Ministry of Education
Ministry of Education launches Bhasha Certifiate Selfie campaign
25 FEB 2022 4:51PM by PIB Delhi
Ministry of Education launched a campaign ‘Bhasha Certificate Selfie to encourage cultural diversity and promote mulitlinguism and to foster the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat.
Bhasha Certificate Selfie initiative aims to promote Bhasha Sangam mobile app, developed by Ministry of Education and MyGov India. Using the app, people can learn 100+ sentences of daily use in as many as 22 scheduled Indian languages. The initiative, under the aegis of Ek Bharat Shreshtha Bharat will aim to ensure that people acquire basic conversational skills in Indian languages. To achieve this, a target of 75 lakh people acquiring basic conversational skills has been set.
The ‘Bhasha Certificate Selfie’ initiative is encouraging people to upload their selfie with the certificate from their social media accounts using the hashtag #BhashaCertificateSelfie.
To receive a certificate authorized by Ministry of Education, a user needs to download the mobile app, available in both Android and iOS versions, select any language from 22 scheduled Indian languages, finish all the levels, give a test and earn a certificate.
Bhasha Sangam mobile app was launched by Minister of Education and Skill Development Shri Dharmendra Pradhan while commemorating Rashtriya Ekta Diwas which is celebrated on October 31 every year to mark the birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel.
During the launch of Bhasha Sangam mobile app, Union Education Minister Shri Dharmendra Pradhan had said that the National Education Policy 2020 outlines the vision to lay emphasis on the promotion of Indian languages. Going forward, language learning will be promoted as a skill with a formal credit-earning system, he had added.
Android Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.multibhashi.mygov.mygov_app
iOS Link: https://apps.apple.com/in/app/bhasha-sangam/id1580432719

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
মহৈ-মশিং মন্ত্রালয়না ভাশা সর্তিফিকেৎ সেলফী কেম্পেন হৌদোকখ্রে
25 FEB 2022 4:51PM by PIB Imphal
মহৈ-মশিং মন্ত্রালয়না কলচরেল দাইবর্সিতীবু পুক্নিং থৌগনবা অমদি মল্তিলিঙ্গুইজমবু য়োকখৎনবা অমসুং এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী স্পিরিত অসিবু থৌনা হাপ্নবা ‘ভাশা সর্তিফিকেৎ সেলফী’ কৌবা কেমপেন্দ অমা হৌদোকখ্রে৷
মাইগোভ ইন্দিয়া৩ অমদি মহৈ-মশিং মন্ত্রালয়না শেমগৎখিবা ভাশা সঙ্গম মোবাইল এপ অসিবু য়োকখৎনবা ভাশা সর্তিফিকেৎ সেলফী ইনিসিয়েতিবনা মীৎয়েং থম্লি৷ এপ অসি শিজিন্নদুনা, সেদ্যুল ইন্দিয়ন লেঙ্গুয়েজ ২২রোমদা মীয়াম্না নুংতি-নুমিৎ খুদিংগী ৱাহৈ-মপেং ১০০+ তম্বা ঙমগনি৷ এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকী মীৎয়েং মখাদা ইনিসিয়েতিব অসিনা মীয়াম্বু ভারতকী লোনশিংদা মরু ওইবা পাউ ফাওদোক ফাওজিন তৌবগী স্কিলশিং অসি ফংহন্নবা মীৎয়েং থম্লি৷ মসি ফংবা ঙম্নবগীদমক, মরু ওইবা পাউ ফাওদোক ফাওজিন ঙম্নবগী স্কিলশিং তাল্লিবা মীওই লাখ ৭৫গী তার্গেৎ অমা সেত তৌদুনা থমখ্রে৷
‘ভাশা সর্তিফিকেৎ সেলফী’ ইনিসিয়েতিব অসিনা মীয়াম্না হেসতেগ# ভাশা সর্তিফিকেৎ সেলফী শিজিন্নদুনা মখোয় মখোয়গী সোসিয়েল মেদিয়া একাউন্তশিংদগী সর্তিফিকেৎকা লোইননা কাপ্পা মখোয়গী সেলফী অদু অপলোদ তৌরক্নবা মীয়ামবু পুক্নিং থৌগৎলি৷
মহৈ-মশিং মন্ত্রালয়না ওথোরাইজ তৌখিবা সর্তিফিকেৎ অমা লৌননবা, য়ুজর অমনা এনদ্রোইদ অমসুং আই.ও.এস. বর্জন অনিমক্তা ফংলিবা মোবাইল এপ অদু দাউনলোদ তৌবা, সেদ্যুল ইন্দিয়ন লেঙ্গুয়েজ ২২দগী লোন অমা হেক্তা খনবা, লেবেল পুম্নমক মপুং ফানা লোইশিনবা, চাংয়েং অমা পীবা অমসুং সর্তিফিকেৎ অমা ফংবা মথৌ তারি৷
সরদার ভল্লবভাই পতেলগী মপোক-কুমওনবু মার্ক তৌনবা চহি খুদিংগী ওক্তোবর ৩১ খুদিংগী পাংথোক্লিবা রাস্ত্রিয়া এক্তা দিৱস পাংথোক্লদুনা এজুকেসন অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্তগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা ভাশা সঙ্গম মোবাইল এপ হৌদোকখিবনি৷
ভাশা সঙ্গম মোবাইল এপ পুথোকপগী থৌরমদা, নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০না ভারতকী লোনশিংবু য়োকখৎনবা অখন্নবা মীৎয়েং থম্লি হায়না কেন্দ্রগী মহৈ-মশিং মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা ফোংদোকখ্রে৷ মাংলোমদা চংশিল্লক্তুনা, ফোর্মেল ওইবা ক্রেদিৎ-আর্নিং সিস্তেম অমগা লোইননা লেঙ্গুয়েজ লর্নিংবু স্কিল অমা ওইনা য়োকখৎলগনি হায়না মহাক্না মখাতাখি৷
এন্দ্রোইদ লিঙ্ক: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.multibhashi.mygov.mygov_app
আই.ও.এস. লিঙ্ক: https://apps.apple.com/in/app/bhasha-sangam/id1580432719