Ministry of Textiles
Textiles Committee, Ministry of Textiles signs MoUwith M/s Nissenken Quality Evaluation Centre, Japan to boost export of Textile and Apparel to Japanese market
27 JAN 2021 6:39PM by PIB Delhi
A formal Memorandum of Understanding (MoU) signing ceremony was heldbetween Textiles Committee, Ministry of Textiles, Government of India and M/s. Nissenken Quality Evaluation Centre Japan, through video conferencing here today. The Union Cabinet chaired by Hon’ble Prime Minister in its meeting held on 2nd September, 2020 had given the approval for signing of a Memorandum of Understanding (MoU) between the two organisations. The signing ceremony was Presided over by Hon’ble Minister of Textiles and Minister of Women and Child Development , Smt. SmritiZubinIrani on the Indian side and by His Excellency Mr. YasumasaNagasaka, Hon’ble State Minister of Economy, Trade and Industry, Govt. of Japan from the Japanese side.
The main objective of the MoU is to provide required support to textile’s trade and industry for ensuring quality as per the requirement of Japanese buyers through Testing, Inspection & Conformity Assessment, Training & Capacity Building, Research & Development (R&D) and Consultancy. It is expected that the MoU will strengthen the bilateral trade by enhancing India’s export of Textile and Apparels (T&A) to Japan, which is the third largest export destination of the world.
This MoU will formalize mutual interaction and strengthen the relationship in accordance with their respective areas of specialisation. Both the institutions have agreed to share and exchange relevant technical information and documentation on a regular basis and carry out activities relating to standards, quality assurance norms, joint research projects on testing, development of user friendly tools for dissemination of data to the industry and facilitate sourcing across the Textiles Value Chain (TVC) from both the countries.
Speaking on the occasion of the signing ceremony,Smt. SmritiZubinIrani fondly recalled the friendship and long history rooted in spiritual affinity and strong cultural and civilizational ties between India and Japan. She also extolled about the further deepening and strengthening of the India-Japan relationship under the able leadership of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi ji. The Minister further highlighted the challenge relating to stringent quality standards for exports to Japan and expressed confidence that the MoU will help in creating awareness on the various quality parameters being sought by the importers based in Japan and extending hand-holding support to the Indian exporters to adopt and upgrade their technology so as to enhance the quality of products and satisfy the stipulations as required by the Japanese importers.
She also spoke about the synergy in the working of the two organisations and expressed confidence that it will inter alia boost the Technical Textiles sector as well and improve sourcing from India. She also urged the T & A industry to make full use of the opportunity in furthering Indian Interests.
Speaking on the occasion, the Japanese State Minister of Economy, Trade and Industry, ShYasumasaNagasaka highlighted that India is a huge market for Japanese industry and expressed confidence that going forward, there will be substantial development in the India- Japan trade relationship.
India and Japan have signed a Comprehensive Economic Partnership Agreement (CEPA) in 2011 which inter-alia facilitates import of garments from India to Japan at zero duty. Despite CEPA, the growth in trade in Textiles and Apparel (T&A) between the two countries has been moderate. Japan is third largest importer of T&A in the world and India is 6th largest exporter and there is huge untapped potential for trade which remains unharnessed.
It is in this backdrop, a high level delegation from Ministry of Textiles was mounted in February, 2019 with a view to enhance exports and co-operation in textile sector and to identify areas for optimizing the benefit of CEPA. As an outcome of these developments, the Textiles Committee entered into negotiation with M/s.Nissenken Quality Evaluation Centre, Japan for providing valuable services to the textile trade and industry of both the countries through collaborative efforts between the two organisations.
About Textiles Committee
The Textiles Committee was established in the year 1963 by an Act of Parliament and is a statutory body under the Ministry of Textiles with a mandate, inter alia, to ensure quality of all textiles and textile products for domestic and export markets. The Textiles Committee is the only body providing for all the quality related needs of the entire Textiles Value Chain (TVC) in an integrated format on a pan-India basis through its network of 28 offices across the country including 19 state of art laboratories accredited under relevant national and International standards.
About Nissenken Quality Evaluation Centre, Japan
M/s Nissenken Quality Evaluation Centre is one of the leading Testing and Inspection organizations in Japan established in 1948 and providing world-class facilities and rendering valuable services to the textiles trade and industry in Japan and 7 other countries including China, Indonesia, Myanmar, Vietnam, Bangladesh, Cambodia and India.

তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
জপানিজ মার্কেৎতা তেক্সতাইল অমসুং এপারেল হেন্না এক্সপোর্ত তৌনবা জপানগী এম./এস. নিসেনকেন ক্বালিতী ইভাল্যুসন সেন্তরগা তেক্সতাইল মন্ত্রালয়গী তেক্সতাইল কম্মিতীগা য়ানা ৱারোল শহি পীনখ্রে
27 JAN 2021 6:39PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খিৎথাংদা জপানগী এম./এস. নিসেনকেন ক্বালিতী ইভেল্যুসন সেন্তর অমসুং ভারত সরকারগী তেক্সতাইল মন্ত্রালয়গী তেক্সতাইল কম্মিতীগা য়ানা অমগী শহি পীনবগী থৌরম পাংথোকখ্রে৷ ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২দা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা সভাপতি ওইদুনা ফমখিবা কেন্দ্র কেবিনেৎ অসিনা ওর্গনাইজেসন অনি অসিগী মরক্তা য়ানা ৱারোল অসিগী শহি পীনগদবা অসিগী অয়াবা পীখ্রে৷ শহি পীনবগী থৌরম অসি ভারতকী মাইকৈদগী ইকাই খুম্নরবী তেক্সতাইলগী মন্ত্রী অমসুং ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিভেলপমেন্তগী মন্ত্রী শ্রীমতি শমৃতি জুবিন ইরানি অমসুং জাপানিজ মাইকৈদগী জপান সরকারগী ইকাই খুম্নরবা ইকোনোমী, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রীগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী য়াসুমসা নগাসকানা থৌরম মপু ওইখি৷
তেস্তিং, ইন্সপেক্সন অমসুং কনফোর্মিতী এসেস্মেন্ত, ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিং, রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্ত(আর.অমসুং দি.) অমসুং কন্সল্তেন্সী হেনগৎহন্দুনা জাপানিজ বাইয়রশিং অসিগী অৱাৎপাশিং অসিগী মতুং ইন্না হেন্না ক্বালিতী লৈনা ফংহন্নবগীদমক তেক্সতাইলগী ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রীদা মতেং পীবা অসিনা য়ানা ৱারোল অসিগী খ্বাইজদগী মরু ওইবা পান্দম ওইরি৷ য়ানা ৱারোল অসিনা মালেম অসিগী তেক্সতাইল এক্সপোর্ত পন্থুংফমগী অহুমশুবা মফম কল্লিবা জপানদা ভারতনা তেক্সতাইল অমসুং এপারেলশিং(তি.অমসুং এ.) হেন্না থাদোক্তুনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা ললোন-ইতিক্কী মরী অসি হেন্না ফহল্লগনি হায়না থাজনরি৷
শহি পীনবগী থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা ভারত অমসুং জপান অনিগী মরক্তা মমাংঙৈ মতমদগী লৈরক্লিবা মরুপ মপাং ওইবগী মরী, অকনবা কল্চরেল অমসুং সিভিলাইজেসনগী ওইবা মরী অদু শ্রীমতি শমৃরিতি জুবিন ইরানিনা পন্দুনা নিংশিংখ্রে৷ ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ভারত অমসুং জপান লৈবাক অনি অসিগী মরাক্তা লৈরিবা মরী অসি মখাতানা হেন্না ফনা লৈননবগী মতাংদসু ফোংদোকখ্রে৷ মন্ত্রী অসিনা জপানদা থাদোক্নবা পোৎশিং অসিগী ক্বালিতী অসিগা মরী লৈনবা চেলেঞ্জ অদু মখাতনা পনখ্রে অমসুং জপান্দা বেজ তৌবা ইমপোর্তরশিং অসিনা পাম্লিবা তোঙান তোঙানবা পেরামিতর মখলশিং অসিগী মতাংদা এৱার্নেস পীবদা য়ানা ৱারোল অসিনা মতেং ওইরগনি অমসুং জাপান ইমপোর্তরশিং অসিনা পাম্লিবা পোৎশিং অসিগী ক্বালিতী অসি ফহন্নবা মখোয়গী তেক্নোলোজী অসি শিজিন্ননবা অমসুং অপগ্রেদ তৌনবা ইন্দিয়ন এক্সপোর্তরশিং অসি মতেং পীরগনি হায়না থাজনা ফোংদোকখ্রে৷
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা ভারত অসি জপানিজ মার্কেৎকী অচৌবা মার্কেৎ অমনি হায়না জাপানগী ইকোনোমী, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রীগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী য়াসুমসা নগাসকানা ফোংদোকখ্রে অমসুং অসিগুম্না অমগা অমগা মতেং পাংনবা অসিনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা ললোন-ইতিক্কী ওইবা মরী অসি হেন্না ফহল্লগনি হায়না থাজবা পীখ্রে৷
তেক্সতাইল কম্মিতী অসিগী মতাংদা
পার্লিয়ামেন্তগী এক্ত অমনা ১৯৬৩দা তেক্সতাইল কম্মিতী অসি লিংখৎখিবনি অমসুং মসি দোমেস্তিক অমসুং এক্সপোর্ত মার্কেৎশিং অসিগীদমক হেন্না ফবা তেক্সতাইল অমসুং তেক্সতাইল প্রদক পুম্নমক ক্বালিতী লৈনা পুথোক্নবা তেক্সতাইল মন্ত্রালয়গী লৈরিবা স্তেত্যুতরী বোদী অমনি৷ তেক্তাইল কম্মিতী অসি মরী লৈনবা নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল স্তেন্দর্দশিং অসিগী মখাদা অয়াবা পীরবা স্তেত ওফ আর্ত লেবোরেতরী ১৯ য়াওনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা মহাক্কী বেতৱার্ক ওফিস ২৮ য়াওনা পান-বেসিস্তা ইন্তিগ্রেতেদ ফোর্মেৎ অমগী মওংদা তেক্সতাইল ভেল্যু চেন (তি.ভি.সি.) পুম্নমক্কী ক্বালিতীগা মরী লৈনবা তঙাই ফদবা অদু ফংহল্লিবা লৈবাক অসিগী বোদী অসি খক্তনি৷
নিসেনকেন ক্বালিতী ইভাল্যুসন সেন্তর, জপানগী মতাংদা
এম./এস. নিসেনকেন ক্বালিতী ইভেল্যুসন সেন্তর অসি ১৯৪৮দা জপানদা লিংখৎখিবা মমিং লৈরবা তেস্তিং অমসুং ইন্সপেক্সন ওর্গনাইজেসনশিং অসিগী মনুংদা অমনি অমসুং মসিনা জপান অমসুং অতোপ্পা লৈবাকশিং চাইনা, ইন্দোনেসিয়া, ম্যানমার, ভিয়েৎনাম, বঙ্গলাদেশ, কম্বোদিয়া অমসুং ভারত লৈবাকশিং অসিদা লৈরিবা তেক্সতাইল ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রী অসিদা মমল নাইদ্রবা সর্ভিসশিং পীরি অমসুং ৱাল্দ ক্লাসকী ওইবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লি৷