Cabinet
Cabinet approves Memorandum on Cooperation (MoC) between Competition Commission of India (CCI) and Japan Fair Trade Commission (JFTC)
08 JUL 2021 7:33PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the Memorandum on Cooperation (MoC) between Competition Commission of India (CCI) and Japan Fair Trade Commission (JFTC) to promote and strengthen cooperation in the matter of Competition Law and Policy.
Impact:
The approved MoC, through exchange of information, will enable CCI to emulate and learn from the experiences and lessons of its counterpart competition agency in Japan which would enhance efficiency. The same will help improve enforcement of the Competition Act, 2002 by CCI. The resultant outcomes will benefit consumers at large and will promote equity and inclusiveness.
Details:
It will envisage to promote and strengthen cooperation in the matter of Competition Law and policy through exchange of information as well as through various capacity building initiatives in the areas of technical cooperation, experience sharing and enforcement cooperation
Background:
Section 18 of the Competition Act, 2002 permits CCI to enter into any memorandum or arrangement with any agency of any foreign country for the purpose of discharging its duties or performing its functions under the Act.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া (সি.সি.আই.) অমসুং জাপান ফেয়র ত্রেদ কম্মিসন (জে.এফ.তি.সি.) অনিগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওই কোওপরেসন (এম.ও.সি.)গী অয়াবা পীখ্রে
08 JUL 2021 7:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়ায় তাংবল লৌদুনা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা কম্পিতিসন লো অমসুং পোলিসীগী মরমদা কোওপরেসন মপাঙ্গল কনখৎনবা কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া (সি.সি.আই.) অমসুং জাপান ফেয়র ত্রেদ কম্মিসন (জে.এফ.তি.সি.) অনিগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওই কোওপরেসন (এম.ও.সি.)গী অয়াবা পীখ্রে।
ইম্পেক্ত:
অয়াবা পীরবা এম.ও.সি. অসি ইনফোর্মেসম পীনদুনা, সি.সি.আই.না মসিগা লেঙ মান্নবা জাপানগী কম্পিতিসন এজেন্সীদগী হেন্না মথৌ ঙম্নবা পারা অমসুং থেংনরকপা কয়া অমা তম্বা ঙম্লগনি। মসিগা চপ মান্ননা সি.সি.আই.না কম্পিতিসন এক্ত, ২০০২গী এনফোর্সমেন্ত হেনগৎহনবদা মতেং পীগনি। মসিগী ফল ওইনা কঞ্জুমরশিংদা য়াম্না চাওনা কান্নবা ফংলগনি।
মরীক চুম্বা:
হায়রিবা অসিনা ইনফোর্মেসম পীনদুনা কম্পিতিসন লো অমসুং পোলিসীগী মরমদা পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মিয়েং থমগনি অমসুং লোয়ননা তেক্নিকেল কোওপরেসন, এক্সপরিএন্স পীনবা অমসুং এনফোর্সমেন্ত কোওপরেসন্দা লমদা মখল কয়া অমগী কেপাসিতী বিল্দিংগী খোঙথাং লৌখৎপা অসিনি।
বেকগ্রাউন্দ:
কম্পিতিসন এক্ত, ২০০২গী সেক্সন ১৮না এক্ত অসিগী মখাদা মখোয়গী মথৌ লৌথোকপা অমসুং ফংসনশিং অসি তৌহনবী অতোপ্পা লৈবাক অমা হেক্তা সি.সি.আই.না এজেন্সী অমগা হেক্তা মেমোরেন্দম নত্ত্রগা এরে়ঞ্জমেন্ত তৌবগী অয়াবা পীরি।