Ministry of Commerce & Industry
Total FDI inflow of US$ 58.37 billion received during April to November, 2020
27 JAN 2021 5:49PM by PIB Delhi
Foreign Direct Investment (FDI) is a major driver of economic growth and an important source of non-debt finance for the economic development of India. It has been the endeavor of the Government to put in place an enabling and investor friendly FDI policy. The intent all this while has been to make the FDI policy more investor friendly and remove the policy bottlenecks that have been hindering the investment inflows into the country. The steps taken in this direction have borne fruit, as is evident from the ever-increasing volumes of FDI inflows being received into the country.
Measures taken by the Government on the fronts of FDI policy reforms, investment facilitation and ease of doing business have resulted in increased FDI inflows into the country. The following trends in India’s Foreign Direct Investment are an endorsement of its status as a preferred investment destination amongst global investors:
• During April to November, 2020, total FDI inflow of US$ 58.37 billion has been received. It is the highest ever for first 8 months of a financial year and 22% higher as compared to first 8 months of 2019-20 (US$ 47.67 billion).
• FDI equity inflow received during F.Y. 2020-21 (April to November, 2020) is US$ 43.85 billion. It is also the highest ever for first 8 months of a financial year and 37% more compared to first 8 months of 2019-20 (US$ 32.11 billion).

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
এপ্রিল দগী নবেম্বর, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা অপুনবা য়ু.এস. $ বিলিয়ন ৫৮.৩৭কী এফ.দি.আই. ইনফ্লো ফংখি
27 JAN 2021 5:49PM by PIB Imphal
ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেস্তমেন্ত (এফ.দি.আই.) অসি শেন্মিৎলোনগী শাহৌগী মরু ওইবা শাফু অমা ওইবগা লোয়ননা ভারতকী শেন্মিৎলোন চাউখৎনবা নন-দেৎ ফাইনান্সকী মরু ওইবা হৌরকফম অমসু ওইরি। শেল থাদবশিংনা নুংঙাইগদবা এফ.দি.আই. পোলিসী অমসুং লৈহন্দুনা চৎনহনবগী হীরম অসি ভারত সরকারগী খোঙথাং অমা ওইদুনা লাক্লি। থৌওংশিং অসিগী পান্দমদি এফ.দি.আই. পোলিসী অসিবু শেল থাদবশিংগী নুংঙাইনবা অমা ওইহনবগা লোয়ননা লৈবাক অসিদা ইনভেস্তমেন্ত চঙলকপদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংবু লৌথোকপনি। হীরম অসিগী মাইকৈদা পায়খৎপা খোঙথাংশিং অসি মহৈ য়াল্লক্লি অমসুং মসিগী মাই-পাকপগী ফিভম অসি ভারত্তা এফ.দি.আই. চঙলকপগী চাং হেনগৎলক্লিবা অসিদা উবা ফংই।
এফ.দি.আই. পোলিসীদা শেমদোকপা, শেল থাদহন্নবা পুক্নিং চীংশিনবা অমসুং কারবার তৌবদা নুংঙাইহনবগী মতাংদা ভারত সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসিনা মাই পাক্তুনা লৈবাক অসিদা এফ.দি.আই. চঙলকপগী চাং হেনগৎলক্লি। মখাদা পীরিবা ভারত্তা শেল থাদবগী চৎনবীশিং অসিনা ভারতপু মালেমগী শেল থাদফমগী মরক্তা খ্বাইদগী পাম্নবা পন্থুংফম অমা ওইবগী হৌজিক লৈরিবা থাক অসিনা ময়েক শেংনা উৎলিঃ
• এপ্রিলদগী নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা শেল থাদরকপগী অপুনবা শেনফম য়ু.এস. $ বিলিয়ন ৫৮.৩৭ ফংখি। মসিনা শেনবা চহি অমগী থা ৮গী খ্বাইদগী য়াম্বা শেনফম্নি অমসুং শেনবা চহি ২০১৯-২০গী অহানবা থা ৮দা লাকখিবা য়ু.এস. $ বিলিয়ন ৪৭.৬৭ ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২২%গী চাং হেল্লি।
• শেনবা চহি ২০২০-২১ (এপ্রিলদগী নবেম্বর, ২০২০ ফাওবা)গী মনুংদা ফংখিবা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লো অসি য়ু.এ $ বিলিয়ন ৪৩.৮৫ ওইখি। মসিনা শেনবা চহি অমগী অহানবা থা ৮গী খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখি অমসুং শেনবা চহি ২০১৯-২০গী অহানবা থা ৮দা লাকখিবা য়ু.এস. $ বিলিয়ন ৩২.১১ ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ৩৭%কী চাংদা হেনখি।