Ministry of Education
Union Education Minister addresses the inaugural ceremony of the ASEAN India Hackathon
01 FEB 2021 11:36AM by PIB Delhi
Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ today addressed the inaugural ceremony of the ASEAN India Hackathon.
Addressing on the occasion, Shri Pokhriyal said that taking further the India and ASEAN ties the Ministry of Education has today launched the ASEAN-INDIA Hackathon. He recalled that Prime Minister Shri Narendra Modi during Singapore India Hackathon in 2019 had expressed his feelings about holding a hackathon with ASEAN Countries. He said this Hackathon will provide a unique opportunity to India and ASEAN countries to solve their common identified challenges under two broad themes of “Blue Economy” and “Education” and thereby provide an opportunity to forward their economic and cultural ties through collaboration in education, science and technology. This Hackathon will be enactment of six fundamental virtues of our civilisation: respect, dialogue, cooperation, peace, prosperity and innovation, he added.
Shri Pokhriyal said India-ASEAN relations have its foundation in shared beliefs, religions, and culture. He said India being the largest democratic & demographic country of the region has moral responsibility to lead the ASEAN community. In this context he mentioned that India has been extending support to ASEAN countries by providing Covid vaccines. Highlighting the strong academic and research ties, he said several Indian universities like IIT-Delhi and Tezpur University host students from our ASEAN partner countries. The Government of India has also launched 1000 ASEAN PhD Fellowships exclusively for ASEAN citizens.
On National Education Policy 2020, Union Minister said NEP 2020, which was introduced after 34 years, will bring opportunities not only for India but for the whole world.
Shri Pokhriyal concluded by saying that following its philosophy of Vasudhaiv Kutumbakam, India is strongly committed to playing a positive role towards ASEAN region and the whole world.
ASEAN-INDIA Hackathon
The ASEAN-INDIA Hackathon is an initiative taken by Ministry of Education on the clarion call of Prime Minister of India Shri Narendra Modi. The ASEAN India Hackathon is being organized online from 1st -3rd February 2021 and prize distribution will take place on 4th February 2021. This unique hackathon offers opportunities for all the 10 ASEAN countries and India to forward their economic and cultural ties through collaboration in education, science and technology.
Click here for details on ASEAN-INDIA Hackathon: https://india-asean.mic.gov.in/

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন এজুকেসন মিনিস্তরনা এ.এস.ই.এ.এন. ইন্দিয়া হেকাথোনগী থৌরম হৌদোকপদা ৱা ঙাংখ্রে
01 FEB 2021 11:36AM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন এজুকেসন মিনিস্তর শ্রী রামেশ পোখ্রিয়াল ‘নিশঙ্ক’না ঙসি এ.এস.ই.এ.এন. ইন্দিয়া হেকাথোনগী থৌরম হৌদোকপদা ৱা ঙাংখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা, শ্রী পোখ্রিয়ালনা হায়খি মদুদি ইন্দিয়া অমসুং এ.এস.ই.এ.এন. তাই অসি মখা তানা লৌথনবা এজুকেসন মিনিস্ত্রীনা এ.এস.ই.এ.এন.-ইন্দিয়া হেকাথোন অসি ঙসি হৌদোকখিবনি। মহাক্না নিংশিংখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০১৯দা সিঙ্গাপুর ইন্দিয়া হেকাথোন মনুংদা এসিয়াগী লৈবাকশিংগা হেকাথোন অমগী অপাম্বা ফোংদোকখিবনি। মহাক্না হায় মদুদি হেকাথোন অসিনা ইন্দিয়া অমসুং এসিয়ান লৈবাকশিংদা অখন্নবা খুদোংচাবা অমা পীদুনা য়াম্না পাকপা থীম “ব্লু ইকোনোমী” অমসুং “এজুকেসন” অসিদা থেংনরিবা অৱাবশিং খঙদোক্লগনি অমসুং এজুকেসন, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি অসি পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা ইকোনোমি অমসুং কলচরেলগী খুদোংচাবা অমা ফংহল্লগনি। মসিগী হেকাথোন অসিনা ঐখোয়গী সমাজ অসি চাওখৎপগী চংদ্রবা য়াদবা মচাক তরুক লেপকনি: ইকাই খুম্নবা, ৱারী শাবা, কোওপরেসন, ইংনা চিক্না লৈবা, নুঙাই-য়াইফবা অমসুং অনৌবা পুথোকপা অসিনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
শ্রী পোখ্রিয়ালনা হায়খি মদুদি ইন্দিয়া-এ.এস.ই.এ.এন.গী মরী অসি থাজবা থম্বা, ধর্ম্ম অমসুং সংস্কৃতীদগী হৌরকই। মহাক্না হায় মদুদি ইন্দিয়া অসিনা মফম অসিগী খ্বায়দগী চাওবা দেমোক্রেতিক অমসুং দেমোগ্রাফিক ওইবা লৈবাক অমা ওইবনা এ.এস.ই.এ.এন.গী কাংবু অসিবু লুচিংবদা মোরেলগী ওইবা থৌদাং লৈ। হিরম অসিদা মহাক্না পল্লি মদুদি ইন্দিয়ানা এ.এস.ই.এ.এন.গী লৈবাকশিং অসিদা কোবিদ বেক্সিন পীদুনা মতেং পীরি। য়াম্না লিংবা একাদেমিক অমসুং রিসর্স তাইজ অসি উৎলদুনা, মহাক্না হায় মদুদি ইন্দিয়াগী য়ুনিভর্সিতি কয়া অমা মদুদি আই.আই.তি.-দিল্লী অমসুং তেজপুর য়ুনিভর্সিতিনা এ.এস.ই.এ.এন.গী লৈবাকশিংগী ছাত্রশিংগীদমক য়ুম্বু ওইরি। ভারত সরকারনশু এ.এস.ই.এ.এন. পি.ঐচ.দি. ফেল্লোশিপ ১০০০ হৌদোক্লি।
নেস্নেল এজুকেসন পোলিসি ২০২০ অসিদা, চহি ৩৪গী মতুংদা হৌদোরক্লিবা, অসিদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায় মদুদি এন.ই.পি. ২০২০ অসিনা ইন্দিয়া খক্তা নত্তনা মালেমগী ওইনা খুদোংচাবা অমা পীরগনি।
শ্রী পোখ্রিয়ালনা লোইশিল্লকপদা হায়খি মদুদি বাসুধেব কুতুমবকমগী ফিলোজোফীনা, ইন্দিয়ানা য়াম্না লিংনা এ.এস.ই.এ.এন.গী লৈবাকশিংদা অফবা থৌদাং লৌবা ঙম্লি।
এ.এস.ই.এ.এন.-ইন্দিয়া হেকাথোন
এ.এস.ই.এ.এন.-ইন্দিয়া হেকাথোন অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়েং শেংনা কৌবদগী এজুকেসন মিনিস্ত্রীনা খোঙথাং অসি লৌখৎপনি। এ.এস.ই.এ.এন.-ইন্দিয়া হেকাথোন অসি ২০২১গী ফেব্রুৱারীগী ১দগী ৩ ফাওবা ওনলাইন্দা শিনগদৌরি অমসুং ২০২১গী ফেব্রুৱারীগী ৪দা মনা-মথুম য়েন্থোক্কনি। অখন্নবা হেকাথোন অসিনা এসিয়াগী লৈবাক ১০দা খুদোংচাবা পীরি অমসুং ইন্দিয়ানা এজুকেসন, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি অসিদা পুন্না থবক তৌম্মিন্দুনা মখোয়গী ইকোনোমিক অমসুং সংস্কৃতীগী মরী ফগৎনবা মাংলোমদা চংশিল্লি।
মফম অসিদা এ.এস.ই.এ.এন.-ইন্দিয়া হেকাথোনগী মরীক চুম্বগীদমক নম্বিয়ু : https://india-asean.mic.gov.in/