Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understandings (MoUs) entered into by Institute of Cost Accountants of India (ICoAl) and Institute of Company Secretaries of India (ICSI) with Foreign Countries/Organisations
25 MAY 2021 1:17PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has granted ex-post facto approval to the Memorandum of Understandings (MoUs) entered into by Institute of Cost Accountants of India (ICoAl) and Institute of Company Secretaries of India (ICSI) with various Foreign Countries/Organisations.
The Institute of Cost Accountants of India (ICoAl) and the Institute of Company Secretaries of India (ICSI) have signed MoUs with foreign organisations namely Institute of Public Accountants (IPA), Australia, Chartered Institute for Securities and Investment, UK (CISI), Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA), UK, Institute of Certified Management Accountants, Sri Lanka and Institute of Chartered Secretaries and Administrators (ICSA), UK.
Thevarious memoranda seek to facilitate mutual recognition of qualifications and range of collaborative activities for exchange of knowledge, experience sharing and technical cooperation by way of participation in annual conferences/training programmes/workshops, seminars and joint research projects etc., relevant to their jurisdiction.
Impact:
The signed MoUswould help in advancement of the goals on equity, public accountability and innovation among the beneficiaries countries.
Background:
The Institute of Cost Accountants of India (ICoAl) was established by a Special Act of Parliament, namely, the Cost and Works Accountants Act, 1959 as a statutory professional body for the regulation of the profession of Cost Accountancy. The Institute is the only recognised statutory professional organisation and licensing body in India specialising exclusively in Cost Accountancy.
Institute of Company Secretaries of India (ICSI) is a statutory body established by an Act of Parliament of India, i.e. The Company Secretaries Act, 1980 (Act No. 56 of 1980), to develop and regulate the profession of Company Secretaries in India.

মন্ত্রীমন্দল
ইন্সতিত্যুৎ ওফ কোস্ত একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.ও.এ.আই.) অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ওফ কম্পেনী সেক্রেতরিজ ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এস.আই.)না মপান লৈবাকশিং.লুপশিংগা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিংশিং (এম.ও.য়ু.শিং) মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
25 MAY 2021 1:17PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা ইন্সতিত্যুৎ ওফ কোস্ত একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.ও.এ.আই.) অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ওফ কম্পেনী সেক্রেতরিজ ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এস.আই.)না মপান লৈবাকশিং.লুপশিংগা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিংশিং (এম.ও.য়ু.শিং) এক্স-পোস্ত ফেক্তোগী অয়াবা পীখ্রে‍।
ইন্সতিত্যুৎ ওফ কোস্ত একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.ও.এ.আই.) অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ওফ কম্পেনী সেক্রেতরিজ ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এস.আই.) অনিনা মপান লমগী লুপশিং মমিং ওইনা ইন্সতিত্যুৎ ওফ পব্লিক একাউন্তেন্তস (আই.পি.এ.), ওস্ত্রেলিয়া, চার্তর্দ ইন্সতিত্যুৎ ফোর সিক্যুরিতিজ এন্দ ইনভেস্তমেন্ত, য়ু.কে. (সি.আই.এস.আই.), চার্তর্দ ইন্সতিত্যুৎ ওফ পব্লিক ফাইনান্স এন্দ একাউন্তেন্সী (সি.আই.পি.এফ.এ.), য়ু.কে., ইন্সতিত্যুৎ ওফ সর্তিফাইদ মেনেজমেন্ত একাউন্তেন্তস, স্রি লঙ্কা অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ওফ চার্তর্দ সেক্রেতরিজ এন্দ এদমিনিস্ত্রেতর্স (আই.সি.এস.এ.) য়ু.কে.গা এম.ও.য়ু.শিং খুৎয়েক পীনখিবনি‍।
মেমোরেন্দম ময়াম অসিনা ক্বালিফিকেসনশিং অমগা অমগা শকখঙনবা অমদি ৱাখল লৌশিং, থেংনরকপা ৱাফমশিং তাথোক তাশিন, তৌনবা পুন্না পায়খৎমিন্নগদবা থৌওং কয়া পায়খৎনবা অমদি মখোয় মখোয়গী চুনবা লমশিংদা চহীগী মীফম/ ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং/ ৱর্কসোপ, সেমিনার অমসুং অপুনবা থিজিন হুমজিনবগী প্রোজেক্তশিংদা পুন্না শরুক য়ামিন্নবগী মওংদা তেক্নিকেলগী ওইবা তেংবাংনবগী থবক পায়খৎমিন্ননবা ৱাফম থম্লি‍।
শাফু:
খুৎয়েক পীনখিবা এম.ও.য়ু.শিং অসিনা কান্নবা ফংমিন্নগদৌরিবা লৈবাকশিংগী মরক্তা ইকুইতী, পব্লিক একাউন্তেবিলিতী অমসুং ইনোভেসনগী লমদা থম্লিবা পান্দমশিং খুমাঙ চাওশিলহনবদা মতেং ওইগনি‍।
নুংগী ৱাফম:
ইন্সতিত্যুৎ ওফ কোস্ত একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.ও.এ.আই.) অসি পার্লিয়ামেন্তগী অখন্নবা এক্ত অমা ওইরিবা, দি কোস্ত এন্দ ৱর্ক্স একাউন্তেন্তস এক্ত, ১৯৫৯গী মখাদা কোস্ত একাউন্তেন্সীগী শিন্ফম রিগুলেত তৌনবা স্তেতুতরী প্রোফেসনেল বোদী অমা ওইনা লিংখৎখিবনি‍। ইন্সতিত্যুৎ অসি কোস্ত একাউন্তেন্সীগী লমদা অখন্ননা স্পিসিএলাইজ তৌরবা ভারতকী অমত্তা ঙায়রবা শকখঙলবা স্তেতুতরী প্রোফেসনেল ওর্গনাইজেসন অমসুং লাইসেন্সিং বোদীনি‍।
ইন্সতিত্যুৎ ওফ কম্পেনী সেক্রেতরিজ ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এস.আই.) অসি ভারতকী পার্লিয়ামেন্তকী এক্ত হায়বদি, দি কম্পেনী সেক্রেতরিজ এক্ত, ১৯৮০ (এক্ত নম্বর ৫৬ ওফ ১৯৮০)গী মখাদা ভারত্তা কম্পেনী সেক্রতরীগী শিন্ফম শেমগৎনবা অমদি রিগুলেত তৌনবা লিংখৎখিবা স্তেতুতরী বোদী অমনি‍।