Prime Minister's Office
English rendering of PM's address on the occasion of 125th Birth Anniversary of Srila Bhaktivedanta Swami Prabhupada Ji
01 SEP 2021 6:47PM by PIB Delhi
Hare Krishna! Joining us today on this auspicious occasion are the country’s Culture Minister Shri G. Kishan Reddy, the President of ISKCON Bureau, Shri Gopal Krishna Goswami ji, and all the fellow Krishna devotees from different countries of the world!
Day before yesterday, it was Sri Krishna Janmashtami and today we are celebrating the 125th birth anniversary of Srila Prabhupada. It is as if both the happiness and contentment of accomplishment are merged together. This spirit is being experienced by millions of followers of Srila Prabhupada Swami and Krishna devotees all over the world. I can see all the saints from different countries on the screen. It is as if millions of minds are bound by one emotion and millions of bodies are connected by one common consciousness! This is the Krishna consciousness which has been spread by Prabhupada Swami ji to the entire world.
Friends,
We all know that Prabhupada Swami was not only a supernatural devotee of Krishna, but he was also a great devotee of Bharat. He fought in the freedom struggle of the country. He even refused to take his diploma from the Scottish College in support of the non-cooperation movement. Today it is a happy coincidence that the country is celebrating the 125th birthday of such a great patriot at a time when India is celebrating 75 years of its independence, the Amrit Mahotsav. Srila Prabhupada Swami always used to say that he is traveling in the countries because he wants to give India's most priceless treasure to the world. The spirit of the knowledge and science of India, the life culture and traditions that we have, is अथ-भूत दयाम् प्रति, i.e., for the welfare of the living entity only! इदम् न ममम् , i.e., ‘it is not mine’, is also the last mantra of our rituals. This is for the entire universe, for the benefit of the entire creation and that is why, Swami ji's revered Guruji Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati ji saw that potential in him and instructed him to take the thought and philosophy of India to the world. Srila Prabhupada ji made this command of his Guru his mission, and the result of his efforts is visible in every corner of the world today.
In the Amrit Mahotsav also, India’s resolutions are based on the mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas and Sabka Vishwas in its onward journey. The spirit of global well-being is at the heart of these resolutions, at the core of our goals. And all of you are a witness to how necessary everyone's effort is for the fulfillment of these resolutions. If Prabhupada ji alone has given so much to the world then can you imagine the outcome if we all make concerted efforts with his blessings? We will definitely reach that peak of human consciousness from where we can play a bigger role in the world and spread the message of love to the masses.
Friends,
A great example of how much India can offer to the world in the interest of humanity is our knowledge and tradition of yoga spread all over the world! It is our resolve that the entire world should benefit from the sustainable lifestyle of India and the sciences like Ayurveda. India has made the mantra of self-reliance which Srila Prabhupada often used to talk about, and the country is moving forward in that direction. Many times when I talk about the goals of AatmaNirbhar Bharat and Make in India, I cite the examples of the success of ISKCON's Hare Krishna movement to my officers and businessmen. When we visit any country and when people greet us with 'Hare Krishna', we feel so much warmth and pride. Imagine how we would feel when we get this same affinity for Make in India products! We can also achieve these goals by learning from ISKCON.
Friends,
Lord Krishna had said to Arjuna – न हि ज्ञानेन सदृशम् पवित्र-मिह विद्यते
That is, there is nothing as holy as knowledge. After highlighting the supremacy of knowledge, he had said one more thing मय्येव मन आधत्स्व मयि बुद्धिम निवेशय, i.e., having attained the science of knowledge, devote your mind and intellect to Krishna. This faith and this force is also a yoga, which is called Bhakti Yoga in the 12th chapter of the Gita and the power of this Bhakti Yoga is enormous. The history of India is also a witness to this. When India was trapped in the deep abyss of slavery and was unable to concentrate on its knowledge and power due to injustice, oppression and exploitation, it was Bhakti that kept India's consciousness alive and its identity intact. Today scholars evaluate that if there was no social revolution of the Bhakti period, it is difficult to imagine where India would have been and in what form! But, in those difficult times, saints like Chaitanya Mahaprabhu, who held together our society with the spirit of devotion, gave the mantra of 'Faith to Self-confidence'. Bhakti ended discrimination of faith, social high and low, rights and wrongs and made a direct relation between Shiva and life.
Friends,
If you study the history of India, you will also find that sages and seers kept on appearing before the society in different periods, kept incarnating to hold on to this thread of devotion. If a sage like Swami Vivekananda propagated Vedas and Vedanta to the West, then Srila Prabhupada and ISKCON took up this great responsibility of propounding Bhakti Yoga to the world. He worked to connect Bhakti Vedanta with the consciousness of the world. This was no ordinary task. He started a global mission like ISKCON at the age of about 70, when people become inactive. This is a huge inspiration for our society and for every person. Many times we see people saying that age has advanced, otherwise, they would have done a lot! Or it is not the right age to do all these things? But Prabhupada Swami remained active for his resolutions from his childhood till his whole life. When Prabhupada ji went to America by sea, he was almost empty-pocket; he had only Gita and Shrimad Bhagwat! During the journey, he suffered heart attacks twice. When he reached New York, he did not have any arrangements for food and no place to stay. But what the world saw in the next 11 years, in the words of revered Atal ji, it was nothing less than a miracle.
Today there are hundreds of ISKCON temples in different countries of the world and a number of Gurukuls are keeping Indian culture alive. ISKCON has told the world that faith for India means zeal, enthusiasm and gaiety and faith in humanity. Today, people in different countries of the world are often seen doing ‘kirtan’ in Indian attire. The clothes are simple, there are instruments like ‘dholak’ and ‘manjira’ in their hands and they chant Hare Krishna, swaying in a spiritual peace. When people see them, they think that maybe there is some festival or event! But this ‘kirtan’, this event, is a way of life for us in our country. This joyful form of faith has been attracting people all over the world and is giving new hope to the stressed world today.
Friends,
Lord Krishna has said in the Gita:
अद्वेष्टा सर्व-भूतानांमैत्रः करुण एव च।
निर्ममोनिर-हंकारः सम दु:ख सुखः क्षमी॥
That is, one who loves only the living entity, has compassion and love for them, does not hate anyone, he is endearing to God. This mantra has been the basis of the thought of India for thousands of years. And our temples have been involved in giving social basis to this thinking. ISKCON temples have emerged as the modern centers of this tradition of service. I remember how ISKCON had stepped forward to serve the people when there was an earthquake in Kutch. Whenever there has been any calamity in the country, whether it is the tragedy of Uttarakhand or the devastation of cyclones in Odisha and Bengal, ISKCON has always lent its support to the society. Even in the Corona pandemic, you have been continuously arranging food and other requirements for millions of patients, their families and migrants. Apart from the pandemic, you continue the relentless campaign of providing free food and service to millions of poor. I am aware of the hospitals being built by ISKCON for Covid patients and how you are participating in the vaccine campaign. I wish ISKCON and all its devotees very best for this service.
Friends,
Today you are not only serving Krishna with the mantra of Satya, Seva and Sadhna, but also playing the role of brand ambassador of Indian ideals and values ​​all over the world. The eternal ethos of India is: सर्वे भवन्तु सुखिनः, सर्वे संतु निरामयः (May all be prosperous and happy; May all be free from illness). This idea has become the resolution of millions of people today through ISKCON. The love for God, and the vision of God in the living entity alone, is the way to the realization of this resolution. This is the path God has shown us in the Vibhuti Yoga chapter. We are hopeful that we will apply this mantra of 'वासुदेवः सर्वम्' (God is everywhere) in our life and make human beings aware of this harmony. With this spirit, thank you all so much!
Hare Krishna!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শ্রী ভক্তিবেদন্তা স্বামি প্রভুপদা জিগী ১২৫রক শুবা মপোক-কুমওন থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ঙাংখিবা ৱারোল
01 SEP 2021 6:47PM by PIB Imphal
হরে কৃষ্ণ! ঙসিগী থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা মীওইশিং অদুদি লৈবাক অসিগী কল্চর মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশান রেদ্দী, ইক্সকোন ব্যুরোগী প্রসিদেন্ত, শ্রী গোপাল কৃষ্ণ গোস্বামি জি অমসুং মালেম অসিগী তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদা লৈরিবা কৃষ্ণদা থৱাই লুপচবা মীওই পুম্নমক্নি!
নহান অসি শ্রী কৃষ্ণ জনমাশতামিনি অদুগা ঙসিনা ঐখোয়না শ্রীলা প্রভুপদাগী ১২৫রক শুবা মপোক-কুমওন থৌরম পাংথোক্লি৷ মসিদা হরাউবা অমসুং নুংঙাইবা অনিমক অমতা ওইনা পুশিন্নরি৷ মসিগী স্পিরিত অসি মালেম অসিদা লৈরিবা কৃষ্ণদা থৱাই লুপলিবা অমসুং শ্রীলা প্রভুদেব স্বামিগী ফোলোৱর মিলিয়ন কয়ানা থেংনরি৷ তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংগী ঋশি পুম্নমক ঐনা স্ক্রিন্দা উবা ফংলি৷ মসিনা ৱাখল্লোন কয়া অমা পুক্নিং অমতনা ফাজিনবগুম তৌরি অমসুং হকচাং মিলিয়ন কয়া অমা কম্মন ওইবা ৱাখল্লোন অমনা তাইশিন্নরি! কৃষ্ণগী কন্সিয়র্সনেজ অসি প্রভুপদা স্বামি জিনা মালেম শিনবা থুংনা শন্দোকখ্রে৷
মরুপশিং,
প্রভুদেব স্বামি অসি কৃষ্ণগী সুপরনেচরেল দিবোতী অমা খক্তা নত্তনা মহাক অসি ভারতকী অফাওবা দিবোতী অমসু ওই হায়বসি ঐখোয় পুম্নমক্না খঙনরবা ৱাফম্নি৷ লৈবাক অসিগী নিংতম-ইহৌনা মহাক্না লান্থেংনখি৷ নন-কোওপরেসন মুবমেন্ত অসিবু সপোর্ত তৌবা ওইনা মহাক্না স্কোতিশ কোলেজতগী মহাক মশাগী দিপ্লোমা ফাওবা লৌরকখিদে৷ ঙসি, লৈবাক অসিনা মনিং-মখা তম্লকপা চহি ৭৫ মপুং ফারকপা মতমদা অসিগুম্বা মমিং নিংথিনা লৈরবা মরৈবাক নিংবা মীওই অমগী ১২৫রক শুবা মপোক-কুমওন অসিগা পুন্না তাশিনমিন্নবা অসি নুংঙাইবা অমনি৷ শ্রীলা প্রভুদেব স্বামিনা ভারতকী খ্বাইদগী মমল লৈরবা ত্রেজর অসি মালেম অসিদা পীবা পাম্বদগী মহাক্না লৈবাকশিং অসিদা চৎলিবনি হায়না মহাক্না মতম পুম্নমক্তা হায়রম্মী৷ ভারতকী সাইন্স অমসুং নোলেজকী স্পিরিত, ঐখোয়গী লাইফ কল্চর অমসুং ত্রেদিসন অসি अथ-भूत दयाम् प्रतिনি, হায়বদি লিবিং এন্তিতী খক্তগী ওইনা য়াইফনবগীদমক হায়বনি! इदम् ममम् , হায়বদিমসি ঐগী নত্তে’, অসিসু ঐখোয়গী রিচুএলশিংগী অরোইবা মন্ত্রনি৷ মসিগী মালেম পুম্বগীনি, ক্রেসন পুম্নমক্কী কান্ননবনি অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা, হায়রিবা পোতেন্সিএল অদু গুরুজি শ্রীলা ভক্তিসিধন্তা সরসৱতি জিদা লৈ হায়বসি মশানা খঙজৈ অমসুং মদুনা ভারতকী ৱাখল্লোন অমসুং ফিলোসোফী অসি মালেম অসিগী অতোপ্পা মফমশিংদা পুথোক্নবা মঙোন্দা খঙহনলকখি হায়না স্বামি জিনা ফোংদোকখি মহাক্কী মিসনদা মবাক্কী গুরুগী কম্মান্দ অসি শ্রী প্রভুপদাজিনা ইল্লি, অমসুং মহাক্কী হোৎনজমলগী মহৈ অসি ঙসিদি মালেম অসিগী মফম খুদিংদা উবা ফংই৷
অমিৃত মহোতসবতসু, ভারতকী রিজোলুসনশিং অসি সবকা সাথ, সবকা বিকাস অমসুং সবকা বিস্বাসকী মন্ত্রদা বেজ তৌই৷ মালেম অসি য়াইফনবগী স্পিরিত অসি হায়রিবা রিজোলুসনশিংগী অমসুং ঐখোয়গী পান্দমশিংগী খ্বাইদগী মরু ওইবা শরুক ওইরি৷ হায়রিবা রিজোলুসনশিং অসি ফংনবা হোৎননবদা মীপুং খুদিংমক্না হোৎনবা অসি কয়ামুক য়াম্না মথৌ তাবগে হায়বসি নখোয় পুম্নমক্না খঙনরবা ঙাক্তনি৷ প্রভুপদা জি খক্তনা মালেম অসিদা অসুক য়াম্না পীবা ঙম্বা তারবদি ঐখোয় পুম্নমক্না মহাক্কী থৌজালগা লোইননা অমতা ওইনা হোৎনমিন্নবা তারবদি পীরক্কদবা আউতকম অদু নখোয় অমুক্তা খন্দুনা য়েংউ? ঐখোয়না হ্যুমেন কন্সিয়র্সনেজকী মতোন অদু শুংশোই শোইদনা য়ৌবা ঙমগনি অমসুং মফম অদুদগী ঐখোয়না মালেম অসিদা হেন্না চাওবা থৌদাং অমা লৌবা ঙম্লগনি অমসুং নুংশিবগী মেসেজ অদু মীয়ামদা শন্দোকপা ঙম্লগনি৷
মরুপশিং,
হ্যুমেনিতীগী ইন্তরেস্তা ভারতনা কয়ামুক য়াম্না মালেম অসিদা পীবা ঙম্বগে হায়বা মতিক খ্বাইদগী চাবা খুদগম অমা অদুদি আখোয়গী নোলেজ অমসুং মালেম শিনবা থুংনা শন্দোক্লিবা য়োগগী ত্রিদিসন অসিনি! ভারতকী সস্তেনেবল লাইফস্তাইল অমসুং অয়ুর্বেদগুম্বা সাইন্সেস অসিদগী মালেম পুম্বনা কান্নবা ফংহনবা হায়বসি ঐখোয়গী সোলুসন অমনি৷ শ্রীলা প্রভুপদানা য়াম্না তোইনা তোইনা হায়রম্বা সেল্ফ-রিলাইন্সকী মন্ত্রা অদু ভারতনা শেমখ্রে অমসুং মদুগী মতুং ইন্না, লৈবাক অসিনা মাইকৈ অদোমদা চাওখৎলক্লি৷ মেক ইন ইন্দিয়া অমসুং অত্মনির্ভর ভারতকী গোলশিং অসিগী মতাংদা ঐনা কয়ারক হন্না ৱারি শানবা মতমদা, ঐনা ইক্সকোনগী হরে কৃষ্ণ মুবমেন্তগী মাই পাকপগী ৱারি অসি ঐগী ওফিসরশিং অমসুং ব্যুজিনেসমেনশিংদা পনখি৷ ঐখোয়না লৈবাক অমা হেক্তদা চৎলুবা মতমদা অমসুং প্রজা মীয়াম্না ঐখোয়দা 'হরে কৃষ্ণ' হায়না শোল্লকপা মতমদা, ঐখোয়না অদুক্কী মতিক নুংঙাইবা অমসুং চাওথোকচবা ফাওই৷ মেক ইন ইন্দিয়া প্রদক্তশিংদা হায়রিবা এফিনিতী অসিমক ফংবা মতমদা ঐখোয়না কয়ামুক য়াম্না চাওথোকচবা ফাওগদগে হায়বদু অমুক্তা খন্দুনা য়েংউ! ইক্সকোন্দগী তমদুনা হায়রিবা গোলশিং অসি ঐখোয়না ফংবা ঙম্বসু য়াই৷
মরুপশিং,
লোর্দ কৃষ্ণনা আর্জুনদা অসুম্না ফোংদোক্লম্মী हि ज्ञानेन सदृशम् पवित्र-मिह विद्यते
নোলেজকুম্না হোলী ওইবা করিগুম্বা পোৎশত অমতা লৈতে হায়বা অসিনি৷ নোলেজকী সুপ্রিমেসী অসি পল্লবা মতুংদা, মহাক্না অহেনবা হিরম অমগা मय्येव मन आधत्स्व मयि बुद्धिम निवेशय ফোংদোকখ্রে৷ মসিগী থাজবা অমসুং মসিগী ফোর্স অসিসু য়োগ অমনি, মসি গিতাগী চেপ্তর ১২দা ভক্তি য়োগ হায়না কৌরি অদুগা মসিগী ভক্তি য়োগ অসিগী পৱার অসি অদুক্কী মতিক পাক চাওই৷ ইনজস্তিজ, ওপ্রেসন অমসুং এক্সপ্লোইতেসননা মরম ওইদুনা ভারতনা স্লেভরীগী অমম্বা যুগতা লৈখিবা অমসুং মহাক্কী নোলেজ অমসুং পৱারদা মাই ওনশিনবা ঙমখিবদা মতমদা, ভক্তিনা ভারতকী কন্সিয়র্সনেস অমসুং আইদেন্তিতী অসি ঙাক্তুনা মাংহন্দনা থমখি৷ করিগুম্বা ভক্তি মতমগী সোসিএল রিভোলুসন অসি লৈরমদবা থোক্লবদি, ভারতনা করম্বা মফমদা অমসুং করম্বা মওংদা লৈরমগদগে হায়বসি খল্লুবদা অরুবা অমা ওই হায়না ঙসিগী স্কোলরশিংনা হায়নরি! অদুবু, অসিগুম্বা লুরবা মতমশিং অসিদা, দিবোসনগী স্পিরিতকা লোইননা ঐখোয়গী সমাজ অসি অমতা ওইনা পুনশিন্দুনা থমখিবা চৈতন্য মহাপ্রভুগুম্বা ঋশিশিং অসিনা 'সেল্ফ-কনফিদেন্সতা থাজবগী' মন্ত্র অসি পীরমখি৷
মরুশিং,
করিগুম্বা নখোয়না ভারতকী পুৱারি অসি নৈনবা তারবদি, ঋশিশিং অমসুং তুংদা থোক্লক্কদবা উরিবা মীওইশিংনা তোঙান তোঙানবা মতমশিংদা সমাজ অসিদা লৈরম্মী অমসুং দিবোসনগী থ্রেদনা পুন্দুনা তোঙান তোঙানবা শকলোন লৌদুনা লৈরম্মী হায়বা অসিসু নখোয়না খঙলক্কনি৷ করিগুম্বা স্বামি ভিভেকানন্দগুম্বা ঋশি অমনা বেদশিং অমসুং বেদন্ত অসি নোংচুপলোমদা শন্দোক্লবদি, মসিগী থৌদাং অসি লৌদুনা শ্রী প্রভুপদা অমসুং ভক্তি বেদন্তানা ভক্তি য়োগ অসি মালেম অসি শিনবা থুংনা শন্দোক্লি৷ মালেম অসিগী কন্সিয়র্সনেসকা ভক্তি বেদন্তাদা কন্নেক্ত তৌননবা মহাক্না হোৎনখি৷ অসি অরাইবা থবক অমদি নত্তে৷ মহাক্না চহি ৭০ শুরবা, অতোপ্পা মীওইশিংনা ইনএক্তিব ওইরবা মতমদা, ইক্সকোনগুম্বা গ্লোবেল মিসন অমা মহাক্না হৌদোকখি৷ মসিগী ঐখোয়গী সমাজ অমসুং মীপুং খুদিংমক্কী ওইনা অচৌবা ইন্সপিরেসন অমনি৷ মহাক্না অসি চহি য়াম্না য়াম্লে হায়না মীয়াম্না হায়নবা ঐখোয়না কয়ারক হন্না তারবসু, প্রভু স্বামিনা মহাক্কী অঙাং ওইরিঙৈ মতমদগী হৌদুনা মহাক্না মহাক্কী পুন্সি লোইদ্রিবা ফাওবা মহাক্কী রিজোলুসনশিং অসিগীদমক এক্তিব ওইদুনা লৈখি৷ প্রভুপদা জিনা ইশিংগা লম্বীদা শেল অমতা য়াওদনা অমেরিকাদা চৎখিবা মতমদা; মহাক্না মহাক্কী মশাদা জিতা অমসুং শ্রীমদ ভগৱত খক্তমক লোইনদুনা পুখি! মহাক্কী খোঙচৎ অদুদা, মহাক্না অনিরক হর্ত এতেক্ত তৌখিরম্মী৷ মহাক্না ন্যু য়োর্ক য়ৌখিবা মতমদা, মহাক্না চানবা চিঞ্জাক অমসুং লৈনবা মফম অমতা মহাক্কী লৈরমদে৷ অদুবু মথংগী চহি ১১দা মালেম অসিনা উখিবা অদুদি তশেংনা অঙাকপা অমনি৷
ঙসিদি, মালেম অসিগী তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদা ইক্সতোনগী মন্দির কয়া লৈরে অমসুং গুরুকুল কয়া অমনা ভারতকী চৎনবি অসি মাংহন্দনা থম্লি৷ ভারতকীদমক থাজবা হায়বসি মীওইবা জাতিদা থাজবা, পামজবা, থৱাই য়াওজবা অমসুং নুংঙাইহনবা হায়বিনি হায়না মালেম অসিদা ইক্সকোন্না ফোংদোক্লি৷ ঙসিদি, মালেম অসিগী তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদা লৈরিবা মীয়াম্না ভারতকী ফিজেৎ-লৈতেংদা য়াম্না তোইনা তোইনা কির্তন তৌবা উরি৷ ফিজেৎ-লৈতেং অসি অচম্বা ঙাক্তনি, মখোয় মখোয়গী মখুৎশিংদাধোলক অমসুংমঞ্জিরাগুম্বা ইন্সত্রুমেন্তশিং পাইরি অমসুং শান্তি লৈনা মখুৎ হায়দুনা হরে কৃষ্ণগী নাম শোল্লি৷ মখোয়শিং অসি মীয়াম্না উবা মতমদা, করিগুম্বা হরাউ-কুহ্মৈ নত্রগা থৌদোক অমা লৈরম্বা য়াই হায়না মখোয়না খন্নরি! অদুবু মসিগীকির্তন’, মসিগী ইভেন্ত অসি ঐখৌয়গী লৈবাক অসিদা ঐখোয়গী ওইনদি পুন্সিগী লম্বী অমা ওইরিবনি৷ ইশ্বরদা থাজবগী মসিগী নুংঙাইরবা মওং অসিনা মালেম অসিদা লৈরিবা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিল্লি অমসুং ঙসিদি অৱাবনা থল্লবা মতম অসিদা অনৌবা অশা পীরি৷
মরুপশিং,
লোর্দ কৃষ্ণনা গিতাদা অসুম্না হায়রমখি:
अद्वेष्टा सर्व-भूतानांमैत्रः करुण एव
निर्ममोनिर-हंकारः सम दु: सुखः क्षमी
লিবিং এন্তিতী খক্তমক পামজবা মীওই অমনা মীপুং খুদিংমক নুংশিগনি, পামজবা হৈনদবা মীওই অমতা থম্লোই, মহাক অসি ইশ্বরগী মীনুংশি ফংলিবনি৷ ইক্সকোন মন্দিরশিং অসি মসিগী সর্ভিস ত্রেদিসন অসিগী মোদর্ন সেন্তরশিং ওইখ্রে৷ কতচতা য়ুহা হাখিবা মতমদা প্রজা মীয়ামগী মতেং পাংননবা ইক্সকোননা চংশিনখিবা অদু ঐনা নিংশিল্লি৷ লৈবাক অসিদা কলামিতী অমা হেক্তা লাকপা মতমদা, উত্তরখন্দগী অৱাবা থৌদোক অদু ওইরবসু নত্রগা ওরিশা অমসুং বেঙ্গলদা থোকখিবা সাইক্লোনশিংনা অৱাবা চৈথেং পীখিবা মতমদবু ওইরবসু, ইক্সকোননা সমাজ অসিদা মহাক্কী সপোর্ত মতম পুম্নমক্তা পীরি৷ কোরোনা লাইনা-লাইচৎকী মতমদসু, নখোয়না পেসেন্ত মিলিয়ন কয়া, মখোয়গী ইমুং-মানুং অমসুং মাইগ্রেন্তশিংগীদমক তঙাই ফদবা অৱাৎপশিং অমসুং চিঞ্জাকশিং লেপ্পা লৈতনা শিন-লাংদুনা লাক্লি৷ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী হেন্দোক্তুনা, লাইরবা মীওই মিলিয়ন কয়াদা লেম্না চানবা চিঞ্জাক পীননবা অমসুং মতেং পাংননবা কেম্পেন্দ কয়ামরেম নখোয়না পাংথোক্তুনা লাক্লি৷ কোবিদ পেসেন্তশিংগীদমক ইক্সকোননা শেমগৎ-শাগৎলিবা হোস্পিতালশিং অমসুং ভেক্সিন কেম্পেন্দদা নখোয়না মতৌ করম্না শরুক য়াখিবগে হায়বদু ঐনা খঙই৷ মসিগী সর্ভিস অসিগীদমক ইক্সকোন অমসুং মহাক্কী দিবোতী পুম্নমক্না খ্বাইদগী নিংথিরবা মওংদা পাংথোকপা ঙম্লসনু হায়না ঐনা থৌনিজরি৷
মরুপশিং,
ঙসি, সত্য, সেব অমসুং সাধনাগী মন্ত্রা অসিগা লোইননা ঐখোয়না কৃষ্ণ নিংবতা নত্তনা, নখোয়না মালেম অসি শিনবা থুংনা ইন্দিয়ন আইদিলশিং অমসুং ভেল্যুশিংগী ব্রান্দ এম্বাসেদরগী থৌদাং অদুসু লৌরি৷ ভারতকী ইতর্নেল ইথোস অদুদি: सर्वे भवन्तु सुखिनः, सर्वे संतु निरामयः (পুম্নমক চাওখৎপা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা ওইরসনু; পুম্নমক অনা-অয়েক চংদবা ওইরসনু)৷ ঙসিদি, ইক্সকোনগী খুৎথাংদা মসিগী ৱাখল্লোন অসি মীওই মিলিয়ন কয়াগী রিজোলুসন ওইখ্রে৷ ইশ্বরবু নুংশিবা, লিবিং এন্তিতী খক্তদা ইশ্বরগী বিজন লৈহনবা অসিনা মসিগী রিজোলুসন অসি খঙনবগী লম্বী ওই৷ বিভুতি য়োগ চেপ্তরদা ঐখোয়দা তাকপিরম্বা ইশ্বরগী লম্বী অদু মসিনি৷ ঐখোয়গী পুন্সিদা মসিগী মন্ত্র 'वासुदेवः सर्वम्'(মফম পুম্নমক্তা ইশ্বর লৈ)অসি ঐখোয়না শিজিন্নরগনি অমসুং তংদু-লৈতাবা পুন্সি পুরক্লগনি হায়না ঐখোয়না অশা তৌরি৷ মসিগী স্পিরিত অসিগা লোইননা, নখোয় পুম্নমকপু অদুক্কী মতিক থাগৎচরি!
হরে কৃষ্ণ!
দিসক্লেমর: মসি প্রধান মন্ত্রীনা ঙাংখিবা ৱারোল অদুগী মরিক চুম্বা ত্রান্সলেসন্নি৷ অশেংবা ৱারোল অদুদি হিন্দি ঙাংখি৷