Prime Minister's Office
Remarks by Prime Minister Shri Narendra Modi at the One Ocean Summit
11 FEB 2022 8:25PM by PIB Delhi
President Macron,
Excellencies,
Namaskar!
I congratulate President Macron on this important global initiative for oceans.
India has always been a maritime civilization.
Our ancient scriptures and literature talk about the gifts of the oceans including marine life.
Today, our security and prosperity are linked to oceans.
India's ''Indo-Pacific Oceans Initiative'' contains marine resources as a key pillar.
India supports the French initiative of a ''High Ambition Coalition on Bio-diversity Beyond National Jurisdiction ''.
We hope for a legally binding international treaty this year.
India is committed to eliminating single-use plastic.
India recently undertook a nation-wide awareness campaign to clean plastic and other waste from coastal areas.
Three hundred thousand young people collected almost 13 tons of plastic waste.
I have also directed our Navy to contribute100 ship-days this year to cleaning plastic waste from the seas.
India will be happy to join France in launching a global initiative on single use plastics.
Thank you, President Macron.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱান ওসীন সম্মিত্তা থমখিবা ৱারোল
11 FEB 2022 8:25PM by PIB Imphal
প্রসিদেন্ত মেক্রোন,
এক্সিলেন্সীশিং,
খুরুমজরি!
মহাসাগরশিংগীদমক পাইখৎলিবা মরু ওইবা মালেমগী ওইবা থৌরাং অসিগীদমক ঐহাক্না প্রসিদেন্ত মেক্রোনবু থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
ভারত অসি মতম চুপ্পদা মেরিতাইম সিভিলাইজেসন অমা ওইদুনা লাকখি।
সমুদ্রগী পুন্সি য়াওনা মহাসাগরনা পীরিবা খুদোলশিংগী মতাংদা ঐখোয়গী অরিবা স্ক্রিপচরশিং অমসুং সহিত্যানা হায়রি।
ঙসি, ঐখোয়গী ঙাকশেল অমসুং চাউখৎপা অসি মহাসাগরগা মরী লৈনৈ।
ভারতকী “ইন্দো-পেসিফিক ওসীন্স ইনিসিএতিব” অসিদা মেরিন রিসোর্সশিং অসি মরু ওইবা য়ুম্বী অমা ওইনা য়াওরি।
ভারতনা ফ্রেঞ্চকী ইনিসিএতিব অমা ওইরিবা “হায় এম্বিসন কোলিসন ওন বাইও-দাইভর্সিতী বিয়োন্দ নেস্নেল জুরিসদিক্সন” অসিবু শৌগৎলি।
চহি অসিদা আইন্না য়াবা বিন্দিং ইন্তরনেস্নেল ত্রীত অমগীদমক ঐখোয়না আশা তৌরি।
ভারতনা সিঙ্গল-য়ুজ প্লাস্তিক মুত্থৎনবা অচেৎপা ফিরেপ লৌরি।
ভারতনা হন্দক্তা সমুদ্র খোঙবালগী মফমশিংদগী প্লাস্তিক অমসুং অতোপ্পা অমোৎ-অকাই শেংদোক্নবা লৈবাক পুম্বগী এৱের্নেস কেম্পেন অমা চত্থখি।
নহারোল লাখ অহুমনা প্লাস্তিক ৱেস্ত তন ১৩রোম খোমগৎখি।
ঐহাক্না ঐখোয়গী নেভীদা সমুদ্রদগী প্লাস্তিক ৱেস্ত শেংদোক্নবা চহি অসিদা শিপ-দে ১০০ পীবীনবসু হায়খ্রে।
সিঙ্গল য়ুজ প্লাস্তিক্সশিংগী মালেমগী থাক্কী ইনিসিএতিব অমা ফ্রান্সনা হৌদোক্কদৌরিবা অসিদা ভারতনসু য়াওবা ফংলবদি নুংঙাইজগনি।
থাগৎচরি, প্রসিদেন্ত মেক্রোন।