়াম ও প্ৰাকৃতিক গেছ দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰীয়ে কাইলৈ অৰ্থাৎ ৩০ এপ্ৰিল, ২০২২ ত গেংটকত অনুষ্ঠিতব্য এখনি আলোচনা চক্ৰত মুখ্য অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰিব। এই কাৰ্য্যসূচীত 'উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ নগৰ উন্নয়নঃ স্মাৰ্ট চিটি বিপ্লৱ' ৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হ'ব। ছিকিমৰ নগৰ উন্নয়ন, খাদ্য ও অসামৰিক যোগান বিভাগৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অৰুণ উপৰেটি আৰু কেন্দ্ৰীয় আৰু ৰাজ্য চৰকাৰখনৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলেও অংশগ্ৰহণ কৰিবলগীয়া এই উদ্বোধনী অধিৱেশনতে এক অনলাইন ভৱন নিৰ্মাণৰ অনুমতি প্ৰণালী আনুষ্ঠানিকভাৱে শুভাৰম্ভ কৰা হ'ব।
পুৱাৰ অধিৱেশনৰ পিছতে প্ৰাসংগিক বিষয়-বস্তুৰ আধাৰত তিনি কাৰিকৰী অধিৱেশন অনুষ্ঠিত হ'ব। এয়া আইআইটি, খড়গপুৰৰ জ্যেষ্ঠ অধ্যাপকসকলে পৰিচালনা কৰিব।
ছিকিমৰ এই কাৰ্য্যসূচী হৈছে আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ এটি অংশঃ উত্তৰ-পূবৰ আঠোখন ৰাজ্যতে ২৮ এপ্ৰিল, ২০২২ ৰপৰা ৪ মে’, ২০২২ লৈ উত্তৰ-পূব মহোৎসৱ হিচাপে ইয়াৰ উদযাপন কৰা হৈছে। কেন্দ্ৰীয় উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয় (DONER) য়ে "হম কিচি চে কম নহী" ৰ উদ্দীপনাৰে ইয়াৰ আয়োজন কৰিছে। সম্প্ৰতি ভাৰতে আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ নামেৰে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ উদযাপন কৰি আছে য’ত অনুৰণিত হৈছে গৌৰৱময় ইতিহাস, জনতা, সংস্কৃতি আৰু সফলতাৰাজি। মন্ত্ৰালয়টোৱে এই উৎসৱৰ জৰিয়তে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ সৌন্দৰ্য্য আৰু বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ সাফল্যৰাজিৰ আলোকপাত কৰিছে। চলিত এই উৎসৱৰ অধীনত উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ বিভিন্ন ৰাজধানী চহৰত ভিন্ন বিষয়ত একে ধৰণৰ কাৰ্য্যসূচী অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে।