Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 57.22 Cr
Recovery Rate (97.54%) at its highest since March 2020
36,571 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,63,605) lowest in 150 days
Active cases constitute 1.12% of total cases; lowest since March 2020
Daily Positivity Rate (1.94%) less than 3% for last 25 days
20 AUG 2021 9:59AM by PIB Delhi
With the administration of 54,71,282vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 57.22 Cr (57,22,81,488) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 63,56,785sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,52,479
2nd Dose
81,74,950
FLWs
1st Dose
1,82,98,488
2nd Dose
1,24,35,280
Age Group 18-44 years
1st Dose
21,16,61,856
2nd Dose
1,79,81,125
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,13,60,599
2nd Dose
4,77,77,706
Over 60 years
1st Dose
8,28,12,609
2nd Dose
4,14,26,396
Total
57,22,81,488
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of36,555 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,15,61,635.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.54%, the highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for fifty-four consecutive days now.
36,571 new cases were reported in the last 24 hours.
High recoveries and a low number of new cases have subsided the Active Caseload to 3,63,605which is atits lowest in 150 days. Active cases presently form only 1.12% of the country's total Positive Cases which is the lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 18,86,271tests being conducted. India has so far conducted over 50.26 Cr (50,26,99,702) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.93% remains less than 3% for the last 56 days now. The Daily Positivity rate also stands at 1.94%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 25 days and below 5% for 74 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৫৭.২২ হেনখ্রে
মার্চ ২০২০দগী রিকভরী রেৎ (৯৭.৫%) অসি খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ৩৬,৫৭১ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌখিবা নুমিৎ ১৫০নি অসিদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৬৩,৬০৫) খ্বাইদগী তাবা ওইখি
এক্তিব কেসশিং অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.১২% ওইরি; মার্চ ২০২০তগী খ্বাইদগী তাবা ওইখি
হৌখিবা নুমিৎ ২৫নিদা নোংমগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (১.৯৪%) অসি ৩%দগী তাখি
20 AUG 2021 9:59AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৫৪,৭১,২৮২ কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং করোর ৫৭.২২ (৫৭,২২,৮১,৪৮৮) হেনখ্রে। মসি সেসন ৬৩,৫৬,৭৮৫গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা মসি য়াওরি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫২,৪৭৯
অনিশুবা দোজ
৮১,৭৪,৯৫০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮২,৯৮,৪৮৮
অনিশুবা দোজ
১,২৪,৩৫,২৮০
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২১,১৬,৬১,৮৫৬
অনিশুবা দোজ
১,৭৯,৮১,১২৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১২,১৩,৬০,৫৯৯
অনিশুবা দোজ
৪,৭৭,৭৭,৭০৬
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,২৮,১২,৬০৯
অনিশুবা দোজ
৪,১৪,২৬,৩৯৬
অপুনবা
৫৭,২২,৮১,৪৮৮
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা হোৎনরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩৫,৫৫৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,১৫,৬১,৬৩৫দা হেনগৎহনখ্রে (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী হৌনা)।
মসিনা মরম ওইদুনা ভারতকী রিকভরী রেৎ অসি মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা ৯৭.৫৪%দা লৈখি।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা লেপ্তনা অমসুং পুন্না হোৎনবনা হৌজিক নোংমগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি থংনা-থংননা নুমিৎ য়াংখৈ-মরি অসিদা ৫০,০০০দগী হন্থবা ত্রেন্দ অমদা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৬,৫৭১ রিপোর্ত তৌরকখি।
রিকভরীশিং ৱাংবা অমসুং অনৌবা কেসশিংগী মশিং হন্থবা অসিনা এক্তিব কেসলোদ অসি ৩,৬৩,৬০৫দা হন্থহনবা ঙমখি মসি নুমিৎ ১৫০নি অসিদা খ্বাইদগী হন্থবা ওইখি। হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১.১২% খক্তনা এক্তিব কেসশিং ওইরি মসি মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী হন্থবা ওইখি।
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী মখা তানা হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না তেস্ত ১৮,৮৬,২৭১ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫০.২৬ (৫০,২৬,৯৯,৭০২) তৌখ্রে।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯৩%দা লৈদুনা হৌজিক হৌখিবা নুমিৎ ৫৬নি অসিদা ৩%দগী হন্থনা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৫নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৭৫ অসিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি।