Ministry of Defence
Meeting between Raksha Mantri Shri Rajnath Singh and Foreign Minister of Nepal Mr Pradeep Kumar Gyawali
16 JAN 2021 1:57PM by PIB Delhi
The Foreign Minister of Nepal Mr Pradeep Kumar Gyawali called on Raksha Mantri Shri Rajnath Singh in New Delhi today. The Foreign Minister is in India for the 6th India-Nepal Joint Commission Meeting. During his interaction with the Raksha Mantri, the Foreign Minister conveyed his greetings from the leadership of Nepal, and expressed his desire to deepen the bilateral relations. He also expressed thanks for all the assistance provided by India. Shri Rajnath Singh reciprocated the sentiment and emphasised that India-Nepal relations are underpinned by unique people-to-people linkages.
The Raksha Mantri conveyed his personal connect, long association with leadership and special regard for the people of Nepal. Both the dignitaries expressed their satisfaction at the excellent military-to-military cooperation. Raksha Mantri stated that India is ready to provide Humanitarian assistance & Disaster Relief (HADR) training & capacity building of Nepal.
Nepal Foreign Minister congratulated India on success in developing the Covid vaccine and expressed confidence that the pandemic will be soon overcome.
Raksha Mantri stated that India is looking forward for further deepening and strengthening the special relationship between India and Nepal.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহ অমসুং নেপালগী ফোরেন মিনিস্তর মিস্তর প্রদীপ কুমার গ্যাৱালিগী মরক্তা মীফম
16 JAN 2021 1:57PM by PIB Imphal
নেপালগী ফোরেন মিনিস্তর মিস্তর প্রদীপ কুমার গ্যাৱালিনা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহবু ঙসি নই দিল্লীদা ঙসি কৌখ্রে। ফোরেইন মিনিস্তর অসি ৬শুবা ইন্দিয়া-নেপাল জোইন্ত কম্মিসন মিতিংগীদমক ইন্দিয়াদা লৈরি। মহাক্না রক্ষা মন্ত্রীগা উন্নবদা, ফোরেইন মিনিস্তরনা নেপালগা লুচিংবশিংনা হরাও তয়াম্বা ফোংদোকপা তম্লি, অমসুং মহাক্কী লৈবাক অনি অসিগী মরী ফগৎহনবা অপাম্বা ফোংদোকখি। মহাক্না অমুকশু ইন্দিয়াবু মঙোন্দা মতেং পীরিবা অসিগীদমক থাদৎপা ফোংদোকখি। শ্রী রাজনাথনা হায়রিবা অসিগী অয়াবা ফোংদোকখি অমসুং ইন্দিয়া-নেপাল অনিগী মরী অসি অখন্নবা মী অমদগী মী অমদা পুন্না থবক তৌনবগী মরুওইবা পীখি।
রক্ষা মন্ত্রীনা মহাক্না মশাগী ওইনা নেপালগী লুচিংবশিংগা মীওইশিংগা থেংনবা, য়াম্না শাংনা পুল্লকই অমসুং নেপালগী মীয়াম্না অখন্ননা লৌবিরি। মীহুৎ অনি অসিনা মিলিতরি মশেল মতেং পীনবা অসিদা অপেনবা ফোংদোক্নখি। রক্ষা মন্ত্রীনা নেপালগী মফমদা মীওইবগী মিনুংশিগী ওইবা মতেং অমসুং মহৌশাগী ওইবা অমাং অতা (ঐচ.এ.দি.আর.) ত্রেনিং অমসুং মফম অসিবু চাওখৎনবা হোৎনবদা শেম শাদুনা লৈরি।
নেপালগী ফোরেইন মিনিস্তরনা ইন্দিয়াবু কোবিদ ভেক্সিন চাওখৎনবা হোৎনবদা মায় পাকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্লি অমসুং লায়চৎ অসি য়াম্না অথুবা মতমদা লোইশিল্লগনি হায়না থাজবা ফোংদোকখি।
রক্ষা মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইন্দিয়ানা ইন্দিয়া অমসুং নেপাল অনিগী মরী অসিদা হেন্না মখা তানা মরী চেৎশিন্নবা অমসুং হেন্না কনখৎনবা মাংলোমদা য়েংদুনা লৈরি।