Prime Minister's Office
PM to address Valedictory Function of 96th Common Foundation Course at LBSNAA on 17th March
16 MAR 2022 8:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the Valedictory Function of 96th Common Foundation Course at Lal Bahadur Shastri National Academy Of Administration (LBSNAA) on 17th March at 12 noon via video conferencing. Prime Minister will inaugurate the new sports complex and dedicate revamped Happy Valley Complex to the Nation.
The 96th Foundation Course is the first Common Foundation Course at LBSNAA based on the principles of Mission Karmayogi, with new pedagogy and course design. The batch comprises of 488 OTs from 16 services and 3 Royal Bhutan Services (Administrative, Police and Forest).
To harness the adventurous and innovative spirit of the youthful batch, new pedagogy guided by the principles of Mission Karmayogi was designed. Emphasis was put on transforming the Officer Trainee from a student /citizen into a public servant through initiatives like interaction with Padma Awardees in the spirit of “Sabka Prayas” and village visit for an immersive experience of rural India. Officer Trainees also visited villages in remote/border areas to understand the challenges faced by people living in these areas. Modular approach for Curriculum was adopted in consonance with the principle of continuous graded learning and self-guided learning. In addition to health tests, fitness tests were also carried out to support the transition of an ‘exam burdened student’ to a ‘healthy youthful civil servant’. All 488 Officer Trainees were given first level training in Krav Maga and in various other sports.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৭মার্চত এলবিএছএনএএৰ ৯৬সংখ্যক কমন ফাউণ্ডেশ্যন কোৰ্চৰ বিদায়ী অনুষ্ঠানত ভাষণ আগবঢ়াব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
16 MAR 2022 8:55PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদী ১৭মার্চৰ দুপৰীয়া ১২ বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিংযোগে লালবাহাদুৰ শাস্ত্রী নেচনেল একাডেমী অফ এডমিনিষ্ট্ৰেচন(এলবিএছএনএএ)ৰ ৯৬সংখ্যক কমন ফাউণ্ডেশ্যন কোৰ্চৰ বিদায়ী অনুষ্ঠানত ভাষণ আগবঢ়াব৷ অনুষ্ঠানত তেওঁ নতুন ক্ৰীড়া চৌহদ আৰু নতুন ৰূপত সজ্জিত হেপী ভেলী কমপ্লেক্স দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব৷
এলবিএছএনএএত মিচন কর্মযোগী নীতি অনুসৰণ কৰি প্রথম কমন ফাউণ্ডেশ্যন কোৰ্চ হিচাপে ৯৬সংখ্যক ফাউণ্ডেশ্যন কোৰ্চ পৰিচালনা কৰা হৈছে৷ এই পাঠক্রম নতুন শিক্ষা নীতি অনুসৰণ কৰে প্ৰস্তুত কৰা হৈছে৷ ৯৬সংখ্যক ফাইণ্ডেশ্যন কোৰ্চত ১৬টা বিভাগৰ ৪৮৮গৰাকী প্ৰশিক্ষণৰত বিষয়াৰ উপৰি ৰয়েল ভুটান ছার্ভিচৰ (প্রশাসন, আৰক্ষী আৰু বন) তিনিগৰাকী বিষয়াও আছে৷
যুৱ সম্প্রদায়ৰ দুঃসাহসিক অভিযানৰ মানসিকতাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এই বেটচত কিছু নতুনত্ব অনা হৈছে৷ মিচন কর্মযোগীৰ নীতি অনুসৰণ কৰি নতুন যি শিক্ষা ব্যৱস্থা গঢ়ি তোলা হৈছে, য’ত এজন ছাত্র/নাগৰিকৰ পৰা প্ৰশিক্ষণৰত বিষয়া হৈ উঠাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছে৷ এজন সমাজসেৱক হৈ উঠাৰ বাবে সবকা প্রয়াস ভাৱনাৰে পদ্ম সন্মান প্রাপকসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰাৰ লগতে গ্রামীণ ভাৰতৰ সন্দৰ্ভত ধাৰণা পোৱাৰ বাবে গাঁৱলৈ যোৱা ব্যৱস্থা কৰা হৈছে৷ দুৰ্গম আৰু সীমান্তৱর্তী অঞ্চলৰ গাঁওসমূহ ভ্ৰমণ কৰি প্ৰশিক্ষণৰত বিষয়াসকলে সেই সকলো অঞ্চলৰ বিভিন্ন সমস্যা সম্পর্কে বুজাৰ চেষ্টা কৰিছে৷ ক্ৰমান্বয়ে জ্ঞান লাভ আৰু নিজা অভিজ্ঞতাৰ পৰা শিকাৰ নীতিৰে পাঠক্রমত মডিউলাৰ ব্যৱস্থাৰ প্রচলন কৰা হৈছে৷ স্বাস্থ্য পৰীক্ষাৰ লগতে ফিটনেচ পৰীক্ষাৰ জৰিয়তে প্ৰশিক্ষণৰত বিষয়াসকলৰ পৰীক্ষাৰ বোজাৰে ভাৰাক্রান্ত ছাত্রৰ পৰিৱৰ্তে সুস্থ আৰু তাৰুণ্যভৰা অসামৰিক সেৱাত পৰিণত কৰা হৈছে৷ ৪৮৮জন বিষয়া প্ৰশিক্ষাৰ্থীৰ প্রত্যেককে আত্মৰক্ষাৰ জন্য কৌশল(ক্ৰভ মেগা)ৰ প্রথম পর্যায়ৰ প্রশিক্ষণসহ বিভিন্ন খেলাধুলাৰ সৈতে পৰিচিত কৰোৱা হৈছে৷