Ministry of Steel
Webinar to be organised on “New Opportunities for Steel in Construction and Infrastructure”
14 JAN 2021 2:39PM by PIB Delhi
Ministry of Steel in association with the Indian Steel Association (ISA) is organising the second edition of its series of webinars on Steel titled "New Opportunities for Steel in Construction and Infrastructure” tomorrow. Union Minister of Steel and Petroleum & Natural Gas, Shri Dharmendra Pradhan will be the Chief Guest and Minister of State for Steel, Shri Faggan Singh Kulaste will be the Guest of honor on the occasion.
The webinar will focus on new opportunities for steel and fresh perspectives on steel's usage in the Construction and Infrastructure sector. Prominent industry leaders from steel, construction, and infrastructure sector will participate in the webinar.
Congratulating ISA for organizing this webinar, Shri Dharmendra Pradhan said in a message, “The Indian steel industry has shown tremendous resilience in recent times. A rapid growth in production has resulted in India becoming the 2nd largest producer of crude steel. The Covid-19 Pandemic threw great challenges but together we have found ways
and solutions to overcome them. The steel sector has now entered a new phase of development and is poised to become more vibrant, competitive and sustainable. Government of India has recently introduced a new incentive scheme - Production Linked Incentive (PLI) Scheme in various sectors including steel and the primary focus has been placed on special steels”. He expressed the hope that the webinar would provide a great platform to all the participants, delegates, and other key decision makers from the steel, construction, and other infrastructure related industries to interact on the new opportunities for steel.
The Minister of State for Steel, Shri Faggan Singh Kulaste in his message said “about 65-67% of Steel is consumed by Construction and Infrastructure. It is, therefore, important that new opportunities for Steel usage are identified”.

স্তীল মন্ত্রালয়
“স্তীল কন্সত্রক্সন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী অনৌবা খুদোংচাবা” অসিদা ৱেবিনার শিনগদৌরি
14 JAN 2021 2:39PM by PIB Imphal
স্তীল মিনিস্ত্রীনা ইন্দিয়ন স্তীল এসোসিএসন (আই.এস.এ.)গা লোয়ননা হয়েং “স্তীল শেমগৎপা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী অনৌবা খুদোংচাবা” হায়বা তাইতল অসিদা ৱেবিনারগী পরিং অমা অনিশুবা ইদিসন ওইনা শিনগদৌরি। থৌরম অসিদা স্তীল অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না অথোইবা অতিথি অমসুং স্তীলগী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী ফাগান সিংহ কুলাস্তেনা গেস্ত ওফ ওনোর ওইগনি।
ৱেবিনার অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি স্তীল অমসুং নৌনা স্তীলগী শেমগৎপা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী সেক্তরদা মিয়েং থম্লি। স্তীলগী মমিং লৈরবা লুচিংবশিং, কন্সত্রক্সন, অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরদগী ৱেবিনার অসিদা শরুক য়াগনি।
আই.এস.এ. অসিবু ৱেবিনার অসি শিনবগী থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না পাওজেল অমদা হায় মদুদি, “ইন্দিয়ন স্তীল ইন্দস্ত্রীনা হৌখিবা মতম কয়াদগী হায়নিঙাই লৈতনা য়াম্না থুনা ফগৎপা উৎলি। মসিনা য়াম্না থুনা চাওখৎপা অসিনা ইন্দিয়ানা ক্রদ স্তীল পুথোকপদা অনিশুবা খ্বায়দগী চাওবা ওইবা ঙম্লি। কোবিদ-১৯না য়াম্না চাওনা অৱাবা অমা মায়োক্নরি অদুবু অদুবু ঐখোয় পুন্না হোৎনমিন্নদুনা মসিবু ঙমদুনা চৎলি। স্তীল সেক্তর অসিনা অনৌবা চাওখৎপগী ফেজ অমা চংশিল্লক্লি অমসুং মসিনা হেন্না শক্তি লৈবা, অহেনবা তানবা অমসুং থাক অমা য়ৌহল্লি। ভারত সরকারনা হন্দক্তা অনৌবা খোঙথাংগী স্কীম কয়া অমা হৌদোক্লি – প্রোদক্সন লিঙ্কেদ ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কীম অসিনা সেক্তর কয়াদা স্তীল য়াওনা অমসুং মরু ওইনা অহানবা পান্দম অসি অখন্ননা স্তীলদা থম্লি”। মহাক্না আসা লৈবা ফোংদোকখি মদুদি ৱেবিনার অসিনা শরুক য়ারিবশিং, দেলিগেৎশিং অমসুং অতৈ মরুওইবা স্তীলগী ফিরেপ লৌরিবশিং, কন্সত্রক্সন অমসুং অতোপ্পা ইনফ্রাস্ত্রকচরগা মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রীশিং অসিনা স্তীলগীদমক অনৌবা খুদোংচাবা অমা পীরগনি।
স্তীলগী মিনিস্তর ওফ স্তেত, শ্রী ফাগান সিংহ কুলাস্তেনা মহাক্কী পাউজেলদা হায় মদুদি “চাওরাক্না স্তীল ৬৫-৬৭% অমদি কন্সত্রক্সন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শিজিন্নৈ। মসিনা মরম ওইদুনা স্তীল শিজিন্নবগী অনৌবা খুদোংচাবা অমা থীদোকপা মথৌ তাই”।