Ministry of Defence
5th India-Singapore Defence Ministers Dialogue between Raksha Mantri Shri Rajnath Singh and Minister of Defence, Singapore Dr Ng Eng Hen
20 JAN 2021 3:38PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh co-chaired the 5th India-Singapore Defence Ministers Dialogue along with Dr. Ng Eng Hen, Minister for Defence, Republic of Singapore on 20 January 2021. During their virtual interaction, both Ministers expressed satisfaction at the progress of ongoing defence cooperation engagements between the two countries despite limitations imposed by ongoing COVID 19 pandemic.
During the virtual interaction, Raksha Mantri conveyed his compliments on effectiveness of pandemic mitigation measures implemented in Singapore and the contribution of Singapore Armed Forces in restricting the spread of COVID-19. He also highlighted the role of our Armed Forces in combating COVID-19 and various missions undertaken to assist in repatriation of Indians stranded overseas. Dr. Ng Eng Hen, Minister for Defence, Singapore, reciprocated the compliments and exchanged views on the role of Armed Forces in the whole of Government’s approach towards control of the pandemic.
Both Ministers also expressed satisfaction at the growing defence ties between the two countries. Both sides reviewed the progress of various bilateral defence cooperation initiatives being pursued over the last year and expressed commitment to further elevate the scale of engagements between the Armed Forces as well as in areas of defence technology and industry. During the dialogue both Ministers discussed new areas of potential cooperation and articulated their vision in this direction. The Ministers witnessed the Signing of the Implementing Agreement on Submarine Rescue Support and Cooperation signed between the Indian Navy and Republic of Singapore Navy.
Defence Secretary Dr. Ajay Kumar was present during the meeting.
Click Here to See Joint Statement Singapore DMD

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী রাজনাথ সিংহ অমসুং রিপাব্লিক ওফ সিঙ্গাপুরগী ঙাকশেল মন্ত্রী দা. অং এন হেনগী মরক্তা ৫শুবা ইন্দিয়া-সিঙ্গাপুর দিফেন্স মিনিস্তর্স দাইলোগ পাঙথোকখ্রে
20 JAN 2021 3:38PM by PIB Imphal
জনুৱারী ২০, ২০২১দা ৫শুবা ইন্দিয়া-সিঙ্গাপুর দিফেন্স মিনিস্তর্স দাইলোগতা ঙাকশেল মন্ত্রী রাজনাথ সিংহনা রিপাব্লিক ওফ সিঙ্গাপুরগী ঙাকশেল মন্ত্রী দা. অং এন হেনগা লোইননা পুন্না ময়াই তাংবল লৌখ্রে। ভর্চ্যুএল ওইনা মখোয়না ৱারী শান্নবা অসিদা মন্ত্রী অনিমক্না হৌজিক শন্দোক্লিবা কোবিদ ১৯ লাইচৎ অসিগী অপনবশিং লৈজরবসু লৈবাক অনিগী মরক্তা হৌজিক চত্থরিবা দিফেন্স কোওপরেসনগী থবকশিংগী খোঙজেল অসিদা অপেনবা পোকই হায়না ফোঙদোকখ্রে।
ভর্চ্যুএল ওইনা মখোয়না ৱারী শান্নবা অসিদা ঙাকশেল মন্ত্রীনা সিঙ্গাপুরদা লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা কান্নবা ফংলবা খোঙথাংশিং লৌখৎখিবা অমসুং কোবিদ-১৯ শন্দোকপা লাকশিন্নবা সিঙ্গাপুর আর্ম ফোর্সশিংনা মতেং পাংখিবা অসিদা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না কোবিদ-১৯ থেংনবদা অমসুং মীরমদা পনদুনা লৈখিবা ভারত মচাশিং পুরক্নবা তোঙান তোঙানবা মিসনশিং লৌখৎপা মতেং পাংনবা ঐখোয়গী আর্ম ফোর্সশিংনা লৌখিবা থৌদাং অদুসু পাউদমখ্রে। সিঙ্গাপুরগী ঙাকশেল মন্ত্রী দা. অং এন হেন্নসু থাগৎলকখ্রে অমদি লাইচৎ লাকশিন্নবা সরকারগী থৌরাং পুম্নমক্তা আর্ম ফোর্সশিংনা লৌখিবা থৌদাংগী মতাংদা ৱাখল্লোন ফোঙদোরকখ্রে।
মন্ত্রী অনিমক্না লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাকশেলগী মরী ফগৎলকপা অসিদা অপেনবা ফোঙদোকখ্রে। হৌখিবা চহিদগী পাইখৎখিবা তোঙান তোঙানবা বাইলেতরেল দিফেন্স কোওপরেসনগী থৌরাংশিংগী থবক্কী খোঙজেল নকল অনিমক্তগী য়েংশিনখ্রে অমদি আর্ম ফোর্সশিংগী মরক্তা অমদি দিফেন্স তেক্নোলোজী অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লমশিংদা থবক তৌমিন্নবা অসি মখা তানা হেনগৎহন্নবা ফোঙদোকখ্রে। দাইলোগ অদুদা মন্ত্রী অনিনা চুংশিন্নবা য়াবা অনৌবা লমশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে অমসুং হিরম অসিদা মখোয়গী ৱাখল্লোন ফোঙদোকখ্রে। মন্ত্রীশিংনা ইন্দিয়ন নেভী অমসুং রিপাব্লিক ওফ সিঙ্গাপুর নেভীগী মরক্তা সবমেরিন রেসক্যু সপ্পোর্ত অমসুং কোওপরেসনগী ইমপ্লিমেন্তিং এগ্রীমেন্ত খুৎয়েক পীনখিবা অদু মীৎয়েং তাখ্রে।
থৌরম অদুদা ঙাকশেলগী সেক্রেতরী দা. অজে কুমারসু শরুক য়াখ্রে।
জোইন্ত স্তেৎমেন্ত সিঙ্গাপুর দি.এম.দি. য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু