Ministry of Road Transport & Highways
Details of Voluntary Scrappage Policy to be declared within 15 days : Nitin Gadkari
Scrappage Policy will lead to new investment of Rs. 10,000 crores, and create 50,000 jobs
Minister welcomes increased outlay for National Highways
01 FEB 2021 3:47PM by PIB Delhi
Union Minister for MSME and Road Transport & Highways, Sh. Nitin Gadkari has welcomed the Voluntary Scrappage Policy announced in the Union Budget, and said thatdeclaration of thedetails of the policy will be done within 15 days from today. In his post-budget interaction with the media at his residence, Sh. Gadkari said that the scrappage policy will lead to new investment of around Rs.10,000 crores, and create as many as 50,000 jobs.
The Minister said the policy would cover an estimated 51 lakh light motor vehicles (LMV) that are above 20 years of age, while another 34 lakh LMVs are above 15 years. It would also cover 17 lakh medium and heavy motor vehicles, which are above 15 years, and currently without valid fitness certificates. These vehicles are estimated to cause 10-12 times more pollution than the latest vehicles. Outlining the benefits of the policy, Sh. Gadkari said it would lead to recycling of waste metal, improved safety, reduction in air pollution, reduction in oil imports due to greater fuel efficiency of current vehicles, and stimulate investment.
Sh. Gadkari also welcomed the increased outlay for the highways sector, to Rs. 1,18,000 crores, with the highest-ever capital investment of Rs.1,08,000 crores. While welcoming the increased allocation, the Minister said that the Ministry’s increased stress on monetization of highways will help in expanding the road network in the country.
The media interaction can be watched at this link :https://youtu.be/ZVSNmdPKhs4
Link to PIB Press Release on increased outlay : https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1693896

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
নুমিৎ ১৫গী মনুংদা ভোলুন্তরি স্ক্রাপ্পেজ পোলিসিগী অকুপ্পশিং লাউথোক্লগনি: নিতিন গাদকরি
স্ক্রাপ্পেজ পোলিসিনা নৌনা লুপা করোর ১০,০০০ থাদগনি অমসুং থবক ৫০,০০০ ফংহনগনি
নেসনেল হায়ৱেজশিংগী শেনফম হেনগৎলকপদা মিনিস্তরনা তরাম্না ওকখ্রে
01 FEB 2021 3:47PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন বজেত্তা লাউথোকখিবা ভোলুন্তরি স্ক্রাপ্পেজ পোলিসি রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ অমসুং এম.এস.এম.ইগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরিনা তরাম্না ওকখ্রে অমসুং ঙসিদগী নুমিৎ ১৫গী মনুংদা থৌশিল অসিগী অকুপ্পা মরোলশিং লাউথোক্লগনি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্কী য়ুমদা বজেত মতুংদা পাউমীশিংদা ৱা ঙাংবদা শ্রী গাদকরিনা হায়খি স্ক্রাপ্পেজ পোলিসিনা নৌনা লুপা করোর ১০,০০০ থাদগনি অমসুং থবক ৫০,০০০ ফংহনগনি।
মিনিস্তরনা হায়খি থৌশিল অসিনা চহি ২০ হেল্লবা লাইত মোতোর ভেহিকল(এল এম ভি) লাখ ৫১ রোম অমসুং চহি ১৫গী মথক্তা লৈবা অতোপ্পা এল.এম.ভি লাখ ৩৪ রোম কোনশিনগনি। মসিনা হৌজিক চৎনরিবা ফিতনেসন সর্তিফিকেত পায়রিবা চহি ১৫ হেল্লবা মেদিয়ম অমসুং লাইত ভেহিকল লাখ ১৭শু কোনশিনগনি। হায়রিবা গারিশিং অসিনা অনৌবা গারিশিংদগী শরুক ১০-১২ হেন্না মৈখু থোকহল্লি। থৌশিল অসিগী কান্নবশিংগী মতাংদা মিনিস্তরনা হায়খি মসিনা ধাতুশিং অমুক হন্না শীজিন্নবা য়াহনগনি, অশোয়-অঙাম থোকহল্লোই, নুংশিৎ মোৎপা হন্থহনগনি অমসুং অনৌবা গারিশিং য়াম্না শীজিন্নবদগী মপান লৈবাকশিংদগী থাউ লৈবা হন্থহনগনি অমসুং শেন থাদবা হেনগৎলক্কনি।
খ্বাইদগী য়াম্না শেন থাদবা ওইনা লুপা করোর ১,০৮,০০০ থাদুনা হায়জৱেজ সেক্তরগী শেনফম লুপা করোর ১,১৮,০০০ হেনগৎলকপদা মিনিস্তরনা তরাম্না ওকখি। শেনফম শেনগৎলকপদা তরাম্না ওক্লদুনা মিনিস্তরনা হায়খি হায়ৱেজশিং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা মিনিস্ত্রিগী থবক হেনগৎলকপা অসিনা লৈবাক অসিদা লম্বী পাকথোক-চাউথোকপদা মতেং ওইরগনি।
মেদিয়াগা ৱারি শানবা অদু লিঙ্ক অসিদা য়েংবা য়াগনি
:https://youtu.be/ZVSNmdPKhs4
শেনফম হেনগৎলকপগী পি.আই.বি প্রেস রিলিজগী লিঙ্ক
: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1693896