Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Status of Avian Influenza (bird flu) in the country
20 JAN 2021 6:01PM by PIB Delhi
Till 20th January, 2021 outbreaks of Avian Influenza have been confirmed in 6 States (Kerala, Haryana, Madhya Pradesh, Maharashtra, Chhattisgarh and Punjab) for poultry birds and in 10 States (Madhya Pradesh, Maharashtra, Chhattisgarh, Himachal Pradesh, Gujarat, Uttar Pradesh, Uttarakhand, Delhi, Rajasthan and Punjab) for Crow/Migratory/ Wild birds.
Further, Avian Influenza has been confirmed in poultry samples from Dera Bassi, SAS Nagar, Punjab. Avian Influenza has been confirmed in Crow in the States of Punjab (SAS Nagar and Pinjore, Panchkula).
Control and Containment Operations are going on in the affected epicentres of Maharashtra, Madhya Pradesh, Chhattisgarh & Haryana
The central team formed for monitoring the situation in the affected areas of the country has visited Satara, Latur, Parbhani and Beed districts of Maharashtra to monitor the epicenters of AI outbreak and conducting epidemiological studies.
All the States are reporting to the Department on daily basis regarding the control measures adopted by the States/UTs based on the Revised Action Plan for Preparedness, Control and Containment of Avian Influenza 2021.
The Department is taking continuous efforts to generate awareness about Avian through platforms including social media platforms like Twitter, Facebook handles. Further, at the Department’s behest, Ministry of Civil Aviation has requested DGCA to advise the airlines to allow transportation of samples suspected for Avian Influenza to NIHSAD, Bhopal for confirmation of the disease.

ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা(বার্দ ফ্লু)গী ফিবম
20 JAN 2021 6:01PM by PIB Imphal
জনুৱারি ২০,২০২১ ফাওবদা, রাজ্য ৬(কেরলা, হরিয়ানা, মৈধ্যা প্রদেস, মহারাস্ত্রা, ছতিসগর অমসুং পঞ্জাব)দা য়েনশিং অমসুং রাজ্য ১০(মৈধ্যা প্রদেস, মহারাস্ত্রা, ছতিসগর, হিমাচল প্রদেস, গুজরাত, উত্তর প্রদেস, উত্তরখান্দ, দিল্লি, রাজস্থান অমসুং পঞ্জাব)দা ক্বাক/লৈবাক লান্না পাইরকপা উচেকশিং/লম্লক্কী উচেকশিংদা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা লাইচৎ শন্দোকপা থেংনরে।
মখা তানা পঞ্জাবগী সাস নাগরগী দেরা বাসিদা পোলত্রি সেম্পলশিংদা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা পোজিতিপ ওইবা থেংনরে। পঞ্জাবতা(সাস নাগর অমসুং পিঞ্জোরে, পঞ্চকুলা)ক্বাকশিংদা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা শন্দোক্লে।
মহারাস্ত্রা, মৈধ্যা প্রদেস, ছতিসগর অমসুং হরিয়ানাদা লায়না হৌরকফমশিং লাকশিনবা অমসুং মহিক-মতাই হাৎপগী থবকশিং পাংথোক্লি।
ফিবম অসি য়েংশিন্নবা শেমখিবা কেন্দ্রগী কাংবুনা লায়নাগী হৌরকফমশিং য়েংশিন্নবা অমসুং লায়চৎ অসিগী মতাংদা থিজিন্নবা লায়না অসিনা শোকহল্লবা মহারাস্ত্রাগী সাতারা, লাতুর, পারভানি অমসুং বিদ জিলাশিংদা চৎখ্রে।
রিভাইস এক্সন প্লান ফোর প্রিপারনেস, কন্ত্রোল এন্দ কন্তেনমেন্ত ওফ এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা ২০২১দা য়ুম্ফম ওইদুনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা পায়খৎলিবা লায়না লাকশিন্নবা থবকশিংগী মতাংদা রাজ্য খুদিংমক্না নুমিৎ খুদিংগী দিপার্তমেন্তদা পাউ পীরি।
সোসিএল মেদিয়া প্লেফোর্মশিং হায়বদি তুইতর, ফেসবুক হেন্দলশিংগী খুৎথাংদা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জাগী মরমদা মীয়ামদা ৱাখল তাহন্নবা দিপার্তমেন্তনা লেপ্তনা থবকশিং পায়খৎলি। দিপার্তমেন্তগী পাউতাক মতুংইন্না, লায়না অসি খঙদোক্নবা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জানি হায়না চিংনবা সেম্পলশিং নিহসাদ, ভোপাল ফাওবা পুবগী অয়াবা পীনবা এয়রলাইনশিংদা পাউতাক পীনবা সিবিল এভিএসন মিনিস্ত্রিনা দি.জি.সি.এদা হায়জখ্রে।