Prime Minister's Office
PM inaugurates 11 new medical colleges and a new campus of CICT in Tamil Nadu
The districts in which the new Medical Colleges are being established are Virudhunagar, Namakkal, The Nilgiris, Tiruppur, Thiruvallur, Nagapattinam, Dindigul, Kallakurichi, Ariyalur, Ramanathapuram and Krishnagiri.
In the last seven years, the number of medical colleges has gone up to 596, an increase of 54%
Medical Under Graduate and Post Graduate seats have gone up to around 1 lakh 48 thousand seats, an increase of about 80% from 82 thousand seats in 2014
The number of AIIMS has gone up to 22 today from 7 in 2014
“The future will belong to societies that invest in healthcare. The Government of India has brought many reforms in the sector”
“A support of over Rupees three thousand crore would be provided to Tamil Nadu in the next five years. This will help in establishing/ Urban Health & Wellness Centres, District Public Health labs and Critical Care Blocks across the state”
“I have always been fascinated by the richness of the Tamil language and culture”
12 JAN 2022 5:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated 11 new medical colleges and a new campus of Central Institute of Classical Tamil (CICT) in Tamil Nadu today through video conference. Union Minister Dr Mansukh Mandaviya, Dr L Murugan and Dr Bharati Pawar, Chief Minister Tamil Nadu Thiru M.K.Stalin were present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that with the inauguration of 11 medical colleges and the inauguration of the new building of the Central Institute of Classical Tamil health of the society is being furthered and at the same time our connection with our culture is getting stronger.
The Prime Minister pointed out that shortage of doctors had remained an issue for a very long time and the current government made it a priority to address this critical gap. He informed that in 2014, the country had 387 medical colleges. In the last seven years only, this number has gone up to 596 medical colleges. This is an increase of 54%. In 2014, India had around 82 thousand medical Undergraduate and Postgraduate seats. In the last seven years, this number has gone up to around 1 lakh 48 thousand seats. This is an increase of about 80%. In 2014, there were only seven AIIMS in the country. But after 2014, the number of AIIMS approved has increased to 22. At the same time, various reforms have been undertaken to make the medical education sector more transparent, he said. The Prime Minister pointed out that by inaugurating 11 medical colleges in one go in Tamil Nadu, he, in a way, broke his own record when he recently inaugurated 9 medical colleges in Uttar Pradesh. He expressed happiness that by establishing colleges in two aspirational districts of Ramanathapuram and Virudhunagar along with one in hilly district of the Nilgiris, regional imbalance is being addressed.
The Prime Minister said the once in a lifetime COVID-19 pandemic has reaffirmed the importance of the health sector. The future will belong to societies that invest in healthcare. The Government of India has brought many reforms in the sector. Thanks to Ayushman Bharat, the poor have access to top quality and affordable healthcare. The cost of knee implants and stents have become one-third of what it was. He also informed that by providing sanitary napkins at the cost of 1 rupee, healthy lifestyle among the women will be furthered. The Pradhan Mantri Ayushman Bharat Infrastructure Mission aims to address the critical gaps in health infrastructure and health research especially at District level. A support of over Rupees three thousand crore would be provided to Tamil Nadu in the next five years. This will help in establishing/ Urban Health & Wellness Centres, District Public Health labs and Critical Care Blocks across the state, the Prime Minister said. In the coming years, “I envision India as being the go-to destination for quality and affordable care, he remarked. India has everything needed to be a hub for medical tourism. I say this based on the skills of our doctors”, he said. He urged the medical fraternity to look at telemedicine as well.
The Prime Minister remarked that he was always fascinated by the richness of the Tamil language and culture. “One of the happiest moments of my life was when I got a chance to speak a few words in the world’s oldest language, Tamil, at the United Nations”, he revealed. He said that his Government also had the honour of setting up 'Subramania Bharati Chair' on Tamil Studies at Banaras Hindu University. He said that this chair located in his Parliamentary constituency, will drive greater curiosity about Tamil.
Commenting on the emphasis on promotion of Indian languages and Indian Knowledge Systems in the National Education Policy 2020, the Prime Minister said that Tamil can now be studied as a classical language in school education at the secondary level or middle level. Tamil is one of the languages in the Bhasha-Sangam where school students get familiar with 100 sentences in various Indian languages in audio videos. Largest e-content of Tamil has been digitized under the Bharatavani project. “We are encouraging education in mother tongue and local languages at schools. Our Government has also started making technical courses like Engineering available to students in Indian languages”, he added.
The Prime Minister said ‘Ek Bharat, Shreshtha Bharat’ seeks to enhance the spirit of unity in diversity and bring our people closer. “When a young child in Haridwar sees a Thiruvalluvar statue and finds out about his greatness, a seed of 'Ek Bharat, Shreshtha Bharat' is laid in a young mind”, he emphasised. He concluded by asking everyone to take all the precaution and maintain covid appropriate behaviour.
The new medical colleges are being established at an estimated cost of about Rs 4000 crore, out of which around Rs 2145 crore has been provided by the Union government and rest by the Tamil Nadu government. The districts in which the new Medical Colleges are being established are Virudhunagar, Namakkal, The Nilgiris, Tiruppur, Thiruvallur, Nagapattinam, Dindigul, Kallakurichi, Ariyalur, Ramanathapuram and Krishnagiri. Establishment of these medical colleges is in line with the Prime Minister's constant endeavour to promote affordable medical education and improve health infrastructure in all parts of the country. The new medical colleges, with cumulative capacity of 1450 seats, are being established under the Centrally Sponsored scheme of ’Establishing of New Medical Colleges attached with existing district/referral hospital’. Under the scheme, medical colleges are established in districts, which do not have either a government or private medical college.
The establishment of a new campus of Central Institute of Classical Tamil (CICT) in Chennai is in line with the Prime Minister’s vision to protect and preserve Indian heritage and promote classical languages. The new campus is fully funded by the Union Government and is built at a cost of Rs 24 Crore. CICT, which was operating from a rented building so far, will now operate from a new 3 storey campus. The new campus is equipped with a spacious library, an e-library, seminar halls and a multimedia hall.
An autonomous organization under the Union Ministry of Education, CICT is contributing to the promotion of classical Tamil by doing research activities so as to establish the ancientness and uniqueness of Tamil language. The institute library has a rich collection of over 45,000 ancient Tamil Books. To promote classical Tamil and support its students, the Institute indulges in academic activities like holding seminars and training programmes, granting fellowship etc. It also aims to translate and publish ‘Thirukkural’ in various Indian as well as 100 foreign languages. The new campus will provide an efficient working environment for the institute in its pursuit of promoting classical Tamil across the world.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তামিলনাডুত ১১ খন নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আৰু চিআইচিটিৰ এটা নতুন চৌহদ উদ্বোধন কৰে
যিবোৰ জিলাত নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় স্থাপন কৰা হৈছে সেইবোৰ হ'ল বিৰুধুনগৰ, নামক্কাল, নীলগিৰি, তিৰুপুৰ, তিৰুভাল্লুৰ, নাগাপট্টিনম, ডিণ্ডিগুল, কাল্লাকুৰিচি, আৰিয়ালুৰ, ৰামনাথপুৰম আৰু কৃষ্ণগিৰি
যোৱা সাত বছৰত চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ সংখ্যা ৫৪% বৃদ্ধি হৈ ৫৯৬ হৈছে
চিকিৎসা স্নাতক আৰু স্নাতকোত্তৰ আসন প্ৰায় ১ লাখ ৪৮ হাজাৰ আসনলৈ বৃদ্ধি হৈছে, যি ২০১৪ চনত ৮২,০০০ আসনতকৈ প্ৰায় ৮০ শতাংশ অধিক
২০১৪ চনত মাত্ৰ ৭ জনৰ তুলনাত এইমছ চিকিৎসালয়ৰ সংখ্যা আজি ২২ লৈ বৃদ্ধি পাইছে
"ভৱিষ্যত টো এনে সমাজৰ হ'ব যিয়ে স্বাস্থ্যসেৱাত বিনিয়োগ কৰিব। ভাৰত চৰকাৰে এই খণ্ডত কেইবাটাও সংস্কাৰ কৰিছে"
"অহা পাঁচ বছৰত তামিলনাডুক ৩,০০০ কোটি টকাৰ অধিক প্ৰদান কৰা হ'ব। ই সমগ্ৰ ৰাজ্যতে নগৰীয় স্বাস্থ্য আৰু সুস্থতা কেন্দ্ৰ, জিলা জনস্বাস্থ্য পৰীক্ষাগাৰ আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ যত্ন খণ্ড স্থাপনত সহায় কৰিব"
"মই সদায় তামিল ভাষা আৰু সংস্কৃতিৰ সমৃদ্ধিৰ দ্বাৰা প্ৰভাৱিত হৈ আহিছো"
12 JAN 2022 5:45PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে তামিলনাডুৰ ১১খন নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আৰু কেন্দ্ৰীয় শাস্ত্ৰীয় তামিল প্ৰতিষ্ঠানৰ (চিআইচিটি) এটা নতুন চৌহদ উদ্বোধন কৰে। অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী ড০ মনসুখ মাণ্ডৱিয়া, ড০ এল মুৰুগান আৰু তামিলনাডুৰ মুখ্যমন্ত্ৰী ড০ ভাৰতী পাৱাৰ উপস্থিত আছিল।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ১১ খন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ উদ্বোধন আৰু কেন্দ্ৰীয় শাস্ত্ৰীয় তামিল সংস্থানৰ নতুন ভৱনৰ উদ্বোধনে আমাৰ সমাজক স্বাস্থ্য সেৱা প্ৰদানকৰাৰ লগতে আমাৰ সংস্কৃতিৰ সৈতে আমাৰ সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰি তুলিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চিকিৎসকৰ অভাৱ বহু দিনধৰি এক সমস্যা হৈ আহিছে আৰু বৰ্তমানৰ চৰকাৰে এই গুৰুত্বপূৰ্ণ অভাৱ দূৰ কৰাত অগ্ৰাধিকাৰ দিছে। তেওঁ কৈছিল যে ২০১৪ চনত দেশত ৩৮৭ খন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আছিল। কেৱল যোৱা সাত বছৰত, সংখ্যাটো 596 খন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়লৈ বৃদ্ধি হৈছে। এইটো ৫৪ শতাংশ বৃদ্ধি। 2014 চনত, ভাৰতত প্ৰায় 82,000 চিকিৎসা স্নাতক আৰু স্নাতকোত্তৰ আসন আছিল। যোৱা সাত বছৰত, সংখ্যাটো প্ৰায় 1.48 লাখ আসনলৈ বৃদ্ধি হৈছে। এইটো প্ৰায় ৮০ শতাংশ বৃদ্ধি। তেওঁ কয় যে ২০১৪ চনত দেশত মাত্ৰ সাতটা এইমছ আছিল। কিন্তু ২০১৪ চনৰ পিছত অনুমোদিত এইমছৰ সংখ্যা ২২ লৈ বৃদ্ধি পাইছে। একে সময়তে, চিকিৎসা শিক্ষা খণ্ডক অধিক স্বচ্ছ কৰি তুলিবলৈ বিভিন্ন সংস্কাৰ কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তামিলনাডুত একেসময়তে ১১খন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় উদ্বোধন কৰি তেওঁ এক প্ৰকাৰে নিজৰ অভিলেখ ভংগ কৰে, যেতিয়া তেওঁ শেহতীয়াকৈ উত্তৰ প্ৰদেশত ৯ খন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় উদ্বোধন কৰিছে। ৰামনাথপুৰম আৰু বিৰুধুনগৰৰ দুখন উচ্চাভিলাষী জিলাৰ লগতে নীলগিৰিৰ পাহাৰীয়া জিলাত মহাবিদ্যালয় স্থাপনৰ লগে লগে আঞ্চলিক ভাৰসাম্যহীনতা বৃদ্ধি পোৱাত তেওঁ আনন্দ প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কোভিড-১৯ মহামাৰীয়ে পুনৰ এবাৰ জীৱনত স্বাস্থ্য খণ্ডৰ গুৰুত্ব নিশ্চিত কৰিছে। ভৱিষ্যত সমাজৰ হ'ব যিয়ে স্বাস্থ্যসেৱাত বিনিয়োগ কৰিব। ভাৰত চৰকাৰে এই ক্ষেত্ৰত কেইবাটাও সংস্কাৰ কৰিছে। দৰিদ্ৰ লোকসকলক উচ্চ মানদণ্ডৰ আৰু সুলভ স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদান কৰাৰ বাবে আয়ুষ্মান ভাৰতক কৃতিত্ব দিয়া হয়। আঁঠু প্ৰতিস্থাপন আৰু ষ্টেণ্টৰ ব্যয় আগৰ তুলনাত এক-তৃতীয়াংশলৈ বৃদ্ধি হৈছে। তেওঁ লগতে কয় যে ১ টকা ব্যয়েৰে চেনিটাৰী নেপকিন প্ৰদান কৰি মহিলাসকলৰ মাজত এক স্বাস্থ্যকৰ জীৱনশৈলী আগবঢ়োৱা হ'ব। প্ৰধানমন্ত্ৰী আয়ুষ্মান ভাৰত আন্তঃগাঁথনি অভিযানৰ লক্ষ্য হৈছে স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি আৰু স্বাস্থ্য গৱেষণাৰ মাজত গুৰুত্বপূৰ্ণ ব্যৱধান দূৰ কৰা, বিশেষকৈ জিলা পৰ্যায়ত। অহা পাঁচ বছৰত তামিলনাডুক ৩,০০০ কোটি টকাৰ অধিক চুচালা প্ৰদান কৰা হ'ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ইয়াৰ ফলত সমগ্ৰ ৰাজ্যতে নগৰস্বাস্থ্য আৰু কল্যাণ কেন্দ্ৰ, জিলা জনস্বাস্থ্য পৰীক্ষাগাৰ আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ যত্ন খণ্ড স্থাপনত সহায় হ'ব। তেওঁ কয়, "অনাগত বছৰবোৰত মই ভাৰতক মানদণ্ড আৰু সুলভ স্বাস্থ্যসেৱাৰ বাবে এক সুপৰিচিত গন্তব্য স্থান হিচাপে দেখিছো।" চিকিৎসা পৰ্যটনৰ কেন্দ্ৰ হ'বলৈ প্ৰয়োজনীয় সকলোবোৰ ভাৰতত বিদ্যমান। মই এইটো আমাৰ চিকিৎসকসকলৰ দক্ষতাৰ ওপৰত আধাৰিত কৰি কওঁ। তেওঁ চিকিৎসা ক্ষেত্ৰৰ লোকসকলক টেলিমেডিচিনৰ প্ৰতি মনোযোগ দিবলৈও আহ্বান জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁ সদায় তামিল ভাষা আৰু সংস্কৃতিৰ সমৃদ্ধিৰ দ্বাৰা প্ৰভাৱিত হৈ আহিছে। "মোৰ জীৱনৰ আটাইতকৈ সুখৰ মুহূৰ্তবোৰৰ ভিতৰত এটা আছিল যেতিয়া মই ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ বিশ্বৰ আটাইতকৈ পুৰণি ভাষা তামিলভাষাত কেইটামান শব্দ কোৱাৰ সুযোগ পাইছিলো। তেওঁ কৈছিল যে তেওঁৰ চৰকাৰক বেনাৰস হিন্দু বিশ্ববিদ্যালয়ত তামিল অধ্যয়নৰ ওপৰত 'সুব্ৰমনিয়াম ভাৰতী পীঠ' স্থাপন কৰিবলৈও সন্মানিত কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে তেওঁৰ সংসদীয় সমষ্টিত অৱস্থিত বিচাৰপীঠখনে তামিলৰ প্ৰতি অধিক কৌতূহল সৃষ্টি কৰিব।
ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতি ২০২০ত ভাৰতীয় ভাষা আৰু ভাৰতীয় জ্ঞান ব্যৱস্থাৰ প্ৰচাৰৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মাধ্যমিক পৰ্যায় বা কেন্দ্ৰীয় পৰ্যায়ত বিদ্যালয় শিক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত তামিল ভাষা হিচাপে এতিয়া অধ্যয়ন কৰিব পাৰি। তামিল হৈছে সঙ্গমৰ ভাষাবোৰৰ এটা, য'ত বিদ্যালয়ৰ শিক্ষাৰ্থীসকলে অডিঅ' ভিডিঅ'ত বিভিন্ন ভাৰতীয় ভাষাত ১০০ টা বাক্যৰ সৈতে পৰিচিত। ভাৰতবাণী প্ৰকল্পৰ অধীনত তামিলৰ সৰ্ববৃহৎ ই-সমল ডিজিটাইজ কৰা হৈছে। "আমি বিদ্যালয়সমূহত মাতৃভাষা আৰু স্থানীয় ভাষাত শিক্ষাক উৎসাহিত কৰি আছো। আমাৰ চৰকাৰে ও শিক্ষাৰ্থীসকলৰ বাবে ভাৰতীয় ভাষাত অভিযান্ত্ৰিকৰ দৰে কাৰিকৰী পাঠ্যক্ৰম উপলব্ধ কৰা আৰম্ভ কৰিছে। "
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "এক ভাৰত, শ্ৰেষ্ঠ ভাৰত" হৈছে বৈচিত্ৰ্যৰ মাজত ঐক্যৰ মনোভাৱ বৃদ্ধি কৰা আৰু আমাৰ জনসাধাৰণক ওচৰলৈ অনাৰ এক প্ৰয়াস। "যেতিয়া হৰিদ্বাৰত এটা সৰু শিশুৱে থিৰুভাল্লুভাৰৰ মূৰ্তি টো দেখে আৰু তেওঁৰ মহানতাৰ বিষয়ে জানে, তেতিয়া 'এক ভাৰত, শ্ৰেষ্ঠ ভাৰত'ৰ বীজ যুৱ মনত ঢালি দিয়া হয়," তেওঁ দৃঢ়তাৰে কয়। অৱশেষত, তেওঁ সকলোকে সকলো সাৱধানতা অৱলম্বন কৰিবলৈ আৰু সঠিক আচৰণ বজাই ৰাখিবলৈ কৈছিল।
নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়সমূহ প্ৰায় ৪,০০০ কোটি টকা ব্যয়েৰে স্থাপন কৰা হৈছে, যাৰ ভিতৰত প্ৰায় ২,১৪৫ কোটি টকা কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে আৰু বাকীবোৰ তামিলনাডু চৰকাৰে প্ৰদান কৰিছে। যিবোৰ জিলাত নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় স্থাপন কৰা হৈছে তাৰ ভিতৰত আছে বিৰুধুনগৰ, নামক্কাল, নীলগিৰি, তিৰুপুৰ, তিৰুভাল্লুৰ, নাগাপট্টিনম, ডিণ্ডিগুল, কাল্লাকুৰিচি, আৰিয়ালুৰ, ৰামনাথপুৰম আৰু কৃষ্ণগিৰি। এই চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়সমূহৰ প্ৰতিষ্ঠা দেশৰ সকলো প্ৰান্ততে সুলভ চিকিৎসা শিক্ষাৰ প্ৰচাৰ আৰু স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি উন্নত কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নিৰন্তৰ প্ৰচেষ্টাৰ সৈতে সামঞ্জস্যপূৰ্ণ। সৰ্বসৰ্বাধিক, ১৪৫০ খন আসনৰ ক্ষমতাথকা নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়সমূহ 'বৰ্তমানৰ জিলা/ৰেফাৰেল চিকিৎসালয়ৰ সৈতে সংলগ্ন নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় স্থাপন' শীৰ্ষক কেন্দ্ৰীয় পৃষ্ঠপোষকতাত এক আঁচনিৰ অধীনত স্থাপন কৰা হৈছে। আঁচনিখনৰ অধীনত, চৰকাৰী বা ব্যক্তিগত চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় নথকা জিলাবোৰত চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় স্থাপন কৰা হয়।
চেন্নাইত কেন্দ্ৰীয় ধ্ৰুপদী তামিল প্ৰতিষ্ঠানৰ (চিআইচিটি) এটা নতুন চৌহদ স্থাপন ভাৰতীয় ঐতিহ্যৰ সুৰক্ষা আৰু সংৰক্ষণ আৰু শাস্ত্ৰীয় ভাষাৰ প্ৰচাৰৰ দিশত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সামঞ্জস্যপূৰ্ণ। নতুন কমপ্লেক্সটো কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ দ্বাৰা সম্পূৰ্ণৰূপে পুঁজি যোগান ধৰা হৈছে আৰু ২৪ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। এতিয়ালৈকে এটা ভাড়াঘৰৰ পৰা পৰিচালিত চি.আই.চি.টি.-য়ে এতিয়া নতুন ৩ মহলীয়া কমপ্লেক্সৰ পৰা কাম কৰিব। নতুন কমপ্লেক্সটোত এটা বিশাল পুথিভঁৰাল, এটা ই-লাইব্ৰেৰী, চেমিনাৰ হল আৰু এটা মাল্টিমিডিয়া হল আছে।
চি.আই.চি.টি. হৈছে কেন্দ্ৰীয় শিক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনত এক স্বায়ত্তশাসিত সংগঠন, যি তামিল ভাষাৰ প্ৰাচীনতা আৰু স্বকীয়তা প্ৰতিষ্ঠা কৰিবলৈ গৱেষণা কাৰ্যকলাপ চলাই ধ্ৰুপদী তামিলৰ প্ৰচাৰত অৰিহণা যোগাই আছে। প্ৰতিষ্ঠানটোৰ পুথিভঁৰালত ৪৫,০০০ তকৈও অধিক প্ৰাচীন তামিল কিতাপৰ সমৃদ্ধ সংগ্ৰহ আছে। ধ্ৰুপদী তামিলৰ প্ৰচাৰ আৰু ইয়াৰ শিক্ষাৰ্থীসকলক সমৰ্থন কৰাৰ বাবে, প্ৰতিষ্ঠানটো শৈক্ষিক কাৰ্যকলাপ যেনে চেমিনাৰ আৰু প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচী আয়োজন, ফেলোশ্বিপ আৱণ্টন আদিত জড়িত। ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে বিভিন্ন ভাৰতীয় ৰ লগতে ১০০ টা বিদেশী ভাষাত 'থিৰুক্কুৰাল' অনুবাদ আৰু প্ৰকাশ কৰা। নতুন চৌহদটোৱে বিশ্বজুৰি ধ্ৰুপদী তামিল পৃথকীকৰণৰ প্ৰচাৰৰ প্ৰচেষ্টাত প্ৰতিষ্ঠানটোৰ বাবে এক কাৰ্যকৰী সক্ৰিয় পৰিৱেশ প্ৰদান কৰিব।