Ministry of Chemicals and Fertilizers
Union Minister of Chemicals & Fertilisers reviews the availability of drugs for covid treatment and other essential drugs
Increased capacity of Remedesvir will augment the domestic availability of injection - Shri Sadananda Gowda
16.5 lakh vials of Remdesivir allocated between May 3 and May 9
05 MAY 2021 2:52PM by PIB Delhi
Union Minister of Chemicals & Fertilisers Shri D.V Sadananda Gowda chaired a meeting to review availability of drugs for covid treatment and other essential drugs. The Meeting was attended by Ms. S. Aparna, Secretary (Pharma), Dr. V. G. Somani, DCGI, Smt. Shubhra Singh, Chairperson, NPPA, Dr Mandeep Kumar Bhandari, Joint Secretary (Health and Family Welfare), Shri Navdeep Rinwa, Joint Secretary (Pharma), Smt. Vinod Kotwal, Member Secretary, NPPA and other senior officers.
Shri Gowda during the meeting appreciated the efforts of all seven manufacturers of Remdesivir for increasing the production capacity to 1.03 crore vials per month, up from 38 lakh vials per month a month ago. This increased capacity will augment domestic availability of the injection. He added that allocation of 16.5 lakh vials of Remdesivir has been made to all States for period between May 3 and May 9. Since April 21, a total allocation of 34.5 lakh vials has been made so far. Allocation to States is a dynamic process and efforts will be made to further enhance supply in the coming weeks.
During the meeting availability of other essentials drugs was also discussed. Shri Gowda stressed the need to continuously monitor availability of other essential medicines and to check instances of black marketing and hoarding. Dr. Somani, DCGI informed that already a survey is being undertaken to ascertain availability of various medicines in the market. Preliminary findings suggest that at present, there is adequate availability of medicines in the market and Department of Pharma, NPPA and CDSCO will continue to closely monitor their availability. Regarding black marketing and hoarding, he conveyed that State Drug Controllers have been instructed to make teams at State level for field inspections. Strict Action is being taken against hoarding and black-marketing of drugs. A number of preventive and enforcement actions have been taken by DCGI/SDCs to stop hoarding/ black marketing/ overcharging of Covid management drugs like Remdesivir, Tocilizumab, Favipiravir, etc. By 1.5.2021, as many as 78 actions have been taken all over India, in coordination with SDCs, local police, FDA etc. for hoarding, overcharging, black marketing, and arrests were made/ cases were registered. Seizures of drugs, vehicles, empty vials (meant probably for making spurious drugs) and cash were made. In one case in Chandigarh, Remdesivir vials to the tune of 3000 units were recovered.
Shri Gowda lauded pharma companies and officers of Department of Pharma, NPPA, Ministry of Health & Family Welfare and CDSCO for their coordinated efforts and close cooperation in ramping up availability of drugs for covid treatment and other essential drugs within shortest possible time. Such close collaboration between Government and private sector is need of the hour.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্সগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা কোবিদ লায়েংনবা হীদাক-লাংথকশিং অমসুং অতৈ তঙাই ফদবা হীদাক-লাংথকশিং ফংলিবরা য়েংশিনখ্রে
রেমদেসিভির পুথোকপগী কেপাসিতী হেনগৎহনবনা ইঞ্জেক্সন অসি লমদম অসিদা ফংবা হেনগৎহল্লগনি – শ্রী সদানন্দ গৌরা
মে ৩ অমসুং মে ৯গী মনুংদা রেমদেসিভির ভাইল লাখ ১৬.৫ এল্লোকেৎ তৌখ্রে
05 MAY 2021 2:52PM by PIB Imphal
কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দ গৌরানা ময়াই তাংবল লৌদুনা কোবিদ লায়েংনবা হীদাক-লাংথকশিং অমসুং অতৈ তঙাই ফদবা হীদাক-লাংথকশিং ফংলিবরা য়েংশিন্নবা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। মীফম অদু কুমারী এস. অপর্না, সেক্রেতরী (ফার্মা), দা. ভি.জি. সোমানি, দি.সি.জি.আই., শ্রীমতি শুব্রা সিংহ, চিয়রপর্সন, এন.পি.পি.এ., দা. মন্দীপ কুমার ভন্দারী, জোইন্ত সেক্রেতরী (হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়), শ্রী নবদীপ রিনৱা, জোইন্ত সেক্রেতরী (ফার্মা), শ্রীমতি বিনোদ কোতৱাল, মেম্বর সেক্রেতরী, এন.পি.পি.এ. অমসুং অতৈ মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা শরুক য়াখি।
শ্রী গৌরানা মীফম অদুদা রেমদেসিভির পুথোক্লিবা মেন্যুফেকচর্র তরেৎমক্না পুথোকপগী কেপাসিতী অসি থা অমগী মমাংদা থা অমদা ভাইল লাখ ৩৮ পুথোক্লম্বদগী থা অমদা ভাইল করোর ১.০৩দা হেনগৎহল্লিবা অসি থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। কেপাসিতী হেনগৎলকপনা ইঞ্জেক্সন অসি লমদম অসিদা ফংবা হেনগৎহল্লগনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মে ৩ অমসুং মে ৯গী মতমগী মনুংদা রাজ্য পুম্নমক্তা রেমদেসিভিরগী ভাইল লাক ১৬.৫কী এল্লোকেসন তৌখ্রে। এপ্রিল ২১দগী হৌনা হৌজিক ফাওবদা পুন্না ভাইল লাখ ৩৪.৫কী অপুনবা এল্লোকেসন তৌখ্রে। রাজ্যশিংদা এল্লোকেসন তৌবা অসি দাইনামিক ওইবা প্রোসেস অমনি অমসুং লাক্কদৌরিবা চয়োলশিংদা সপ্লাই হেনগৎহন্নবা থবকশিং মখা তানা পাইখৎকনি।
মীফম অদুদা অতৈ তঙাইফদবা হীদাক-লাংথকশিংগী ফংলিবরা হায়বগী মতাংদসু খন্নখি। শ্রী গৌরানা অতৈ তঙাইফদবা হীদাক-লাংথকশিং ফংলিবরা হায়না লেপ্তনা মোনিতর তৌনবা অমসুং কালা বজার তৌবা অমসুং হোর্দিং তৌবা য়েংশিনবা মথৌ তাই হায়না অকনবা ৱাফম থমখি। দা. সোমানি, দি.সি.জি.আই.না মার্কেৎতা তোঙান তোঙানবা হীদাক-লাংথকশিং শোইদনা ফংহন্নবা সর্ভে অমা পাইখৎখ্রে হায়না ফোঙদোকখি। অহানবগী ওইনা থিজিনবা অসিদগী ফংলকপশিং অসিনা হৌজিক্কী ওইনা মার্কেৎতা হীদাক-লাংথকশিং মরাং কাইনা ফংলি হায়না উৎখি অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ ফার্মা, এন.পি.পি.এ. অমসুং সি.দি.এস.সি.ও.না মদু ফংলিবরা হায়না কুপ্না য়েংশিনগনি। কালা বজার অমসুং হোর্দিং তৌবগী মতাংদা মহাক্না হায় মদুদি স্তেৎ দ্রগ কন্ত্রোল্লরশিংদা ফিল্দ ইন্সপেক্সনশিং চত্থনবা রাজ্যগী থাক্তা তীমশিং শেম্নবা য়াথং পীখ্রে। হীদাক-লাংথকশিং হোর্দিং তৌবা অমসুং কালা বজার তৌবগী মায়োক্তা অহকপা চৈরাক পীরি। রেমদেসিভির, তোসিলিজুমাব, ফেভিপিরাভির অসিনচিংবা কোবিদ মেনেজমেন্তগী হীদাক-লাংথকশিং হোর্দিং তৌবা/কালা বজার তৌবা/মমল হেন্না য়োনবা থিংনবা দি.সি.জি.আই./এস.দি.সি.শিংমনা প্রিভেন্তিব অমসুং এনফোর্সমেন্ত এক্সন কয়া পাইখৎখ্রে। ভারত পুম্বগী ওইনা ১.৫.২০২১ ফাওবদা হোর্দিং তৌবা, মমল হেন্না য়োনবা, কালা বজার তৌবগীদমক এস.দি.সি.শিং, লোকেল পুলিস, এফ.দি.এ. অসিনচিংবগা খুৎশম্নদুনা ৭৮ চৈরাক পীখ্রে অমসুং এরেস্ত তৌখিবা/কেসশিং রেজিস্তর তৌখি য়াওখি। হীদাক-লাংথকশিং, গারীশিং, অহাংবা ভাইএলশিং (অশাবা হীদাকশিং হাপ্পদা শিজিন্নবা) অমসুং শেল ফাজিনখি। চান্দিগরদা থোকপা কেস অমদা য়ুনিৎ ৩০০০গী রেমদেসিভির ভাইএলশিং ফাগৎপা ঙমখি।
শ্রী গৌরানা ফার্মা কম্পনীশিং অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ ফার্মা, এন.পি.পি.এ., হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় অমসুং সি.দি.এস.সি.ও.গী ওফিসরশিংনা খুৎশম্নদুনা থবকশিং পাইখৎখিবা অমসুং কোবিদ লায়েংনবা হীদাক-লাংথকশিং অমসুং অতৈ তঙাই ফদবা হীদাক-লাংথকশিং অতেনবা মতমগী মনুংদা পুথোকপা হেনগৎহনবা অসিদা খুৎশম্ননা হোৎনবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। অসুম্না সরকার অমদি প্রাইবেৎ সেক্তরনা চুংশিন্নদুনা হোৎনবা অসি হৌজিক্কী ওইনা তঙাই ফদবা অমনি।