Prime Minister's Office
PM meets prominent Sikhs from across the country
Leaders of the Sikh Community thank PM for honouring Chaar Sahibzaade through the ‘Veer Baal Diwas’ declaration
‘Veer Baal Diwas’ will make kids from all corners of the country aware about the contribution and sacrifice of Chaar Sahibzaade: PM
PM praises the spirit of service of the Sikh Community, says that the world needs to be made more aware about it
My government is fully committed for the welfare of the Sikh Community: PM
Delegates thank PM for the continuous steps taken for the welfare of the Sikh Community; say that this shows he is a Sikh at heart
18 FEB 2022 7:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met prominent Sikhs from across the country at 7 Lok Kalyan Marg earlier today. The delegation thanked the Prime Minister for continuously taking steps for the welfare of the Sikh Community, and especially for honouring Chaar Sahibzaade through the decision to declare 26 December as Veer Baal Diwas. Each member of the delegation honoured the Prime Minister with ‘Siropao’ and ‘Siri Sahib’.
Prime Minister said that people in many regions of the country do-not know about the contribution and sacrifice of Chaar Sahibzaade. He recalled that whenever he used to get an opportunity to speak in schools and in front of kids, he always used to speak about Chaar Sahibzaade. The decision to observe 26 December as Veer Baal Diwas will go a long way in making kids from all corners of the country aware about them.
Prime Minister thanked the leaders of the Sikh Community for visiting him and said that the doors of his house are always open for them. He recalled his connection with them and time spent together during the course of his stay in Punjab.
Prime Minister praised the spirit of service of the Sikh Community and said that the world needs to be made more aware about it. Prime Minister said that his government is fully committed to the welfare of the Sikh Community. He talked about several steps taken by the government in this regard. He discussed the special arrangements that were made to bring back Guru Granth Sahib from Afghanistan with full honour. He also talked about the steps taken by the government through diplomatic channels to open up the Kartarpur Sahib Corridor for the Sikh pilgrims.
Shri Manjinder Singh Sirsa said that the decision to celebrate Veer Baal Diwas will make kids across the country aware of the sacrifices of Chaar Sahibzaade. Singh Sahib Giani Ranjeet Singh, Jathedar Takht Sri Patna Sahib, thanked the Prime Minister for taking steps like reopening Kartarpur Sahib Corridor and removing GST on Langar. He added that the multiple steps taken by the Prime Minister for the Sikh community show that he is a Sikh at heart. Shri Tarlochan Singh, Former Chairman, National Minority Commission, said that this is the first time since independence that the contribution of the Sikh community, who had sacrificed their lives in huge numbers during partition, is being recognized. He thanked the Prime Minister for taking the contribution of Sikh community to the world stage.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না লৈবাক অসিগী সিখশিংগী মরু ওইবা লুচিংবশিংগা উনখি
‘বীর বাল দিৱস’ লাউথোক্তুনা চার সাহিবজাদেবু ইকাইখুম্নবা উৎপগীদমক্তা সিখ ফুরুপকী লুচিংবশিংনা পি.এম.বু থাগৎপা ফোংদোকখি
‘বীর বাল দিৱস’ অসিনা লৈবাক অসিগী কাচিন-কোয়াদা শিনবা থুংনা লৈরিবা অঙাংশিংদা চার সাহিবজাদেগী লৌখিবা থৌদাংশিং অমসুং মখোয়না কত্থোখিবশিং অদুগী মতাংদা খঙহল্লগনি: পি.এম
পি.এম.না সিখ ফুরুপকী থৌগল তৌবগী ৱাখল্লোন অসিবু থাগৎখি, মালেমদা মসিগী মতাংদা হেন্না খঙহনবা মথৌ তাই হায়না হায়খি
ঐহাক্কী সরকার অসিনা সিখ ফুরুপকী য়াইফনবগীদমক্তা লেংদনা লেপ্লি: পি.এম
.
সিখ ফুরপকী য়াইফনবগীদমক্তা লেপ্পা লৈতনা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখিবগীদমক্তা দেলিগেতশিংনা পি.এম.বু থাগৎপা ফোংদোকখি; মসিনা মহাক অসি থমোইনুংদদি সিখ অমনি হায়বা উৎলি হায়না হায়খি
18 FEB 2022 7:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ৭ লোক কল্যান মার্গতা লৈবাক অসিগী সিখশিংগী মরু ওইবা লুচিংবশিংগা উনখি। সিখ ফুরুপকী য়াইফনবগীদমক্তা লেপ্তনা খোংথাং কয়া অমা পাইখৎখিবগীদমক্তা, অমসুং মরু ওইনা দিসেম্বরগী ২৬পু বীর বাল দিৱস ওইনা লাউথোক্নবগী ৱারেপ লৌরদুনা চার সাহিবজাদেবু ইকাইখুম্নবীবগীদমক্তা দেলিগেশন অদুনা প্রধান মন্ত্রীবু থাগৎপা ফোংদোকখি। দেলিগেশন অদুগী মেম্বর খুদিংমক্না প্রধান মন্ত্রীবু ‘সিরোপাও’ অমসুং ‘সিরি সাহিব’না ইকাইখুম্নবা উৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী রিজন কয়া অমগী মীশিংনা চার সাহিবজাদেগী লৌখিবা থৌদাং অমসুং মখোয়না খত্থোকখিবশিং অদুগী মতাংদা খঙদে। মহাক্না নিংশিংলদুনা হায়খি মদুদি মহাক্না স্কুলশিংদা অমসুং অঙাংশিংগী মমাংদা ৱা ঙাংনবগী খুদোংচাবা অমা হেক ফংবা খুদিংগী, মহাক্না মতম চুপ্পদা চার সাহিবজাদেগী মতাংদা ঙাংখি। দিসেম্বরগী ২৬পু বীর বাল দিৱস ওইনা পাংথোকপগী ৱারেপ অসিনা লৈবাক অসি শিনবা থুংনা কাচিন-কোয়াদা লৈরিবা অঙাংশিংদা মখোয়গী মতাংদা খঙহনবদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌগদৌরিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা সিখ ফুরুপকী মরু ওইবা লুচিংবশিংবু মহাক্কা উনবা লাকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মহাক্কী য়ুমগী থোং অসি মখোয়গীদমক্তা মতম চুপ্পদা লাউনা হাংদুনা লৈগনি হায়না হায়খি। মহাক্না পঞ্জাবতা লৈবা মতমদা মখোয়গা থমখিবা মরী অমসুং মখোয়গা লোইননা লেনখিবা মতম অদুবু নিংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা সিখ ফুরুপকী থৌগল তৌবগী ৱাখল্লোন অদুবু থাগৎখি অমসুং মালেম অসিদা মসিগী মতাংদা হেন্না খঙহনবগী মথৌ তাই হায়না হায়খি। মহাক্কী সরকার অসিনা সিখ ফুরুপকী য়াইফনবগীদমক্তা লেংদনা লেপ্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মসিগী মতাংদা সরকারনা লৌখৎখিবা খোংথাংশিং অদুগী মতাংদা হায়খি। মহাক্না অফগনিস্তান্দগী গুরু গ্রন্থ সাহিবপু পুরক্নবগীদমক্তা তৌখিবা অখন্না থৌরাংশিং অদুগী মতাংদা খন্নখি। মহাক্না সিখ পিলগ্রিমশিংগীদমক্তা কর্তারপুর সাহিব কোরিদোর হাংদোক্নবা দিপ্লোমেতিক ওইবা চেনেলশিংগী খুত্থাংদা সরকার অসিনা লৌখৎখিবা খোংথাংশিং অদুগী মতাংদসু হায়খি।
শ্রী মঞ্জিন্দর সিং সির্সানা হায়কি মদুদি বীর বাল দিৱস পাংথোক্নবগী ৱারেপ অসিনা চার সাহিবজাদেগী কত্থোকখিবশিং অদুগী মতাংদা লৈবাক অসিগী অঙাংশিংদা খঙহল্লগনি। সিং সাহিব গ্যানি রঞ্জীত সিং, জাথেদার তখত স্রি পত্না সাহিবনা কর্তারপুর সাহিব কোরিদোরবু অমুক হন্না হাংদোকপগীদমক্তা অমসুং লঙ্গরদগী জি.এস.তি. লৌথোকপা অসিগুম্বা খোংথাংশিং পাইখৎপগীদমক্তা প্রধান মন্ত্রীবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মখা তারকখি মদুদি সিখ ফুরুপকীদমক্তা প্রধান মন্ত্রীনা লৌখৎখিবা খোংথাং কয়া অসিনা মহাক অসি থমোইনুংদদি সিখ অমনি হায়বা উৎলি।নেস্নেল মাইনোরিতী কমিসনগি হান্নগী চেবরমেন, শ্রী তার্লোচন সিংনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসি খাইদোরকপা মতমদা মশিং য়াম্লবা মীওই কয়া অমনা পুনশি কত্থোকখিবা সিখ ফুরপনা লৌখিবা থৌদাংশিং অদুবু নিংখা তম্লবা মতুংদা অহানবা ওইনা মশক খংবীরে হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না সিখ ফুরুপনা লৌখিবা থৌদাংশিং মালেমগী থাক্তা পুখৎপীবগীদমক্তা প্রধান মন্ত্রীবু থাগৎপা ফোংদোকখি।