Prime Minister's Office
PM interacts with Nari Shakti Puraskar Awardees for the years 2020 and 2021
PM praises awardees and says they are contributing to society as well as country
Your work has spirit of service as well as innovation: PM
Government focussed on ensuring 'sabka prayas': PM
Awardees thank PM for giving them such a platform where they are being heard by top leadership of the country
07 MAR 2022 8:12PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held an interactive session with the Nari Shakti Puraskar Awardees for the years 2020 and 2021, at Lok Kalyan Marg today. The interaction was a further testament to the continuous efforts undertaken by the Prime Minister towards empowering women.
Prime Minister praised the awardees for the tremendous work done by them, adding that they are contributing to society as well as the country. He said that while their work has a spirit of service, what is also clearly visible in their work is innovation. He added that now there is no sector where women have not made their mark and made the country proud.
Prime Minister said that the government is committed to working towards realizing the potential of women, and is framing policies through which such potential can be identified. He noted that it is important to ensure that all women become part of decision making at family level, which will follow as a result of their economic empowerment.
Prime Minister talked about the focus of the government on 'sabkya prayas' during the celebration of Azadi ka Amrit Mahotsav. He also said that the success of the efforts of the government, like vocal for local, is dependent on the contribution of women.
The awardees thanked the Prime Minister for giving them such a platform where they are being heard by the top leadership of the country. They added that getting an opportunity to meet the Prime Minister and to interact with him was a dream come true for them. They praised the initiatives of the government which have been a big help in their endeavours. They talked in detail about their journey so far and the work done by them. They also gave several inputs and suggestions with regards to their field of work.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ইং কুমজা ২০২০ অমসুং ২০২১গী নারী শক্তি পুরস্কার এৱার্দীশিংগা ৱারী শাখ্রে
পি.এম.না এৱার্দীশিংবু থাগৎখ্রে অমসুং মখোয়না খুন্নাই অমদি লৈবাক অসিগীদমক শরুক তম্লি হায়না ফোঙদোকখ্রে
অদোমগী থবক-থৌরমদা সর্ভিস লোয়ননা ইন্নোভেসনগী ৱাখল্লোন চেল্লি: পি.এম.
সরকারনা ‘সবকা প্রয়াস’তা মীৎয়েং থমখি: পি.এম.
এৱার্দীশিংনা লৈবাক অসিগী মকোক থোংবা লুচিংবশিংনা তাবগদবা অদুগুম্লবা ফম্পাক অমা মখোয়দা পীবীবগীদমক পি.এম.বু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
07 MAR 2022 8:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লোক কল্যান মার্গতা ইং কুমজা ২০২০ অমসুং ২০২১গী নারী শক্তি পুরস্কার এৱার্দীশিংগা লোয়ননা ইন্তরেক্তিব সেসন অমা পাঙথোকখ্রে। ৱারী-ৱাতায় শাবা অসিনা প্রধান মন্ত্রীনা নুপীদা শক্তি পীনবা লেপ্পা লৈতনা পাইখৎলিবা খোঙথাংশিং অসিগী খুদম অমা ওইখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এৱার্দীশিংবু মখোয়না তৌখিবা শীংথানীংঙাই ওইবা থবক্কীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি, মহাক্না মখা তারদুনা মখোয়না খুন্নাই অমদি লৈবাক অসিগীদমক শরুক তম্লি হায়খ্রে। মহাক্না মখোয়গী থবক-থৌরমদা সর্ভিসকী ৱাখল্লোন অমা য়াওই, মখোয়গী থবক্তা ইন্নোভেসনসু ময়েক শেংনা উবা ফংই হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা ঙসি নুপীশিংনা য়ৌবা ঙমদবা সেক্তর অমত্তা লৈতে অমসুং মখোয়না লৈবাক অসিবু চাউথোকচবা পোকহল্লি হায়খ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা সরকার অসিনা নুপীশিংগী মতিক-ময়াই পুথোক্নবা মাইকৈদা থবক পাইখৎলি, অমসুং পোলিসীশিং শেমদুনা অসিগুম্বা মতিক-ময়াই অসি মশক খঙদোক্লি হায়খ্রে। মহাক্না ফেমিলি লেবেলদা ৱারেপ লৌবদা নুপীশিংবু মদুগী শরুক অমা ওইহনবা ঙম্বা হায়বা অসি মরু ওই, মসিনা মখোয়গী ইকনোমিক এম্পাৱরমেন্ত তৌবা ঙমগনি হায়খ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা আজাদী কা অমৃত মহোৎসব পালন তৌরিঙৈদা সরকারনা ‘সবকা প্রয়াস’তা মীৎয়েং থম্বগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না ভোকেল ফোর লোকেল অসিগুম্বা সরকারগী খোঙথাংশিংনা মাইপাকপা অসি নুপীনা শরুক তম্বগী মখা পোল্লি হায়নসু ফোঙদোকখি।
এৱার্দীশিংনা লৈবাক অসিগী মকোক থোংবা লুচিংবশিংনা তাবগদবা অদুগুম্লবা ফম্পাক অমা মখোয়দা পীবীবগীদমক পি.এম.বু থাগৎপা ফোঙদোকখি। মখোয়না প্রধান মন্ত্রীগা উনবগী খুদোংচাবা অমা ফংবা অমসুং মখোয়না মহাক্কা ৱারী শাবআ ফংজবা অসি মখোয়গী ওইনা মঙফাওনবনি হায়না মখা তাখি। মখোয়গী থবক-থৌরমশিংদা চাউনা মতেং ওইখিবা সরকারগী থৌরাংশিংসু থাগৎখি। মখোয়না হৌজিক ফাওবদা চংশিল্লক্লিবা খোঙচৎ অমদি মখোয়না তৌখিবা থবক্কী মতাংদা কুপ্না থমখি। মখোয়না থবক তৌরিবা লম অসিগা মরী লৈননা ইনপুৎ অমদি সজেসন কয়ামরুমসু পীখি।