Prime Minister's Office
PM reviews Covid related operations by Indian Air Force
28 APR 2021 2:51PM by PIB Delhi
Air Chief Marshal RKS Bhadauria called on Prime Minister Narendra Modi today.
He briefed the PM on the efforts being undertaken by IAF to help in the Cover-19 related situation.
Air Chief Marshal RKS Bhadauria informed the Prime Minister that the IAF has ordered 24x7 readiness of the entire heavy lift fleet and substantial numbers of the medium lift fleets to operate in a hub and spoke model to rapidly meet all Covid related tasking across the country and overseas. Aircrew for all fleets have been augmented to ensure round the clock operations.
PM stressed on the need to increase the speed, scale & safety of operations in transporting oxygen tankers & other essential material. PM spoke about the need to ensure that the IAF personnel engaged in Covid related operations remain safe from infection. He also spoke about the need to ensure safety of all Covid related operations.
Air Chief Marshal RKS Bhadauria informed the that IAF is deploying big as well as medium sized aircrafts to cover all terrains. He briefed the PM about a dedicated COVID Air Support Cell set up by the IAF to ensure faster co-ordination with different ministries and agencies to Covid related operations.
PM inquired about the health of IAF personnel and their families. Air Chief Marshal RKS Bhadauria apprised him that near saturation vaccination coverage has been achieved in the IAF.
He also informed the PM that hospitals under IAF have increased covid facilities and also allowing civilians wherever possible.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা কোবিদকা মরী লৈননা চৎথরিবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা হন্না য়েংশিনখ্রে
28 APR 2021 2:51PM by PIB Imphal
এয়র চীফ মার্শেল আর.কে.এস. ভাদৌরিয়ানা ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগা উন্নখ্রে।
মহাক্না কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবশিংদা মতেং পীনবা আই.এ.এফ.না হোৎনরিবশিং অসি প্রধান মন্ত্রীদা খঙহনখি।
এয়র চীফ মার্শেল আর.কে.এস. ভাদৌরিয়ানা ঙসি প্রধান মন্ত্রীদা খঙহনখিবদা আই.এ.এফ.না হেভী লিফ ফ্লীত অপুনবা অমসুং মেদিয়ম লিফ ফ্লীৎকী অকক্নবা মশিং খরবু ২৪X৭ শেম-শাদুনা লৈদুনা ঐখোয়গী লৈবাক অমসুং মালেমগী মফম শিনবা থুংবগী কোবিদকা মরী লৈনবা থবক পাংথোকপগী হীরমশিং অথুবা মতমদা ইনবা ঙম্নবা হব অমসুং স্পোক মোদেলগী মওংদা মথৌ পাংথোক্নবা য়াথং পীখ্রে হায়খি। জহাজ পুম্বগী এয়রক্রিয়ুশিংসু মতম চুপ্পদা থবক পাংথোকপা য়াননবা মশীং হেনগৎহনখ্রে।
পি.এম.না ওক্সীজেন তেঙ্কর অমসুং অতৈ তঙাইফদনা চংদবা য়াদবা মচাকশিং পুথোক-পুশিন তৌবা অসিদা স্পীদ, স্কেল অমসুং সেফতী হেনগৎহনবদা মরুওইবা পীখি। পি.এম.না আই.এ.এফ. পর্সোনেলশিংবু কোবিদকা মরী লৈনবা থবকশিং পায়খৎলিঙৈ মতমদা লায়না অসিদগী ঙাকথোক্তুনা লৈনবা হোৎনবগী মথৌ তাই হায়খি। মহাক্না কোবিদকা মরী লৈনবা থবকশিং অসি পাংথোকপদা চেকশিন্না লৈনবগী তঙাইফদবশিংগী মরমদা ৱা ঙাংখি।
এয়র চীফ মার্শেল আর.কে.এস. ভাদৌরিয়ানা খঙহনখি মদুদি তেরেইন খুদিংমক য়ৌশিন্নবা আই.এ.এফ.না অচৌবা অমসুং ময়াই ওইবা এয়রক্রাফশিং শিজিন্নরি। তোঙান-তোঙানবা মন্ত্রালয় অমসুং এজেন্সিশিংনা কোবিদকা মরী লৈনবা থবকশিং পায়খৎপদা হেন্না অথুবা কো-ওর্দিনেসন অমা পীনবা আই.এ.এফ.না কত্থোক্লবা কোবিদ এয়র সপ্পোর্ত সেল অমসু শেমখ্রে হায়না মহাক্না পি.এম.গী মফমদা পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা আই.এ.এফ. পর্সোনেল অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংগী হকচাংগী ফিভম হংখি। এয়র চীফ মার্শেল আর.কে.এস. ভাদৌরিয়ানা আই.এ.এফ.কী মীওই অয়াম্বা লোয়নমক তিকা থাখ্রে হায়না মহাক্কী মফমদা পাওদমখি।
মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা মসি অমসু খঙহনখি মদুদি আই.এ.এফ.কী মখাদা লৈবা হোস্পিপিতালশিংদা কোবিদ লায়েংগী খুদোংচাবা হেনগৎলে অমসুং মীচম প্রজাশিংগীসু খুদোংচাবা অসি লৈগনি।