କୃଷି ଓ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ ବିଜ୍ଞାନ ଭବନଠାରେ କୃଷକ ସଂଗଠନ ଓ ସରକାରଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଅଷ୍ଟମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆଲୋଚନା
ଜାନୁଆରୀ 15ରେ ପରବର୍ତ୍ତୀ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆଲୋଚନା ପାଇଁ ନିଷ୍ପତ୍ତି
08 JAN 2021 7:25PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର କୃଷି ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ ତୋମାର, କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ, ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଶିଳ୍ପ ଓ ଖାଉଟି ବ୍ୟାପାର, ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ସାଧାରଣ ବଣ୍ଟନ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପୀୟୂଷ ଗୋଏଲ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଶିଳ୍ପ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସୋମପ୍ରକାଶ 41ଟି କୃଷକ ସଂଗଠନର ପ୍ରତିନିଧିମାନଙ୍କ ସହିତ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ବିଜ୍ଞାନ ଭବନ ଠାରେ ଆଜି ଅଷ୍ଟମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆଲୋଚନାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ । କୃଷି ଆଇନରେ ଆବଶ୍ୟକ ସଂଶୋଧନ ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ବିନ୍ଦୁ ଆଧାରିତ ଆଲୋଚନା ପାଇଁ ସେମାନେ ପୁଣି ଥରେ କୃଷକ ସଂଗଠନ ଗୁଡିକୁ ନିବେଦନ କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ତୋମାର କହିଥିଲେ ଯେ କୃଷି ଆଇନକୁ ସାରା ଦେଶରେ କୃଷକମାନଙ୍କର ଲାଭକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି। ସରକାର ଚାଷୀଙ୍କୁ ନେଇ ଚିନ୍ତିତ ଏବଂ ଶୀଘ୍ର ଆନ୍ଦୋଳନ ଶେଷ ହେଉ ବୋଲି ଚାହୁଁଛନ୍ତି। କିନ୍ତୁ କୌଣସି ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ସମାଧାନ ହେଉନଥିବାରୁ ବିବାଦ ଅସମାହିତ ହୋଇ ରହିଛି।
କେନ୍ଦ୍ର କୃଷି ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ତୋମାର କହଛନ୍ତି ଯେ କୃଷକ ସଂଗଠନ ଗୁଡିକ ଶୃଙ୍ଖଳିତ ଉପାୟରେ ଆନ୍ଦୋଳନ କରିବା ପ୍ରଶଂସାଯୋଗ୍ୟ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଖୋଲା ମନରେ ଆଲୋଚନା ଜାରି ରଖିବାକୁ ଇଚ୍ଛୁକ, ଯଦି ଆଲୋଚନା ଜାରି ରୁହେ ତେବେ ସେଥିରୁ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଯୁକ୍ତିଯୁକ୍ତ ମାର୍ଗରେ ସମାଧାନ ବାହାରିବ ।
କୃଷକ ସଂଗଠନଗୁଡିକ ଆଇନ ପ୍ରତ୍ୟାହାର ପାଇଁ ଦାବି କରିଥିବାବେଳେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ପୁନର୍ବାର ସଂଶୋଧନ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତାବ ଦେଇଛନ୍ତି । ଇତିମଧ୍ୟରେ ଦୀର୍ଘ ଆଲୋଚନା ସତ୍ତ୍ବେ କୌଣସି ସମାଧାନ ବାହାରି ପାରିନାହିଁ । ଜାନୁଆରୀ 15 ତାରିଖରେ ପରବର୍ତ୍ତୀ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆଲୋଚନା ହେବବୋଲି ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଛି ।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
8th round of talks between Government and Farmers Unions held in Vigyan Bhawan, New Delhi
Next round of dialogue to be held on 15th January 2021
08 JAN 2021 7:25PM by PIB Delhi
Union Minister for Agriculture Shri Narendra Singh Tomar, Union Minister for Railways, Commerce and Industry and Consumer Affairs, Food and Public Distribution Shri Piyush Goyal and Union Minister of State for Commerce and Industry Shri Som Prakash participated in the 8th round of talks with the representatives of 41 Farmers’ Unions at VigyanBhawan, New Delhi today. Once again they appealed to the Farmers’ Unions for point-wise discussion of suggested amendments to the Farm Laws.
Shri Tomar said that the Farm Laws have been made keeping in mind the benefits of farmers throughout the country. The government is concerned about farmers and wants the agitation to end but due to no solutions forthcoming issues could not be resolved.
The Agriculture Minister said that the Farmers’ Unions have kept the agitation disciplined, this is praiseworthy. He said that the government is willing to continue discussions with an open mind, if the talks proceed on, the possible solutions can be found in a logical way.
The Farmers’ Unions have asked for a repeal of the laws, the government again suggested amendments. In spite of lengthy discussions no solution emerged, therefore it was decided that the next round of talks will take place on 15th January 2021.