Ministry of Health and Family Welfare
Health Ministry launches ‘Mental Health Awareness Campaign Week’
Shri Mansukh Mandaviya highlights importance of Mental Health as being intrinsic to Physical Health and Wellness
05 OCT 2021 5:36PM by PIB Delhi
Shri Mansukh Mandaviya, Union Minister for Health and Family Welfare has brought the focus on mental health as being intrinsic to physical health and wellness, here today. The Union Ministry of Health & Family Welfare is observing Mental Health Awareness Campaign Week beginning from today and culminating on the World Mental health Day. 10th October is observed globally as the World Mental Health Day to raise awareness on mental health issues and mobilize efforts to support mental health.
This year’s World Mental Health Day comes at a time when the daily lives have been transformed to a significant extent because of COVID-19. This in turn has given rise to various mental health concerns among people. Under guidance of the Union Health Minister, the Mental Health Awareness Campaign Week is being observed with an aim to encourage people’s participation to break the stigma surrounding Mental Disorders.
As part of the activities envisaged for the Mental Health Awareness Campaign Week, Shri Mansukh Mandaviya, Union Minister of Health & Family Welfare and Chemical & Fertilizers released the UNICEF’s State of the World’s Children Report today. The report takes a comprehensive look at the mental health of children, adolescents and caregivers in the 21st century. As highlighted in the report, the COVID-19 pandemic has had a significant impact on children’s mental health.
The other activities under the aegis of the Mental Health Awareness Campaign Week include virtual awareness workshops by NIMHANS, Bengaluru in collaboration with Educational Institutions and other suitable organization, cycle rallies in different parts of Delhi, green ribbon campaign, short film release in regional languages, launch of #breakthestigma hashtag campaign and quiz/ slogan competitions on mental health.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হকশেল মন্ত্রালয়না ‘মেন্তেল হেল্থ এৱার্নেস কেম্পেন্দ ৱীক’ লোঞ্চ তৌখ্রে
ফিজিকেল হেল্থ অমদি ৱেল্নেসতা য়াম্না তঙাই ফদ্রিবা মেন্তেল হেল্থগী মরু ওইরিবা অদু শ্রী মন্সুখ মন্দাবিয়ানা পনখ্রে
05 OCT 2021 5:36PM by PIB Imphal
ঙসি মফম অসিদা, হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী মন্সুখ মন্দাবিয়ানা ফিজিকেল হেল্থ অমদি ৱেল্নেসতা য়াম্না তঙাই ফদ্রিবা মেন্তেল হেল্থদা মীৎয়েং চংনবা হায়খ্রে৷ ঙসিদগী হৌদুনা মালেমগী মেন্তেল হেল্থ নুমিৎতা লোইশিনগদৌরিবা মেন্তেল হেল্থ এৱার্নেস কেম্পেন্দ কেম্পেন্দ ৱীক হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না পাংথোক্লি৷ মেন্তেল হেল্থ ইসুশিংগী মতাংদা এৱার্নেস পীনবা অমদি মেন্তেল হেল্থ সপোর্ত তৌনবা ময়াম পুম্না হোৎনমিন্ননবা ওক্তোবর ১০ অসি মালেম শিনবা থুংনা মালেমগী মেন্তেল হেল্থ নুমিৎ হায়না পাংথোক্লি৷
হন্দক চহিগী মালেমগী মেন্তেল হেল্থ নুমিৎ অসিদি কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা নোংমগী পুন্সি মরেলশিংদা চাওনা অহোংবা লাকহনখ্রবা মতম অসিদা তারি৷ মসিনা মরম ওইদুনা মীয়ামগী মরক্তা তোঙান তোঙানবা মেন্তেল হেল্থ কন্সর্নশিং লাকখ্রে৷ কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা, মেন্তেল দিসওদরশিংবু কোইশিন্দুনা থম্লিবা স্তিগমা অমা থুগাইনবা মীয়াম শরুক য়াহনবদা পুক্নিং থৌগৎপনা পান্দম অমা ওইদুনা মেন্তেল হেল্থ এৱার্নেস কেম্পেন্দ ৱীক পাংথোক্লি৷
মেন্তেল হেল্থ এৱার্নেস কেম্পেন্দ ৱীক্কীদমক পাংথোক্কদৌরিবা থবক থৌরমশিংগী শরুক ওইনা, হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমদি কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী মন্সুখ মন্দাবিয়ানা ঙসি য়ুনিসেফকী স্তেত ওফ দি ৱার্ল্দস চিল্দ্রেন রিপোর্ত রিলিজ তৌখি৷ ২১শুবা চহি চাদা লৈরিবা অঙাংশিং, ইনখৎলক্লিবা নহাশিং অমদি কেয়রগিবরশিংগী মেন্তেল হেল্থদা রিপোর্ত অসিনা কুপথনা পল্লি৷ রিপোর্ত অসিদা পনখিবগী মতুং ইন্না, কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎনা অঙাংশিংগী মেন্তেল হেল্থদা য়াম্না মরু ওইবা শাফু অমা পীখ্রে৷
মেন্তেল হেল্থ এৱার্নেস কেম্পেন্দ ৱীক্কী মখাদা পাংথোক্কদৌরিবা অতোপ্পা থবক থৌরমশিংগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিং অমদি অতোপ্পা চানবা ওর্গনাইজেসনগা খুৎশম্নরগা বেঙ্গলুরুদা লৈরিবা এন.আই.এম.ঐচ.এ.এন.এস.না ভর্চুএল এৱার্নেস ৱার্কশোপশিং পাংথোকপা, দিল্লীগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা সাইকল রেল্লীশিং পাংথোকপা, গ্রীন রিবোন কেম্পেন্দ, রিজনেল লোনশিংদা শোর্ত ফিল্ম রিলিজ তৌবা, #breakthestigma hashtag campaign লোঞ্চ তৌবা অমদি মেন্তেল হেল্থগী মরমদা ক্বুইজ/ স্লোগান কম্পিতিসনশিং পাংথোকপা অসিনি৷