Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 172.95 Cr
More than 11.66 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 97.68%
34,113 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 4,78,882
Weekly Positivity Rate is presently at 3.99%
14 FEB 2022 9:24AM by PIB Delhi
With the administration of more than 11.66 lakh Doses (11,66,993) vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 172.95 Cr (1,72,95,87,490) as per provisional reports till 7 am today.
This has been achieved through 1,93,87,689 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,99,496
2nd Dose
99,32,762
Precaution Dose
38,86,601
FLWs
1st Dose
1,84,05,359
2nd Dose
1,73,79,327
Precaution Dose
54,08,921
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,21,32,053
2nd Dose
1,50,14,801
Age Group 18-44 years
1st Dose
54,82,43,614
2nd Dose
42,68,53,644
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,16,66,665
2nd Dose
17,64,04,564
Over 60 years
1st Dose
12,59,18,631
2nd Dose
10,99,07,449
Precaution Dose
80,33,603
Precaution Dose
1,73,29,125
Total
1,72,95,87,490
91,930 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,16,77,641.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.68%.
34,113 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 4,78,882. Active cases constitute 1.12% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 10,67,908 tests being conducted. India has so far conducted over 75.18 Cr (75,18,03,766) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 3.99% and the Daily Positivity rate is reported to be 3.19%.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କରୋନାର କ୍ରମବର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଣୁ ସ୍ଥିତି
ଦେଶର କ୍ରମବର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଣୁ ଟିକାଦାନ ୧୭୨.୯୫ କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କରିଲାଣି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୧.୬୬ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି
ବର୍ତ୍ତମାନର ସୁସ୍ଥ ହାର ୯୭.୬୮%
ବର୍ତ୍ତମାନ ୪,୭୮,୮୮୨ ସକ୍ରିୟ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଅଛନ୍ତି
ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ୩.୯୯%
14 FEB 2022 9:24AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ୍ ଟିକାକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଗତି ଘଟିଛି । ପ୍ରାୟ ୧୧ ଲକ୍ଷ ୬୬ ହଜାର ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇପାରିଛି । ଏହା ଫଳରେ ୧୭୨ କୋଟି ୯୫ ଲକ୍ଷ ଟିକା ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି । ଏହି ସଫଳତା ପାଇଁ ୧,୯୩,୮୭,୬୮୯ ଥର ଚେଷ୍ଟା କରାଯାଇଛି । ଫେବୃଆରୀ ୧୪ ତାରିଖ ସକାଳ ୭ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ହୋଇଥିବା ସଫଳତା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଯତ୍ନ କର୍ମୀ ଏବଂ କ୍ଷେତ୍ରସ୍ତରୀୟ କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଥମ ଡୋଜରେ ୧,୦୩,୯୯,୪୯୬ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଭାବରେ ୯୯,୪୯୬ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଭାବରେ ୯୯.୩୨.୭୬୨ ଜଣଙ୍କୁ ଏବଂ ପ୍ରତିଷେଧକ ମୂଳକ ଭାବେ ୩୮,୮୬,୬୦୧ ଜଣଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । କ୍ଷେତ୍ରସ୍ତରୀୟ କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଥମ ଡୋଜରେ ୧,୮୪,୦୫୩୫୯ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜରେ ୧,୭୩,୭୯,୩୨୭ ଜଣଙ୍କୁ ଏବଂ ପ୍ରତିଷେଧକ ମୂଳକ ୫୪,୦୮,୯୨୧ ଜଣଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ୧୫ରୁ ୧୮ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୫,୨୧,୩୨,୦୫୩ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧,୫୦,୧୪,୮୦୧ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଦିଆଯାଇଛି ।
୧୮ରୁ ୪୪ ବର୍ଷ ବର୍ଗରେ ୫୪,୮୨,୪୩,୬୧୪ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଏବଂ ୪୨,୬୮,୫୩,୬୪୪ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଦିଆଯାଇଛି । ୪୫ରୁ ୫୯ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୨୦,୧୬,୬୬,୬୬୫ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଏବଂ ୧୭୬୪୦୪୫୬୪ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୧୨,୫୯,୧୮,୬୩୧ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧୦,୯୯,୦୭,୪୪୯ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୮୦,୩୩,୬୦୩ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧକ ମୂଳକ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ମୋଟ ପ୍ରତିଷେଧକ ମୂଳକ ଟିକା ୧,୭୩,୨୯,୧୨୫ ଜଣଙ୍କୁ ଦିଆଯାଇଛି । ଏହିପରି ମୋଟ ୧,୭୨,୯୫,୮୭,୪୯୦ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୯୧,୯୩୦ ଜଣ କରୋନାମୁକ୍ତ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୪,୧୬,୭୭୬୪୧ ଜଣ କରୋନାରୁ ମୁକ୍ତ ହେଲେଣି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଭାରତରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ୯୭.୬୮% ରହିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩୪,୧୧୩ ଜଣ ନୂଆ ରୋଗୀ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ସକି୍ରୟ ଥଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୪,୭୮,୮୮୨ ହୋଇ ଥିବା ସ୍ଥଳେ ଏହା ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ସଂଖ୍ୟାର ୧.୨ ଶତାଂଶ । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ପରୀକ୍ଷା ସଂଖ୍ୟାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି । ୧୦,୬୭,୯୦୮ ଜଚ୍ଚଙ୍କ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି ।
ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୭୫,୧୮,୦୩,୭୬୬ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇ ସାରିଲାଣି । ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣ ସଂଖ୍ୟା ୩.୯୯ ଶତାଂଶ ଥିବାବେଳେ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ୩.୧୯ ଶତାଂଶ ରହିଛି ।