Ministry of Information & Broadcasting
Multimedia Exhibition Van travelling to create awareness on Vaccination for COVID-19 and Aatmanirbhar Bharat is flagged off at Mumbai today
Vaccination and awareness drive about Vaccination must go on side-by-side to curb misinformation and rumors surrounding vaccines: Principal Health Secretary, Maharashtra
The initiative to create awareness about vaccination is the right thing to do at this time: Principal Health Secretary, Maharashtra
16 FEB 2021 2:08PM by PIB Mumbai
A Multimedia Exhibition Van to create awareness on COVID-19 Vaccination and Aatmanirbhar Bharat has been flagged off by the Principal Health Secretary, Government of Maharashtra Dr. Pradeep Kumar Vyas at the premises of Films Division in Mumbai today. The Director General of Films Division Ms Smita Vats Sharma and WHO’s Surveillance Medical Officer Dr. Vivek R. Pardeshi were also present at the flagging-off ceremony.
The van will travel to 3 routes in Mumbai, Bandra-Dharavi-Juhu-Andheri-Borivali; Goregaon-Chinchvali-Malad-Kandivali-Charkop-Borivali-Dahisar; Kurla-Chembur-Ghatkopar-Mankhurd-Turbhe- Bhandup-Vikroli.
Under this campaign, 16 specially fabricated vans with a message will travel across 36 districts of Maharashtra to spread awareness among people. The vans will also display messages through LED screens and these vans will be live tracked through GPS through integrated dashboard which can be accessed at through scanning of QR Code.
Appreciating the initiative taken by ROB, Dr. Pradeep Vyas said, there is a lot of difference in the situation when the first COVID-19 case was reported in Maharashtra almost a year ago and the present day. Nothing much was known about the disease then. But now we have better knowledge about the disease and hence, we know what message should be given out to people, said Dr. Vyas. He stated that when a communication campaign about COVID was started by the Maharashtra Government in the month of September, it bore result and the situation more or less stabilized from the month of November in the state. He further noted that there has again been a spike of COVID cases since the last 10 days in the state, and under such a situation, this initiative taken by ROB is the right thing to do at this time.
“It is necessary to send across a few important messages to people now”, said Dr. Vyas. These are: 1) COVID can occur even now and to anyone, even to one’s family members. 2) Both the vaccines, COVISHIELD & COVAXIN, are safe, effective and whichever vaccine is being given to someone should be taken. 3) Pregnant and lactating mothers and those aged below 18 are not being given the vaccine as of now. 4) When someone is being given a vaccine, not only an individual but the other people surrounding and interacting with that individual also gets protection. Thus, those who have got themselves tested and are found to have developed antibodies should also not hesitate to take the vaccine. 5) The second dose of the vaccine has to be taken after 28 days.
The Principal Health Secretary, Government of Maharashtra further said, vaccination and creating awareness about vaccination must go on side-by-side. This will lead to curbing of misinformation and rumors surrounding vaccines, he added.
Speaking on the occasion, Ms Smita Vats Sharma, DG Films Division said, the campaign for following COVID Appropriate Behaviours has brought us to a stage of vaccination in this fight against COVID. The purpose of the traveling multimedia exhibition van will be to sensitize every individual about vaccination, not only by providing them with information, but through a process of infotainment. These multimedia vans are a combination of interpersonal communication and use of digital technology. While ROB’s performing artistes will bring to life the messages of Aatmanirbhar Bharat and Vaccination through cultural performances, general public may also scan the QR Codes being displayed on the vans to gather more information on these from the official websites and social media handles.
The cultural artistes of Song & Drama Division performed street play and dance at the event. They will convey messages through folk performances popular in respective districts/ regions of Maharashtra. Communication has played a big role in containing the COVID-19 pandemic. In this effort, the campaign aims to take the Government’s communication to people’s doorsteps. Representatives of all partner organizations and other senior officials and staff of Films Division were present at the event.
The campaign has been designed and implemented by the Regional Outreach Bureau (ROB), Pune – a media unit of the Union Ministry of Information & Broadcasting, in collaboration with the World Health Organization, UNICEF and the IEC Division of the Government of Maharashtra’s Health Department. The campaign was inaugurated by Union Minister for Information and Broadcasting Shri Prakash Javadekar at Pune about a week ago.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী বেক্সিনেসন অমসুং আত্মানির্ভর ভারতকী মতাংদা এৱের্নেস পীনবা কোইনা চৎলিবা মল্তি একজিবিসন ভেন ঙসি মুম্বাইদগী লমথাখ্রে
বেক্সিনশিংগী মতাংদা অরানবা পাউ অমসুং তোকঙা লাকশিন্নবা বেক্সিনেসন অমসুং বেক্সিনেসনগী মতাংদা এৱের্নেস পীবা অসি পুন্না চৎমিন্নবা তাই: প্রিন্সিপল হেল্থ সেক্রেতরী, মহারাস্ত্র
বেক্সিনেসনগী মতাংদা এৱের্নেস পীনবগী থৌরাং অসি মতাং য়াম্না চাই: প্রিন্সিপল হেল্থ সেক্রেতরী, মহারাস্ত্র
16 FEB 2021 2:08PM by PIB Imphal
মহারাস্ত্র সরকারগী প্রিন্সিপল হেল্থ সেক্রেতরী, দা. প্রদীপ কুমার ব্যাসনা ঙসি মুম্বাইগী ফিল্মস দিবিজনদা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন অমসুং আত্মানির্ভর ভারতকী এৱার্নেস পীনবা মল্তিমীদিয়া একজিবিসন ভেন অমা লমথাখ্রে। লমথাবগী থৌরম অদুদা ফিল্মস দিবিজনগী দিরেক্তর জেনরেল মিস স্মিতা ভাৎস শর্মা অমসুং দবল্যু.ঐচ.ও.গী সর্ভিলেন্স মেদিকেল ওফিসর দা. বিবেক আর পরদেশিসু শরুক য়াখ্রে।
ভেন অসিনা মুম্বাইগী রুৎ ৩দা চৎকনি, বন্দ্রা-ধারাবি-জুহু-অন্ধেরি-বোরিভলি; গোরেগাও-চিঞ্চভলি-মলাদ-কন্দিভলি-চারকোপ-বোরিভলি-দাহিসর; কুর্লা-চেমপুর-ঘাৎকোপর-মানখুর্দ-তুর্ভে-ভান্ধুপ-ভিক্রোলি।
কেম্পেন অসিগী মখাদা খন্ননা শেম্লবা ভেন ১৬না মহারাস্ত্রগী জিলা ৩৬তা কোইনা চৎতুনা মীয়ামদা এৱের্নেসকী পাউজেল পীগনি। ভেনশিং অসিনা এল.ই.দি. স্ক্রীনশিংগী খুত্থাংদা মেসেস দিস্প্লে তৌগনি অমসুং মসি ক্যু.আর. কোদ মপুং ফানা স্কেন তৌরবা মতমদা ইন্তিগ্রেতেদ দেশবোর্দকী খুত্থাংদা ভেনশিং অসি জি.পি.এস.কী খুত্থাংদা লাইফ ত্রেক তৌবা য়াগনি
আর.ও.বি.না লৌখৎখিবা থৌরাং অদুবু থাগৎলদুনা দা. প্রদীপ ব্যাসনা হায়, চহি অমগী মমাংদা মহারাস্ত্রদা অহানবা কোবিদ-১৯ কেস রিপোর্ত তৌরকপা মতমদা ওইখিবা ফীভম অদুগা হৌজিক ওইরিবা অসিদা খেৎনবা চাউনা লৈরে। মতম অদুদা লাইনা অসিগী মরমদা করিমত্তা খঙখিদে। অদুবু হৌজিক্তি লাইনা অসিগী মতমদা ঐখোয়না হেন্না খঙবা ঙম্লে মরম অসিনা মীয়ামদা করি পাউজেল পীগদগে হায়বা ঐখোয়না খঙলে হায়া দা. ব্যাসনা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায় সেপ্তেম্বর থাদা মহারাস্ত্র সরকারনা কোবিদকী মতাংদা কম্ম্যুনিকেসন কেম্পেন অমা চত্থবা হৌখিবা মতমদা মদুগী মহৈ ফংখি অমসুং নবেম্বর থাদগী রাজ্য অসিদা ফীভম অসি হেন্না ফগৎলকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় হৌখিবা নুমিৎ ১০নি অসিদা রাজ্য অসিদা কোবিদকী কেসশিং অমুক হন্না হেনগৎলকখি অমসুং অসিগুম্বা ফীভম অসিদা আর.ও.বি.না লৌখৎখিবা থৌরাং অসি মতাং য়াম্না চাই।
“হৌজিক মীয়ামদা মরু ওইবা পাউজেল খরা য়ৌহনবা হায়বা অসি তঙাই ফদে”, হায়না দা. ব্যাসনা ফোঙদোকখ্রে। মখোয় অদুদি: ১) কোবিদ অসি হৌজিকসু মীওই অমা হেক্তদা অদোমগী ইমুংগী মীওইদা ওইরবসু নাবা য়াই। ২) কোবিশিল্দ অমসুং কোবাক্সিন বেক্সিন অনিমক খুদোংথিনিঙাই ওইদে, কান্নবা ফংঙি অমসুং কনাগুম্বনা বেক্সিন অমা হেক্তা কাপ্পদা য়াগদবনি। ৩) হৌজিক্কী ওইনা মীরোনবী অমসুং অঙাং খোম পীথক্লিবা নুপীশিং অমসুং চহি ১৮গী মখাদা লৈবশিংদা বেক্সিন অসি কাপত্রি। ৪) কনাগুম্বা মীওই অমদা বেক্সিন অমা কাপ্পা মতমদা মহাক খক্তা নত্তনা মহাক্কী অকোইবদা লৈরিবা মীওইশিং অমসুং মহাক্কা পুল্লিবা মীওইশিংসু ঙাকশেল ফংহল্লি। অসুম্না মখোয় মশাবা তেস্ত তৌরুবা অমদি মখোয়দা এন্তিবোদীশিং দিবেলপ তৌরে হায়বা খঙলবশিংনা বেক্সিন অসি কাপথোকপদা পন্থবা তৌরোইদবনি। ৫) বেক্সিনগী অনিশুবা দোজ নুমিৎ ২৮নিগী মতুংদা কাপকদবনি।
মহারাস্ত্র সরকারগী প্রিন্সিপল হেল্থ সেক্রেতরীনা মখা তারদুনা হায়, বেক্সিনেসন অমসুং বেক্সিনেসনগী মতাংদা এৱের্নেস পীবা অসি পুন্না চৎমিন্নগদবনি। মসিনা বেক্সিনশিংগী মরমদা অরানবা পাউ অমসুং তোকঙা শন্দোক্লিবা অসি লাকশিনবা ঙমগনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা ফিল্মস দিবিজনগী দি.জি. মিস স্মিতং ভাৎস শর্মানা হায় কোবিদকী চুন্নবা চৎন-লোনচৎকী মতাংদা পাঙথোক্লিবা কেম্পেন অসিনা ঐখোয়বু কোবিদকী লাঞ্জং অসিদা বেক্সিন কাপ্পগী তাঙ্কক ফাওবদা য়ৌবা ঙমহনখ্রে। মল্তিমীদিয়া একজিবিসন ভেনশিংনা কোইনা চৎপগী মরমদি মীয়ামদা ই-পাউ পীবা খক্তা নত্তনা ইনফোতেনমেন্তগী প্রোসেস অমগী খুত্থাংদা বেক্সিনেসনগী মতাংদা মীপুম খুদিংমক সেন্সিতাইজ তৌবনি। মল্তিমীদিয়া ভেনশিং অসি ইন্তরপর্সনেল কম্ম্যুনিকেসন অমসুং দিজিতেল তেক্নোলোজী শিন্নবগী অপুনবা অমনি। অমরোমদা আর.ও.বি.গী পর্ফোর্মিং আর্তিসশিংনা কলচরেল পর্ফোর্মেন্সকী খুত্থাংদা আত্মানির্ভার ভারত অমসুং বেক্সিনেসগী পাউজেল অসি পীগনি, ভেনশিং অসিদা দিস্প্লে তৌরিবা ক্যু.আর. কোদশিং স্কেন তৌদুনা ওফিসিএল ৱেবসাইৎশিং অমসুং সোসিএল মীদিয়া হেন্দলশিংদগী প্রজা মীয়াম্না মসিগী মতাংদা অহেনবা ই-পাউ খঙনবা য়াগনি।
সোং এন্দ দ্রামা দিবিজনগী কলচরেল আর্তিস্তশিংনা থৌরম অসিদা স্ত্রীৎ প্লে অমসুং জগোই খুদোল তমখি। মখোয়না মহারাস্ত্রগী জিলাশিং/রিজনশিংগী ওইনা মশা-মশাগী মমিং লৈরবা ফোক পর্ফোর্মেন্সকী খুত্থাংদা মেসেসশিং পীগনি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি লাকশিনবদা কম্ম্যুনিকেসন্না অচৌবা থৌদাং অমা লৌখি। মসিনা মরম ওইরগা সরকারগী কম্ম্যুনিকেসন মীয়ামগী য়ুমশিংদা য়ৌহন্নবা কেম্পেন অসিনা পান্দম থমখি। থৌরম অদুদা পার্তনর ওর্গনাইজেসন পুম্নমক্কী মীহুৎশিং অমসুং ফিল্মস দিবিজনগী অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং অমসুং স্তাফনা শরুক য়াখ্রে।
কেম্পেন অসি ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন, য়ুনিসেফ অমসুং মহারাস্ত্র সরকারগী হকশেল বিভাগকী আই.ই.সি. দিবিজনগা লোইননা খুৎশম্নদুনা ইনফোর্মেসন এন্স ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী মীদিয়া য়ুনিৎ অমা ওইরিবা রিজনেসল আউৎরীচ ব্যুরো (আর.ও.বি.), পুনেনা দিজাইন তৌদুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবনি। কেম্পেন অসি চয়োল অমগী মমাংদা ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রকাশ জাবদেকরনা পুনেদা হৌদোকখিবনি।