Ministry of Power
'Bijli Utsav' organized by REC in three states as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav
29 APR 2022 1:15PM by PIB Delhi
As part of ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ – to celebrate 75 years of India's Independence, Rural Electrification Corporation Limited, a public infrastructure finance company under the Ministry of Power organized a ‘Bijli Utsav’ in the states of Manipur, Odisha and Chattisgarh. The date of the event was specifically chosen as 28th April 2022 since it marks the four years anniversary of successfully providing access to electricity infrastructure to all villages under the Deen Dayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana (DDUGJY). As a mark of the occasion, Leisang Village of Manipur was one of the villages where the event was held since it was the last village to be connected to the grid under the DDUGJY Scheme on 28th April 2018. The village electrification drive of the country was also recognized as one of the greatest success stories by the International Energy Agency.
Numerous dignitaries graced the occasion, which saw large turnouts of crowds from nearby villages and districts. The dignitaries highlighted the benefits of electricity, the challenges faced during electrification in rural areas and how the quality of life improved with access to power. The events also witnessed several beneficiaries of the DDUGJY Scheme who were invited on stage to share their experience.
To engage with the villagers, various cultural programmes such as dance and Lok Gayan were held to spread awareness about the usage of electricity, billing, energy efficiency etc. and a quiz on various Government programmes was also conducted to impart knowledge to the public. The event concluded with the distribution of LED bulbs as prizes to the winners of the competitions.
Given the large gathering, it was ensured that all Covid safety protocols such as social distancing and wearing of masks were adhered to. In addition, masks were also distributed to all the attendees.

পাৱর মন্ত্রালয়
অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা আর.ই.সি.না রাজ্য অহুমদা ‘বিজলি উৎসব’ শিনখ্রে
29 APR 2022 1:15PM by PIB Imphal
ভারতকী নিং-খা তম্বগী চহি ৭৫গী থৌরম পাংথোক্নবা – ‘অজাদি কা অমৃত মহোৎসব’কী শরুক ওইনা, পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা মীয়ামগী ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফাইনান্স কম্পনী অমা ওইরিবা, রুরেল ইলেক্ত্রিফিকেসন কোর্পোরেসন লিমিতেদনা মনিপুর, ওরিশা অমসুং ছত্তিসগরগী রাজ্যশিংদা ‘বিজলি উৎসব’অমা শিনখ্রে। হায়রিবা থৌরম অসিগী তারিক অসি মসিনা দীন দয়াল উপধ্যায় গ্রাম জ্যোতি য়োজনা (দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাই.)গী মখাদা খুঙ্গং খুদিংমক্তা ইলেক্ত্রিসিতী ইনফ্রাস্ত্রকচর মায় পাক্না পীবা চহি মরি ফারকপগী কুমওন ওইনবা ২০২২গী এপ্রিলগী ২৮বু অখন্ননা খনবনি। থৌরম অসি মার্ক তৌনবগীদমক, মনিপুরগী লৈসাং খুঙ্গং অসি দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাই. স্কীমগী মখাদা ২০১৮গী এপ্রিল ২৮দা গ্রীদ অসিদা শম্বদা খ্বায়দগী ইকোন-কোনবা খুঙ্গং ওইবা মরম্না থৌরমশিং অসি পাংথোকপগী খুঙ্গংশিংগী মনুংদা অমা ওইরগনি। লৈবাক অসিগী খুঙ্গংশিংদা মৈ পীবনা ইন্তর্নেস্নেল ইনর্জী এজেন্সীনা খ্বায়দগী চাউনা মায় পাকপগী ৱারীনি হায়না শকখঙলি।
মশিং য়াম্লবা দিগ্নতরীশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি, মসিদা মনাক নকপা খুঙ্গং অমসুং জিলাদগী মীয়াম্না তিনবা উবা ফংখি। দিগ্নতরীশিং অসিনা ইলেক্ত্রিসিতীগী কান্নবা, খুঙ্গংগী মফমশিংদা মৈ পীবদা থেংনবা অৱাবশিং অমসুং মৈ পীবনা পুন্সি মহিংদা মতৌ করম্না ফগৎহনবা অসিনচিংবা উৎখি। থৌরম অসিদা দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাই. স্কীগী বেনিফিসরীশিংনা স্তেজদা কাদুনা মখোয়না থেংনরকপশিং থমখিবা উবা ফংখি।
খুঞ্জাশিংগী পুক্নিং চিংশিন্নবা, কলচরেল প্রোগ্রামশিং হায়বদি ইলেক্ত্রিসিতী, বিল্লিং, ইনর্জী মাংহন্দনা শিজিন্নবগী মরমদা জগোই অমসুং লোগ গ্যানগুম্বা এৱারনেসশিং পীখি অমসুং মীয়ামদা ৱখল তাহন্নবা সরকারগী প্রোগ্রামশিং কয়াগী কুইজ অমসু শিনখি। থৌরম অসি চাংদম্নবা অসিদা ৱিন্নর ওইখ্রবশিংদা মনা ওইনা এল.ই.দি. বল্বশিং য়েন্থোক্তুনা লোইশিনখি।
চাওরবা মীতিন শিনবদা, কোবিদকী চৎন কাংলোন হায়বদি মীওইশিং থাপ্না লৈনবা, মাস্ক উপ্পা অসিনচিংবা ঙাকখি। মসিগী মথক্তা শরুক য়ারিবা মীওইশিংদা মাস্কশিং য়েন্থোকখি।