Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves revival of North Eastern Regional Agricultural Marketing Corporation Limited
Revival package of Rs.77.45 crore (Rs. 17 crore towards fund based support and Rs.60.45 crore towards non-fund based support)
Move will help ensuring remunerative price to the farmers of North Eastern Region for their products
Direct or indirect employment for about 33,000 persons
18 AUG 2021 4:10PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA), chaired by the Prime Minister has approved a revival package of Rs.77.45 crore (Rs. 17 crore towards fund based support and Rs.60.45 crore towards non-fund based support) for revival of North Eastern Regional Agricultural Marketing Corporation Limited (NERAMAC), a central Public Section Enterprises under the administrative control of Ministry of Development of North Eastern Regional (MDoNER).
Benefits:
With the implementation of the revival package, remunerative price to the farmers of NER of their products will be ensured.
Revival package will help NERAMAC to implement various innovative plans namely providing better farming facilities, training to farmers in clusters, organic seeds and fertilizer, post harvesting facilities in order to promote the products of NE farmers in the world market through participation in events, registration of GI products etc.
Revenue of the Corporation will increase and overheads will reduce as a result of VRS and other cost cutting measures and the Corporation will start making profits on sustained basis and its dependency on GoI loan will cease.
Employment generation potential:
After the implementation of revival of NERAMAC, employment will be generated both directly and indirectly in farming sector, projects and events management sector, logistics, sorting and grading and value addition, entrepreneurship and marketing. It is expected that employment will be generated for about 33,000 persons.
Targets:
Revival package will help NERAMAC to implement various innovative plans namely providing better farming facilities, training to farmers in clusters, organic seeds and fertilizer, post harvesting facilities in order to promote the products of NE farmers in the world market through participation in events, registration of GI (Geographical Indications) products etc., promoting FPOs and other growers. Apart from this, focusing in bamboo plantation and bee-keeping, sales through e-commerce taking advantage of other Government of India schemes such as PM Kisan SAMPADA Yojana and Agriculture Infrastructure Fund under AatmaNirbhar Bharat, Krishi Udaan and Kisan Rail, tie-up with farmers and entrepreneurs who are involved in high value organic crops, starting retail outlets under franchise concept under its own brands like “NE Fresh” and “ONE” (Organic North East) and through NAFED, TRIFED etc. is also in the pipeline.
Implementation of revival package will generate employment both directly and indirectly in farming sector, projects and events management sector, logistics, sorting & grading and value addition, entrepreneurship and marketing.
GI tagging and marketing of Organic Products of NER in other parts of the country as well as outside the country, will enhance the export of these products which will improve the economic status of NER farmers.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল এগ্রীকল্চরেল মার্কেতিং কোর্পোরেসন লিমিতেদ হিংগৎহন্নবা কেবিনেতনা অয়াবা পীখ্রে
লুপা কোতি ৭৭.৪৫গী রিবাইবেল পেকেজ (ফন্দ বেজ সপোর্ততা লুপা কোতি ১৭ অমসুং নন-ফন্দ বেজ সপোর্ততা লুপা কোতি ৬০.৪৫)
খোঙথাং অসিনা অৱাং নোংপোক লমদমগী লৌমীশিংদা মখোয় মখোয়গী পোত্থোকশিং অদুগী মতিক চাবা মমল ফংহনবদা মতেং পাংলগনি
মীওই ৩৩,০০০রোমদা দাইরেক্লী নত্রগা ইন্দাইরেক্লী থবক ফংহল্লগনি
18 AUG 2021 4:10PM by PIB Imphal
দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল মন্ত্রালয়(এম.দোনর)গী শাসন মখাদা সেন্ত্রেল পব্লিক সেক্সন অমা ওইরিবা নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল এগ্রীকল্চর মার্কেতিং কোওপরেসন লিমিতেদ(এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি.) হিংগৎহন্নবগীদমক লুপা কোতি ৭৭.৪৫গী রিবাইবেল পেকেজ অমা(ফন্দ বেজ সপোর্ততা লুপা কোতি ১৭ অমসুং নন-ফন্দ বেজ সপোর্ততা লুপা কোতি ৬০.৪৫) প্রধান মন্ত্রীনা থৌবুরেল ওইদুনা ইকোনোমিক এফিয়র্সকী মতাংদা ফমখিবা কেবিনেত কম্মিতীনা এপ্রুব তৌখ্রে৷
কান্নবশিং:
রিবাইবেল পেকেজ অসি চৎনরক্তুনা, এম.ই.আর.গী লৌমীশিংনা মখোয় মখোয়গী পোত্থোকশিং অদুগী মতিক-চাবা মমল ফংহলগনি৷
তোঙান তোঙানবা ইন্নোবেতিব প্লানশিং মমিং ওইনা হায়রবদা হেন্না ফবা ফার্মিং ফেসিলিতীশিং ফংহনবা, ওর্গানিক সীদশিং অমসুং ফর্তিলাইজরগী মতাংদা লৌমীশিং ত্রেনিং পীবা, মালেমগী কৈথেলদা এন.ই. লৌমীশিংগী পোত্থোকশিং য়োকখৎনবগীদমক পোস্ত হার্বেস্তিং ফেসিলিতীশিং থম্বা, জি.আই. প্রদক্তশিং রেজিস্ত্রেসন তৌননবা রেবাইবেল পেকেজ অসিনা এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি.দা মতেং পাংলগনি৷
কোর্পোরেসনগী রেভেন্যু হেনগৎলগনি অমসুং ভি.আর.এস. অমসুং অতোপ্পা কোস্ত কত্তিং মীজরশিংনা মরম ওইদুনা ওভরহেদশিং হন্থহল্লগনি অমসুং কোর্পোরেসন অসিনা সস্তেন্দ বেসিস্তা প্রোফিৎশিং ফংবা হৌরগনি অমসুং জি.ও.এল. লোন্দা মখা পোন্দুনা লৈরম্বা অদু লেপ্লগনি৷
এমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন পোতেন্সিএল:
এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি. রিবাইবেল চৎনরক্লবা মতুংদা, ফার্মিংসেক্তর, প্রোজেক্তশিং অমসুং ইভেন্ত মেনেজমেন্ত সেক্তর, লোজিস্তিকশিং, সোর্তিং অমসুং গ্রেদিং, এন্তরপ্রিনর্শিপ অমসুং মার্কেতিংদা দাইরেক্লী অমসুং ইন্দাইরেক্লী অনিমক্তা থবক্কী খুদোংচাবা ফংহল্লগনি৷ মীওই ৩৩,০০০রোমগী চাংদা থবক ফংহল্লগনি হায়না পানরি৷
তার্গেৎশিং:
তোঙান তোঙানবা ইন্নোবেতিব প্লানশিং মমিং ওইনা হায়রবদা হেন্না ফবা ফার্মিং ফেসিলিতীশিং ফংহনবা, ওর্গানিক সীদশিং অমসুং ফর্তিলাইজরগী মতাংদা লৌমীশিং ত্রেনিং পীবা, মালেমগী কৈথেলদা এন.ই. লৌমীশিংগী পোত্থোকশিং য়োকখৎনবগীদমক পোস্ত হার্বেস্তিং ফেসিলিতীশিং থম্বা, জি.আই.(জিওগ্রাফিকেল ইন্দিকেসনশিং) প্রদক্তশিং রেজিস্ত্রেসন তৌবা, এফ.পি.ও.শিং অমসুং অতোপ্পা মহৈ-মরোং থারিবশিং য়োকখৎনবা রিবাইবেল পেকেজ অসিনা এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি.দা মতেং পাংলগনি৷ মসিদগী হেন্দোক্তুনা, ৱা থাবা অমসুং খোই লোইবদা মীৎয়েং চংবা, ভারত সরকারগী অতোপ্পা স্কিমশিং খুদম ওইনা হায়রবদা পি.এম. কিসান সমপাদা য়োজনা অমসুং অত্মনির্ভর ভারতকী মখাদা লৈরিবা এগ্রীকল্চর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ, ক্রিশি উদান অমসুং কিসান রেলগী খুদোংচাবা লৌদুনা ই-কম্মর্সকী খুৎথাংদা পোৎ-চৈশিং য়োন্দুনা মমল ৱাংবা ওর্গানিক ক্রোপশিং থারিবা লৌমীশিং অমসুং এন্তরপ্রিনরশিংগা চৎমিন্নবা হৌরে, মশাগী ওইবা ব্রান্দশিং খুদম ওইনা “এন.ই. ফ্রেশ” অমসুং “ও.এন.ই.(ওর্গানিক নোর্থ ইস্ত”গী মখাদা অমসুং নাফেদ, ত্রিফেদকী খুৎথাংদা ফ্রাঞ্চাইস কন্সেপ্তা রিতেল আউতলেতশিং থাদোকপা হৌরে৷
এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি. রিবাইবেল চৎনরক্লবা মতুংদা, ফার্মিংসেক্তর, প্রোজেক্তশিং অমসুং ইভেন্ত মেনেজমেন্ত সেক্তর, লোজিস্তিকশিং, সোর্তিং অমসুং গ্রেদিং, এন্তরপ্রিনর্শিপ অমসুং মার্কেতিংদা দাইরেক্লী অমসুং ইন্দাইরেক্লী অনিমক্তা থবক্কী খুদোংচাবা ফংহল্লগনি৷
জি.আই. তেগ্গিং অমসুং এন.ই.আর.গী ওর্গানিক পোত্থোকশিং লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিং অমসুং লৈবাক অসিগী ৱাংমদা য়োনবা অসিনা এন.ই.আর. লৌমীশিংগী শেল-থুমগী ওইবা ফিভম অদু ফগৎহল্লগনি৷