Ministry of Road Transport & Highways
MoU signed for continuation of MoRTH Professorial Chair at IIT Roorkee
22 JAN 2021 11:56AM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) and Indian Institute of Technology (IIT), Roorkee signed a Memorandum of Understanding (MoU) here today for continuation of MoRTH Professorial Chair focusing on research and development, teaching and training in the area of Development of Highway Infrastructure. The MoU was signed by Shri Indresh Kumar Pandey, Director General - Road Development & Special Secretary and Prof. Manoranjan Parida, Deputy Director and Professor of Civil Engineering, IIT Roorkee. Secretary-MoRTH Shri Giridhar Aramane presided over the MoU signing ceremony.
Director General - Road Development & Special Secretary MoRTH Shri Indresh Kumar Pandey and Deputy Director and Professor of Civil Engineering, IIT Roorkee Prof. Manoranjan Parida exchanging MoU documents for continuation of MoRTH Professorial Chair in the IIT Roorkee.
This collaboration of MoRTH with IIT-Roorkee will strengthen R&D activities in Road Sector and the Chair professor is expected to provide leadership in conducting and coordinating research, development and teaching in the area of Development of Highway Infrastructure.
Indian Institute of Technology (IIT) – Roorkee is among the foremost of institutes of national importance in higher technological education and in engineering, basic and applied research. Since its establishment, the Institute has played a vital role in providing the technical manpower and know-how to the country and in pursuit of research. Ministry of Road Transport & Highways (MoRTH), Government of India is responsible for development & maintenance of National Highways across the country. It has been agreed by both the organizations to continue the MoRTH Professorial Chair at IIT-Roorkee to provide leadership in the following areas:
1. To act as an ambassador of the MoRTH for highway development in the country.
2. To catalyse innovation, research and development in highway sector in IIT-Roorkee and Indian academia.
3. To facilitate or undertake highway studies in IIT-Roorkee and Indian academia on environment and social impacts of highway development projects.
4. To facilitate or undertake dissemination of technology upgrades in planning, design, construction and operation & maintenance for highway development through standards, guidelines, seminars, training and user manuals etc.
5. To help find solutions to the practical problems of highway through scientific research by facilitating partnership of MoRTH with IIT-Roorkee and Indian academia.
6. To utilize and expand the Highway Engineering related resources in IITR and other educational institutions working on highways and all related aspects.
7. Any other related activity.
Speaking on the occasion, Secretary-MoRTH Shri Giridhar Aramane said that the government supports the enhancement of quality research through partnerships and mentorship programmes. This MoU sets a new benchmark of Government-Academia partnership that can enhance learning and open up new opportunities for development of faculty in IIT & Ministry’s technical officers and will be useful in internal capacity building so that we can take the benefits to society.
Director General - Road Development & Special Secretary in the Ministry Shri Indresh Kumar Pandey said, the decision to formalize the partnership through this MoU, a key milestone for both MoRTH and IIT-Roorkee community in their long-term relationship, was made after extensive evaluation and identifying the core competencies and strong synergies between the two of them.
The partnership is a manifestation of the initiative taken by Union Minister for Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari, for developing indigenous and apt technologies to bring down the cost of construction and reduce the construction period of Road/ Bridge/Tunnel projects. The expertise available in the country with Research Institutes and Academia is being harnessed to fulfill this objective.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
আই.আই.তি. রুরকেদা এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী প্রোফেসরিএল চেয়র মখা চত্থবগী এম.ও.য়ু.গী খুৎয়েক পীনখ্রে
22 JAN 2021 11:56AM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ অমদি ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ তেক্নোলোজী (আই.আই.তি.), রুরকেগী মরক্তা হাইৱে ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মতাংদা রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্ত, লাইরিক তাকপীবা অমসুং ত্রেনিংগী লমদা মিৎয়েং চঙবগী এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী প্রোফেসরিএল চেয়রগী মখা চত্থনবা এম.ও.য়ু. অমগী ঙসি খুৎয়েক পীনখ্রে। এম.ও.য়ু. অসি রোদ দিভেলপমেন্তকী দাইরেক্তর জেনেরেল অমসুং স্পিসিএল সেক্রেতরী, শ্রী ইন্দ্রেশ কুমার পান্দে অমসুং আই.আই.তি., রুরকেগী দেপ্যুতী দাইরেক্তর অমসুং সিভিল ইঞ্জিন্যারিংগী প্রোফেসর, প্রোফঃ মনোরঞ্জন পরিদাগী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবনি। এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী সেক্রেতরী, শ্রী গিরিধর অরামানেনা খুৎয়েক পীনবগী থৌরম অসিবু লুচিংখি।
মসিগী খুৎশম্নবা অসিনা রোদ সেক্তরগী আর. অমসুং দি.গী থৌওংশিংবু মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহনগনি অমসুং চেয়র প্রোফেসর অসিনা হাইৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহনবগী লমদা রিসর্চ পাংথোকপা অমসুং মহৈ-তম্বীবগী থৌওংশিংদা লমজিংগনি হায়বগী থাজবা থম্নরি।
ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ তেক্নোলোজী (আই.আই.তি.), রুরকে অসি অৱাংবা থাক্কী তেক্নিকেল এজুকেসন অমসুং ইঞ্জিন্যারিং, বেসিক অমসুং এপ্লাইদ সাইন্সকী লৈবাক্কী ওইবা মরু ওইবা ইন্সতিত্যুৎশিংগী মনুংদা অমনি। ইন্সতিত্যুৎ অসিনা হেক হৌদোকরকপদগী লৈবাক্কী তেক্নিকেল মেনপাৱর অমসুং লৌশিং পীবা অমসুং রিসর্চকী থৌওং পাংথোকপদা মরু ওইবা থৌদাং লৌদুনা লাক্লি। ভারত সরকারগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয় (এম.ও.আর.তি.ঐচ.) অসিনা লৈবাক শিনবা থুংবগী নেস্নেল হাইৱে শেমগৎপা অমসুং য়েংশিংবগী থৌদাং পাংথোক্লি। লুপ অনি অসিনা এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী প্রোফেসরিএল চেয়রবু আই.আই.তি. রুরকেদা মখাগী হীরমশিংদা লমজিংনবগীদমক্তা মখা তানা চত্থবগী য়ানবা পুরকখিঃ
১) লৈবাক অসিগী হাইৱে শেমগত-শাগৎপদা এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী এম্বেসেদর অমা ওইনা থৌ পুবা।
২) আই.আই.তি., রুরকে অমসুং ভারতকী একাদমিয়াদা হাইৱে সেক্তরগী চাউখৎপা পুরক্নবা অনৌবা থৌওং অমসুং রিসর্চ পাংথোকপা।
৩) হাইৱে চাউখৎহনবগী প্রোজেক্তশিংগী অকোয়বা অমসুং খুন্নাইদা চৈথেং পীরিবা অসিগী মতাংদা আই.আই.তি., রুরকে অমসুং ভারতকী একাদমিয়াদা হাইৱেগী মরমদা তম্বগী খুদোংচাবা পীবা অমসুং তম্বীবা।
৪) চৎনবা য়াবা কাঙলোন, সেমিনার, ত্রেনিং অমসুং য়ুজর মেনুএলনচিংবগী খুত্থাংদা হাইৱে শেমগৎপগী থৌরাং য়াৎপা, মওং শেম্বা, শেমগৎ-শাগৎপা অমসুং শেমজিন-শাজিনবগী মতাংদা অনৌবা তেক্নোলোজী শিজিন্নবগী মতাংদা খঙহনবগা লোয়ননা শিজিন্নবদসু তেংবাংবা।
৫) আই.আই.তি., রুরকে অমসুং ভারতকী একাদমিয়াগা লোয়ননা এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী মরক্তা তেংবাংনবগী থৌওং লৈহন্দুনা সাইন্তিফিক রিসর্চ পাংথোকপগী খুত্থাংদা হাইৱেদা থেংনরিবা শিংনবা কয়াগী ৱারোইশিন পুরকপদা তেংবাংবা।
৬) হাইৱে অমসুং মরী লৈনবা হীরমশিংদা থবক তৌরিবা আই.আই.তি.আর. অমসুং অতোপ্পা এজুকেসনগী ইন্সতিত্যুৎশিংদা হাইৱে ইঞ্জিন্যারিংগা মরী লৈনবা রিসোর্সশিং শিজিন্নবা অমসুং পাকথোক চাউথোকহনবা।
৭) মরী লৈনবা অতোপ্পা থবকশিং।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা, এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী সেক্রেতরী, শ্রী গিরিধর অরামানেনা খুৎশম্নবা অমসুং মেন্তোর তৌবগী প্রোগ্রামশিংগী খুত্থাংদা রিসর্চশিংবু হেন্না মগুন লৈহন্নবা পাংথোকপা থবকশিং অসি সরকারনা শৌগৎলি হায়খি। মসিগী এম.ও.য়ু. অসিনা মহৈ-তম্বীবগী থৌওংবু হেন্না ফগৎহনবা অমসুং আই.আই.তি. ফেকলতী অমসুং মন্ত্রালয়গী তেক্নিকেল ওফিসর কয়া শেমগৎপগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া লৈহনবা য়াবা সরকার অমসুং একাদমিয়াগী খুৎশম্নবগী মতাংদা অনৌবা থৌওং অমা ওইহল্লে অমসুং ঐখোয়না মসিগী খুদোংচাবশিং অসিবু মীয়ামদা য়ৌহনবা য়ানবা মনুংগী ওইবা কেপাসিতী বিলদিং তৌবদসু য়াম্না কান্নরক্কনি।
রোদ দিভেলপমেন্তকী দাইরেক্তর জেনেরেল অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী স্পিসিএল সেক্রেতরী, শ্রী ইন্দ্রেশ কুমার পান্দেনা এম.ও.য়ু. অসিগী খুত্থাংদা খুৎশম্নবগী থৌওং অসিবু ফোর্মেল ওইহন্নবা ৱারেপ অসি এম.ও.আর.তি.ঐচ. অমসুং আই.আই.তি., রুরকে অনিমক্কী ওইবা মরু ওইবা অমসুং মশক থোকপা খোঙথাং অমনি অমসুং ৱারেপ অসি মখোয় অনিমক্কী মরক্তা লৈরিবা মরু ওইবা হীরমশিং অমসুং চুনবা মরী কয়াবু নীংথিনা য়েংশিল্লবা অমসুং মশক খঙদোক্লবা মতুংদা লৌখিবনি হায়খি।
মসিগী খুৎশম্নবা অসি রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরিনা লম্বী-শোরোক/থোং অমসুং শুরুং শেম-শাবগী প্রোজেক্তশিংগী অচঙবা মতম অমসুং শেল হন্থহন্নবা ইরমদম অসিগী ওইবা অমসুং চান্নবা তেক্নোলোজী পুথোকপগী খোঙথাং অমা পায়খৎখিবা অদুগী মরমদগী লৈরকখিবনি। লৈবাক অসিগী রিসর্চ ইন্সতিত্যুৎ অমসুং একাদমিয়াদা লৈরিবা মহৈ-মশিং অমসুং খঙ-হৈবশিং অসিবু পান্দম অসি ফংনবগীদমক্তা মপুং ফানা শিজিন্নরি।