Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Relaxation on conditions of import of onions into India to counter high market prices
Relaxation only on onions meant for consumption, subject to certain conditions
17 DEC 2020 3:17PM by PIB Delhi
In the light of public concern over high prices of onion in the market, the Department of Agriculture and Farmers Welfare has decided to extend the relaxation from the condition of fumigation and additional declaration on Phytosanitary Certificate as per the Plant Quarantine Order, 2003, for imports up to 31st January, 2021. The relaxation will be subject to certain conditions.
Consignments of imported onions which arrive in Indian port without fumigation and such endorsement on the PSC, would be fumigated in India by the importer through an accredited treatment provider. The consignment would be inspected thoroughly by quarantine officials and released only if found free from pests and diseases of concern to India. Further, if smut or dry rot is intercepted during inspection, the particular container will be rejected and deported. In case of stem and bulbs nematode or onion maggot being detected, these should be eliminated through fumigation and the consignments released without additional inspection fee.
The conditions also stipulate that an undertaking should be obtained from importers that the onions will be used only for consumption and not for propagation. In addition, such consignments of onion for consumption will not be subjected to the four times additional inspection fee for non compliance of conditions of import under the PQ Order, 2003.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কৈথেলদা মমল ৱাংবা থেংননবা ভারত্তা তিল্হৌ পুশিল্লকপগী ফীভমদা কোমথোকপা
অকক্নবা ফীভম খরগী মখাদা কোমথোক্লিবসি চাননবা পুশিল্লকপা তিল্হৌখক্তদনি
17 DEC 2020 3:17PM by PIB Imphal
কৈথেলদা তিল্হৌ মমল ৱাংলিবা অসিদা মীয়াম্না থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংগী য়েংলগা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং লোয়শঙনা মপান্দগী পুশিল্লকপা তিল্হৌশিংদা প্লান্ত ক্বারেন্তিন ওর্দর, ২০০৩গী মতুং ইন্না ফ্যুমিগেসন তৌবগী ফীভম অমদি ফাইতোসেনিতরী সর্তিফিকেতকী মতাঙদা চঙবা অহেনবা দিক্লারেসনগী ৱাফমদা কোমথোক্লিবা অদু জনুৱারী ৩১, ২০২১ ফাওবা শাংদোক্নবা ফিরেপ লৌরে‍। কোমথোক্লিবা অসি অকক্নবা ফীভম খরদনি‍।
মপান্দগী পুশিল্লকপা ভারতকী হিথাংফমদা ফ্যুমিগেসন তৌদনা অমদি পি.এস.সি.দা পীবা এন্দোর্সমেন্ত য়াওদবা তিল্হৌগী মপোৎশিং এক্রেদিতেদ ত্রীতমেন্ত প্রোভাইদর অমগী খুত্থাঙদা ইম্পোর্তর অদুনা ফ্যুমিগেত তৌগদবনি‍। মপোৎ অদু ক্বারেন্তিন ওফিসিএলশিংনা নীংথিনা য়েংশিনগনি অমদি তিন-কাঙ অমদি ভারত্তা নুংনাংনিংঙাই ওইবা লাইনাশিং য়াওদ্রবা মতমদতা থাদোক্কনি‍। অদুগা অপৎ অপুম য়াওবা থেংনরবদি হায়রিবা কন্তেনর অদু রিজেক্ত তৌদুনা অমুক হলহনখিগনি‍। মখোক অমসুং মরুগী নেমাতোদ নৎত্রগা তিল্হৌগী হন থেংনরবদি, হায়রিবশিং অদু ফ্যুমিগেত তৌদুনা মাঙহনগনি অমদি মপোৎ অদু অহেনবা য়েংশিনবগী শেন্ফম লৌদনা থাদোক্কনি‍।
তিল্হৌ অদু চানবখক্কী ওইনা শীজিন্নগনি অমদি থানবগী শীজিন্নরোই হায়বগী অন্দরতেকিং অমা ইম্পোর্তর অদুদগী লৌগদবনি হায়না কন্দিসন অদুনা হায়রি‍। মসিগী মথক্তা, অসিগুম্বা তিল্হৌ মপোৎশিং অসি পি.ক্যু. ওর্দর, ২০০৩গী মখাদা পুশিল্লকপগী ফীভম ইন্দবগী অহেনবা য়েংশিনবগী শেন্ফম শরুক মরী লৌরমবা অদুসু লৌরোই‍।