Ministry of Health and Family Welfare
Number of Fully Vaccinated individuals surpasses the Partially Vaccinated eligible population for the first time: Dr Mansukh Mandaviya
“This feat possible due to people’s faith and confidence in the Govt, ‘Jan-Bhagidari’ and the ‘Har Ghar Dastak’ campaign”
Union Health Minister assures of No Shortage of Vaccine Doses in the country, urges people to come forward for second dose
17 NOV 2021 1:42PM by PIB Delhi
“The number of the fully vaccinated individuals has surpassed the partially vaccinated eligible population for the first time in the country. This feat has been made possible due to the Hon. Prime Minister’s vision of ‘Jan-Bhagidari’ and “Whole of Government Approach”, people’s faith and confidence in the Government, and the ongoing ‘Har Ghar Dastak’ campaign which has seen tremendous response from various parts of the country”. This was stated by Dr. Mansukh Mandaviya, Union Minister for Health & Family Welfare, here today.
In a significant achievement to the nationwide vaccination coverage for the country, for the first time the number of fully vaccinated individuals has surpassed those who have been administered only a single dose of vaccine. The country has in total administered over 113.68 Cr (1,13,68,79,685) as per 7 am provisional reports today with the administration of 67,82,042 vaccine doses in the last 24 hours. This has been achieved through 1,16,73,459 sessions. Out of which, 75,57,24,081 doses were administered as first dose and 38,11,55,604 doses were administered as second dose. Thus, the number of fully vaccinated individuals (38,11,55,604) exceeds those who have been administered a single dose (37,45,68,477).
The Union Health Minister congratulated the collective spirit of the country on this achievement. In a tweet, he appealed to all eligible citizens to get vaccinated. “We will win the battle against COVID-19 together,” he stated.
The Union Health Minister expressed confidence that the country will have vaccinated every Indian by the end of the month-long ‘Har Ghar Dastak’ campaign. “The staunch political commitment of the Government of India to protect every citizen from COVID-19 through vaccination has enabled the nationwide COVID-19 vaccination drive to achieve several feats ever since its inception on 16th January, 2021. The nation achieved the distinction of having administered 100 cr doses on 21st October, 2021. Subsequently, Prime Minister Shri Narendra Modi ji gave a clarion call and launched the ‘Har Ghar Dastak’ campaign on 3rd November, 2021 to knock every door and reach out to every household and immunize every citizen against COVID-19 in the spirit of Antyodaya”, Dr Mandaviya said.
The month long ‘Har Ghar Dastak’ vaccination campaign aims to ensure that all the adult population is covered with the first dose of COVID vaccine, while those who are due for the second doses are motivated to take the second dose. Healthcare workers are conducting door-to-door vaccinations of eligible people across India with a special focus on districts where less than 50 per cent of the eligible population has been vaccinated.
The Union Health Minister also assured that there was no shortage of vaccine doses in the country. He urged people to come forward for second dose, and motivate those in their family and community to take both the doses.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অহানবা ওইনা মপুং ফানা ভেক্সিন কাপ্লবা মীওই মশিংনা পার্সিয়েল্লী ভেক্সিনেতেদ ইলিজিবল পোপুলেসনদগী হেনখ্রে: দা. মন্সুখ মন্দাবিয়া
“সরকারদা মীয়াম্না থাজবা থম্বা অমসুং কনফিদেন্স লৈহনবা, ‘জন-ভাগিদারি’ অমসুং ‘হর ঘর দস্তক’ কেম্পেন্দনা মরম ওইদুনা মহৈ অসি ফংবা ঙমহল্লিবনি”
লৈবাক অসিদা ভেক্সিনগী অৱাৎপা লৈহল্লোই হায়না কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা থাজবা পীখ্রে, অনিশুবা দোজ কাপথোক্নবা থোকপিরক্নবা মীয়ামদা তকশিনখ্রে
17 NOV 2021 1:42PM by PIB Imphal
“লৈবাক অসিদা অহানবা ওইনা মপুং ফানা ভেক্সিন কাপ্লবা মীওই মশিংনা পার্সিয়েল্লী ভেক্সিনেতেদ ইলিজিবল পোপুলেসনদগী হেনখ্রে৷ মসিগী মহৈ অসি প্রধান মন্ত্রীগী বিজন ‘জন-ভাগিদারি’ অমসুং “হ্বোল ওফ গভর্মেন্ত এপ্রোচ”, সরকারদা মীয়াম্না থাজবা থম্বা অমসুং কনফিদেন্স লৈহনবা, অমসুং লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংদগী চাওনা রেস্পোন্স পীরকপা উখ্রবা চত্থরিবা ‘হর ঘর দস্তক’ কেম্পেন্দনা মরম ওইদুনা ফংবা ঙমখিবনি”৷ ৱাফম অসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. মন্সুখ মন্দাবিয়ানা ঙসি মফম অসিদা ফোংদোকখিবনি৷
লৈবাক অসিগীদমক লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা ভেক্সিন কাপ্পগী কভরেজ অসিদা মরু ওইবা এচিবমেন্ত অমদা, অহানবা ওইনা মপুং ফানা ভেক্সিন কাপখ্রবা মীওই মশিংনা ভেক্সিনগী দোজ অমা খক্তমক কাপ্লিবা মীওই মশিংদগী হেনখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৬৭,৮২,০৪২ কাপতুনা ঙসি অয়ুক পুং ৭তা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না লৈবাক অসিদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১১৩.৬৮ হেন্না(১,১৩,৬৮,৭৯,৬৮৫)কাপখ্রে৷ হায়রিবা মশিং অসি সেসন ১,১৬,৭৩,৪৫৯দা কাপখিবনি৷ মসিগী মনুংদা, দোজ ৭৫,৫৭,২৪,০৮১না অহানবা দোজনি অদুগা দোজ ৩৮,১১,৫৫,৬০৪না অনিশুবা দোজ কাপখি৷ মতৌ অসিগুম্না মপুং ফানা ভেক্সিন কাপ্লিবা মশিং(৩৮,১১,৫৫,৬০৪)না দোজ অমা খক্তমক কাপ্লিবা মীওই মশিং(৩৭,৪৫,৬৮,৪৭৭)দগী হেনখ্রে৷
এচিবমেন্ত অসিগীদমক লৈবাক অসিনা খুৎশম্নদুনা হোৎনমিন্নখিবা অদুগীদমক কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোংদোকখি৷ ত্বীত অমদা, মীপুম খুদিংমক ভেক্সিন কাপথোক্নবা মহাক্না এপীল তৌরকখি৷ “অমতা ওইনা খুৎশম্নদুনা কোবিদ-১৯গী মাইয়োক্তা চংশিল্লিবা লান অসিদা ঐখোয়না মাই পাক্কনি,” হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
থা-হেন্না শাংনা চত্থরিবা ‘হর ঘর দস্তক’ কেম্পেন্দ লোইশিল্লকপদা লৈবাক অসিনা ভারত মচা খুদিংমক ভেক্সিন কাপ্লগনি হায়বগী থাজবা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ “ভেক্সিনেসনগী খুৎথাংদা কোবিদ-১৯দগী প্রজা খুদিংমকপু ঙাক-শেন্দুনা থম্নবা ভারত সরকারনা হোৎনখিবা অদুনা ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌরক্লিবা লৈবাক শিনবা থুংনা ভেক্সিন কাপ্পগী দ্রাইব অসিনা অফবা মহৈ কয়া অমা ফংবা ঙমখিবনি৷ ২০২১গী ওক্তোবর ২১দা লৈবাক অসিনা ভেক্সিন দোজ কোতি ১০০ কাপ্পা ঙমখ্রে৷ লোইন-লোইননা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অচেৎপা ৱাফম অমা থম্বিখি অমসুং অন্ত্যোদয়াগী স্পিরিতকা লোইননা কোবিদ-১৯গী মাইয়োক্তা লৈবাক অসিদা লৈরিবা প্রজা খুদিংমক ইম্ম্যুনাইজ তৌনবা অমসুং য়ুমথোং খুদিংদা চংদুনা ভেক্সিন কাপথোক্নবা ২০২১গী নবেম্বর ৩দা ‘হর ঘর দস্তক’ কেম্পেন্দ হৌদোকখি”, হায়না দা. মন্দাবিয়ানা ফোংদোকখি৷
মপুং-মরৈ ফারবা মীওই পুম্নমক কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপথোক্নবা অদুগা অনিশুবা দোজ কাপ্তনা লৈরিবা মীওইশিংবুনা অনিশুবা দোজ কাপথোকহন্নবা মপুক্নিং ওলহন্নবা থা হেন্না শাংলিবা ‘হর ঘর দস্তক’ ভেক্সিনেসন কেম্পেন্দনা পান্দম থম্লি৷ ভেক্সিন কাপ্পা য়ারবা মীওই মশিংগী চাদা ৫০দগী তানা ভেক্সিন কাপ্লিবা জিলাশিংদা অখন্ননা মীৎয়েং চংদুনা ভারত্তা লৈরিবা ভেক্সিন কাপ্পা য়ারবা মীওই খুদিংমক্কী য়ুমথোংদা হেল্থকেয়র ৱার্করশিংনা চংদুনা ভেক্সিন কাপ্লি৷
লৈবাক অসিদা ভেক্সিনগী অৱাৎপা লৈহল্লোই হায়নসু কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা থাজবা পীখি৷ অনিশুবা ভেক্সিন কাপথোক্নবগীদমক মীয়াম্না থোকপিরক্নবা অমসুং মখোয়গী ইমুংশিং অমদি কম্ম্যুনিতী অদুদা লৈরিবা মীওইশিংবু মপুক্নিং ওলহন্দুনা দোজ অনিমক কাপথোকহন্নবা মহাক্না মীয়ামদা তকশিনখি৷