Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi speaks on telephone with H. E. Fumio Kishida, Prime Minister of Japan
08 OCT 2021 6:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with His Excellency Fumio Kishida, Prime Minister of Japan.
Prime Minister conveyed his congratulations and best wishes to H.E. Kishida for assuming charge as Prime Minister of Japan.
Both leaders expressed satisfaction at the rapid progress in the Special Strategic and Global Partnership between India and Japan, and agreed on the potential to further enhance cooperation in a variety of areas, including in high-technology and futuristic sectors. Prime Minister invited Japanese companies to benefit from India's economic reforms through greater investment.
The leaders also discussed the increasing alignment of perspectives, and robust cooperation, between India and Japan in the Indo-Pacific region. They reviewed the progress of cooperation under the Quad framework in this regard.
Prime Minister invited His Excellency Kishida to visit India at his earliest convenience for a bilateral Summit meeting.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জপানগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. ফুমিও কিশিদাগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
08 OCT 2021 6:10PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জপানগী প্রধান মন্ত্রী, হিজ এক্সিলেন্সী ফুমিও কিশিদাগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে৷
ঐচ.ই. কেশিদানা জপানগী প্রধান মন্ত্রী ওইনা থৌ পুরকখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ওইবা থাগৎ-ৱাহৈশিং অমদি য়াইফ-মঙ্গোলশিং পীখি৷
ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা অখন্নবা স্ত্রাতিজিক অমদি গ্লোবেল পার্তনরশিপ্তা খোঙজেল য়াংনা চাওখৎলক্লিবা অসিদা লিদর অনিনা অপেনবা ফোংদোকখি অমদি হাই-তেক্নোলোজী অমসুং ফ্যুচরিস্তিক সেক্তরশিংদা য়াওনা তোঙান তোঙানবা এরিয়াশিংদা মখাতানা কোওপরেসন হেন্না পীনবগী পোতেন্সিএল অদুদা য়ানখি৷ ইনবেস্তমেন্ত হেন্না থাদদুনা ভারতকী ইকোনোমিক রিফোর্মশিং অসিদগী কান্নবা লৌননবা প্রধান মন্ত্রীনা জপানিজ কম্পেনীশিং কৌখি৷
ইন্দো-পেসিফিক রিজনদা ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা অফবা কোওপরেসন পীননবা অমদি পর্সপেক্তিবশিংগী এলাইনমেন্ত হেনগৎলক্লিবা অসিসু লিদরশিংনা খন্ন-নৈনখি৷ হিরম অসিগী মতাংদা মখোয়না ক্বাদ ফ্রেমৱার্ক্কী মখাদা কোওপরেসন পীনবাগী খোঙজেল অদু য়েংশিনখি৷
বাইলেতরেল সম্মিত মীতিং অমগীদমক অথুবা মতমদা হিজ এক্সিলেন্সী কিশিদানা ভারত্তা লাকপিনবা প্রধান মন্ত্রীনা হায়জখি৷