Ministry of Finance
IFSCA permits Banking Units to transfer of assets through participation agreements
30 DEC 2020 12:18PM by PIB Delhi
The International Financial Services Centres Authority (IFSCA) today allowed Banking Units (BUs) to transfer assets to/from other financial institutions, persons resident in India and persons resident outside India through any internationally recognised standard risk participation agreement.
Transfer of assets through the risk participation agreement route is a common practice in many jurisdictions especially in the field of trade finance. Such risk participation is undertaken as a bilateral contract under a standard document called a risk participation agreement between the two institutions (buying and selling entity). One of the common standard risk participation agreement is the Master Risk Participation Agreement (MRPA) developed by the Bankers Association for Finance and Trade (BAFT).
The above dispensation is expected to encourage risk participation of foreign currency assets through BUs in IFSC instead of banks in foreign jurisdictions.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
আই.এফ.এস.সি.এ.না বেঙ্কিং য়ুনিতশিংবু পার্তিসিপেসন এগ্রীমেন্তকী খুত্থাঙদ এসেৎ ত্রান্সফর তৌবা য়াহনখ্রে
30 DEC 2020 12:18PM by PIB Imphal
ইন্তর্নেসনেল ফাইনান্সিএল সর্ভিস সেন্তর্স ওথোরিতী (আই.এফ.এস.সি.এ.)না ঙসি বেঙ্কিং য়ুনিতশিংবু (বি.য়ু.) অতৈ শেলথুমগী ইন্সতিত্যুৎশিং, ভারত্তা লৈবা মীওইশিং অমদি ভারতকী ৱাংমদা লৈবা মীওইশিংদা অমদি মখোয়দগী মালেমগী ওইনা শকখঙলবা স্তেন্দর্দ রিস্ক পার্তিসিপেসন এগ্রীমেন্ত অমা হেক্তগী খুত্থাঙদ এসেত ত্রান্সফর তৌবগী অয়াবা পীখ্রে‍।
পার্তিসিপেসন এগ্রীমেন্ত পরিংদা এসেত ত্রান্সফর তৌবা হায়বসি হীরম কয়াদা মরুওইনা ত্রেদ ফাইনান্সকী লমদা কমন ওইনা শীজিন্নৈ‍। সিগুম্বা রিস্ক পার্তিসিপেসন অসি ইন্সতিত্যুসন অনিগী (লৈরিবা অমদি য়োল্লিবা এন্তিতী) মরক্তা রিস্ক পার্তিসিপেসন এগ্রীমেন্ত কৌবা স্তেন্দর্দ দোকুমেন্ত অমগী মখাদা নাকল অনিগী ওইবা য়ানবা ৱাফম অমা ওইনা পায়খৎলি‍। কমন স্তেন্দর্দ রিস্ক পার্তিসিপেসন এগ্রীমেন্তশিংগী মনুংদা অমা হায়রগদি বেঙ্কর্স এসোসিএসন ফোর ফাইনান্স এন্দ ত্রেদ (বি.এ.এফ.তি.)না শেমবা মাস্তর রিস্ক পার্তিসিপেসন এগ্রীমেন্ত (এম.আর.পি.এ.) অসিনি‍।
হায়রিবা থৌরাং অসিনা মপান লৈবাক্তা লৈবা বেঙ্কশিংগী মহুত্তা আই.এফ.এস.সি.দা বি.য়ু.শিংগী খুত্থাঙদা মপানগী শেনয়েক্কী এসেতশিং রিস্ক পার্তিসিপেসন তৌরকপদা পুক্নিং থৌগৎকনি হায়না থাজরি‍।