Vice President's Secretariat
Vice President discusses the status of indigenous vaccine
Bharat Biotech’s Chairman meets the Vice President
VP stresses importance of public private partnerships to make world class products
25 DEC 2020 3:06PM by PIB Delhi
Bharat Biotech’s Chairman and Managing Director Dr. Krishna Ella and Joint Managing Director Mrs. Suchitra Ella called on the Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu today in Hyderabad.
The discussion revolved around the status of the indigenous vaccine and the plans to make it available in India and rest of the world. It is developed by Bharat Biotech in collaboration with the Indian Council of Medical Research (ICMR) - National Institute of Virology (NIV). This indigenous, inactivated vaccine is developed and manufactured in Bharat Biotech's BSL-3 (Bio-Safety Level 3) bio-containment facility.
Recently, the Prime Minister, Shri Narendra Modi visited Bharat Biotech and reviewed the status of COVAXIN. It was followed by a visit of 70 Ambassadors and High Commissioners from several nations to Bharat Biotech facility at Genome Valley, Hyderabad.
During the interaction, the Vice President stressed the importance of public private partnership in coming out with indigenous world class products and lauded the collaboration between the ICMR and Bharat Biotech.

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ রাস্ত্রপতিনা লমদম অসিগী ওইবা বেক্সিনগী ফীভমগী মতাংদা খন্নখ্রে
ভারত বাইওতেক্কী চিয়রমেন্না উপ রাস্ত্রপতি উন্নখ্রে
উপ রাস্ত্রপতিনা মালেমগী থাক্কী প্রদক্তশিং পুথোক্নবা সরকার অমসুং লনাই চুংশিন্নবগী মরু ওইবা অদু থমখ্রে
25 DEC 2020 3:06PM by PIB Imphal
হাইদ্রাবাদতা ঙসি ভারত বাইওতেক্কী চিয়রমেন অমসুং মেনেজিং দিরেক্তর দা. কৃষ্ণ ইল্লা অমসুং জোইন্ত মেনেজিং দিরেক্তর শ্রীমতি সুচিত্রা ইল্লানা ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি শ্রী এম. বেঙ্কয়া নাইদু উন্নখ্রে।
খন্ন-নৈনবা অসি লমদম অসিগী ওইবা বেক্সিনগী ফীভম অমসুং মসি ভারত্তা অমসুং মালেমদা ফংহন্নবা থৌরাং পাইখৎপা অসিগী মতাংদা ওইখি। মসি ভারত বাইওতেকনা ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ (আই.সি.এম.আর.) – নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ ভাইরোলোজী (এন.আই.ভি.)গা চুংশিন্নদুনা দেবেলপল তৌখি। লমদম অসিগী ওইবা ইনএক্তিবেতেদ বেক্সিন অসি ভারত বাইওতেক্কী বি.এস.এল.-৩ (বাইও-সেফতী লেবেল ৩) বাইও-কন্তেনমেন্ত ফেসিলিতীদা দেবেলপ অমসুং মেন্যুফেকচর তৌবনি।
হন্দক্তা প্রধান মন্ত্রী, শহরী নরেন্দ্র মোদীনা ভারত বাইওতেক্তা চৎখি অমসুং কোবাসিনগী ফীভম য়েংশিনখি। মসিগী মতুংদা তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদগী এম্বেসেদর ৭০ অমসুং হাই কম্মিসনরশিংনা হাইদ্রাবাদকী জিনোম ভেলীদা লৈবা ভারত বাইওতেক ফেসিলিতীদা চৎখি।
ৱারী ৱাতাই শাবা অসিদা উপ রাস্ত্রপতিনা লমদম অসিদা শাজবা মালেমগী থাক্কী প্রদক্তশিং পুথোকপদা সরকার অমসুং লনাই চুংশিন্নবগী মরু ওই হায়না থমখি অমসুং আই.সি.এম.আর. অমদি ভারত বাইওতেকনা চুংশিন্নদুনা হোৎনবা অসিবু থাগৎপা ফোঙদোকখি।