Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
8th round of talks between Government and Farmers Unions held in Vigyan Bhawan, New Delhi
Next round of dialogue to be held on 15th January 2021
08 JAN 2021 7:25PM by PIB Delhi
Union Minister for Agriculture Shri Narendra Singh Tomar, Union Minister for Railways, Commerce and Industry and Consumer Affairs, Food and Public Distribution Shri Piyush Goyal and Union Minister of State for Commerce and Industry Shri Som Prakash participated in the 8th round of talks with the representatives of 41 Farmers’ Unions at VigyanBhawan, New Delhi today. Once again they appealed to the Farmers’ Unions for point-wise discussion of suggested amendments to the Farm Laws.
Shri Tomar said that the Farm Laws have been made keeping in mind the benefits of farmers throughout the country. The government is concerned about farmers and wants the agitation to end but due to no solutions forthcoming issues could not be resolved.
The Agriculture Minister said that the Farmers’ Unions have kept the agitation disciplined, this is praiseworthy. He said that the government is willing to continue discussions with an open mind, if the talks proceed on, the possible solutions can be found in a logical way.
The Farmers’ Unions have asked for a repeal of the laws, the government again suggested amendments. In spite of lengthy discussions no solution emerged, therefore it was decided that the next round of talks will take place on 15th January 2021.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভৱনদা সরকার অমসুং ফার্মর্স য়ুনিয়নশিংগী মরক্তা ৮শুবা তাঙ্ককী ৱারী শাখ্রে
মথংগী তাঙ্কক্কী দাইলোগ জনুৱারী ১৫, ২০২১দা পাঙথোক্কনি
08 JAN 2021 7:25PM by PIB Imphal
ঙসি নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভৱনদা ফার্মর্স য়ুনিয়ন ৪১গী মীহুৎশিংগা লোইননা কেন্দ্রগী লোউ-শিংউ মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমর, রেলৱেজ, কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন শ্রী পিয়ুশ গোয়ল অমসুং কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সোম প্রকাশনা ৮শুবা তাঙ্কক্কী ৱারী শাখ্রে। মখোয়না ফার্মর্স য়ুনিয়নশিংদা ফার্ম লোশিংগী সজেস্ত তৌখিবা এমেন্দমেন্তশিংগী পোইন্ত অমমমতা ওইনা খন্ননবা অমুক হন্না অপীল তৌখি
শ্রী তোমরনা হায়খি ফার্ম লোশিং অসি শেমখিবা মতমদা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা লৌমীশিংদা কান্নবশিং ফংহনবা হায়বা অসি ৱাখলদা লৈখি। সরকার অসিনা লৌমীশিংগীদমক্তা খনখি অমদি খোঙজং অসি লোইশিনবা পামখি অদুবু সোলুসনশিং লৈতবনা থোরক্কদবা সমস্যাশিংগী ৱারোইশিন পুরকপা ঙমখিদে।
লৌউ-শিংউগী মন্ত্রীনা হায় ফার্মর্স য়ুনিয়নশিংনা খোঙজং অসি কাংলোন কাইদনা চত্থখি মসি থাগৎনিংঙাই ওই। মহাক্না হায় সরকারনা অরোৎপা লৈতনা খন্ন-নৈনবা অসি মখা চত্থবা পাম্মি, করিগুম্বা মখা তানা ৱারী শান্নরবদি মরম চাবা মওংদা ওইথোকপা য়াবা সোলুসনশিং ফংগনি।
ফার্মর্স য়ুনিয়নশিংদা লোশিং অসি রিপীল তৌনবা হায়খি, সরকারনা অমুক হন্না এমেন্দমেন্তশিং সজেস্ত তৌখি। মতম শাংনা খন্ন-নৈনরবসু সোলুসন অমত্তা ফংখিদে মরম অসিনা জনুৱারী ১৫, ২০২১দা অমুক হন্না মথংগী তাঙ্কক্কী ৱারী শান্ননবা ৱারেপ লৌখি।