Prime Minister's Office
PM reviews Covid related operations by Indian Air Force
28 APR 2021 2:51PM by PIB Delhi
Air Chief Marshal RKS Bhadauria called on Prime Minister Narendra Modi today.
He briefed the PM on the efforts being undertaken by IAF to help in the Cover-19 related situation.
Air Chief Marshal RKS Bhadauria informed the Prime Minister that the IAF has ordered 24x7 readiness of the entire heavy lift fleet and substantial numbers of the medium lift fleets to operate in a hub and spoke model to rapidly meet all Covid related tasking across the country and overseas. Aircrew for all fleets have been augmented to ensure round the clock operations.
PM stressed on the need to increase the speed, scale & safety of operations in transporting oxygen tankers & other essential material. PM spoke about the need to ensure that the IAF personnel engaged in Covid related operations remain safe from infection. He also spoke about the need to ensure safety of all Covid related operations.
Air Chief Marshal RKS Bhadauria informed the that IAF is deploying big as well as medium sized aircrafts to cover all terrains. He briefed the PM about a dedicated COVID Air Support Cell set up by the IAF to ensure faster co-ordination with different ministries and agencies to Covid related operations.
PM inquired about the health of IAF personnel and their families. Air Chief Marshal RKS Bhadauria apprised him that near saturation vaccination coverage has been achieved in the IAF.
He also informed the PM that hospitals under IAF have increased covid facilities and also allowing civilians wherever possible.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା ଦ୍ୱାରା କୋଭିଡ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ପଦକ୍ଷେପର ସମୀକ୍ଷା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
28 APR 2021 2:51PM by PIB Bhubaneshwar
ଆଜି ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା ମୁଖ୍ୟ ଏୟାର ଚିଫ ମାର୍ଶାଲ ଆରକେଏସ୍ ଭଦୋରିଆ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି ।
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତ ପରିସ୍ଥିତିରେ ସହାୟତା କରିବା ଲାଗି ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା ପକ୍ଷରୁ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ସମ୍ପର୍କରେ ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ ।
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଏବଂ ବିଦେଶରେ କୋଭିଡ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ସମସ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ସମ୍ପାଦନ କରିବା ଲାଗି ହବ ଆଣ୍ଡ ସ୍ପୋକ ମଡେଲରେ ସମସ୍ତ ଭାରୀ ବିମାନ ଏବଂ ଯଥେଷ୍ଟ ସଂଖ୍ୟକ ମଧ୍ୟମ ବିମାନଗୁଡ଼ିକୁ ଉଡ଼ାଣ ନିମନ୍ତେ 24 ଘଣ୍ଟା ପ୍ରସ୍ତୁତ ରଖିବା ନିମନ୍ତେ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି । ଦିନରାତି ସକ୍ରିୟ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ ଜାରି ରଖିବା ନିମନ୍ତେ ସମସ୍ତ ବିମାନରେ ନିୟୋଜିତ ବାୟୁସେନା କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି ।
ଅକ୍ସିଜେନ ଟ୍ୟାଙ୍କର ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ପରିବହନ ଲାଗି ଦ୍ରୁତଗତିରେ, ବ୍ୟାପକତାର ସହ ଏବଂ ନିରାପଦ ଭାବେ ଅପରେସନଗୁଡ଼ିକୁ ବଢ଼ାଇବା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । କୋଭିଡ ସଂକ୍ରାନ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟରେ ନିୟୋଜିତ ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନାର କର୍ମଚାରୀମାନେ ସଂକ୍ରମଣ ଠାରୁ ଦୂରରେ ରହିବା ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜୋର ଦେଇଥିଲେ । ସମସ୍ତ କୋଭିଡ ସଂକ୍ରାନ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପରେ ନିରାପତ୍ତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ସେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
ସମସ୍ତ ଅଞ୍ଚଳରେ ପହଞ୍ଚିବା ଲାଗି ଭାରତୀୟ ବାୟୁ ସେନା ପକ୍ଷରୁ ବଡ଼ ଓ ମଧ୍ୟମ ଆକାରର ବିମାନଗୁଡ଼ିକୁ ନିୟୋଜିତ କରାଯାଇଥିବା ଏୟାର ଚିଫ ମାର୍ଶାଲ ଆରକେଏସ ଭଦୋରିଆ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ। କୋଭିଡ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ଦାୟିତ୍ବ ନିର୍ବାହ ନିମନ୍ତେ ବିଭିନ୍ନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଏଜେନ୍ସିଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ଦ୍ରୁତ ସମନ୍ବୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ସକାଶେ ଆଇଏଏଫ ପକ୍ଷରୁ ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଥିବା ସମର୍ପିତ କୋଭିଡ ଏୟାର ସପୋର୍ଟ ସେଲ୍ ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ ।
ଭାରତୀୟ ବାୟୁ ସେନାର କର୍ମଚାରୀ ଓ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାରବର୍ଗଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପଚାରି ବୁଝିଥିଲେ । ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଟିକାକରଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲର ନିକଟତର ହୋଇଥିବା ସମ୍ପର୍କରେ ଏୟାର ଚିଫ ମାର୍ଶାଲ ଆରକେଏସ ଭଦୋରିଆ ତାଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ ।
ସେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା ଅଧୀନରେ ଥିବା ଡାକ୍ତରଖାନା ଗୁଡ଼ିକରେ କୋଭିଡ ଚିକିତ୍ସା ସୁବିଧା ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଯେଉଁଠି ସମ୍ଭବ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ସୁବିଧା ଦିଆଯାଉଛି ।